background img
banner
banner

«Τραγικός» ως τώρα ο Αύγουστος…

40% ΚΑΤΩ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ – ΑΝΑΨΥΧΗΣ

Αύγουστος… μόνο στα λόγια αποδεικνύεται ο τρέχων μήνας για τις τουριστικές επιχειρήσεις και τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής στην Αιγιάλεια. Η μη αποκομιδή των απορριμμάτων και η παραμονή τους στους δρόμους έκανε, όπως αποδεικνύεται, τεράστια ζημιά στην περιοχή και το οικονομικό πλήγμα είναι κάτι παραπάνω από μεγάλο. Εκείνο ωστόσο που «τρέμουν» φορείς της περιοχής, είναι μήπως η δυσφήμιση… ακολουθήσει και τα επόμενα χρόνια την Αιγιάλεια, χάνοντας έτσι σημαντικό μερίδιο επισκεψιμότητας…

Η απαξίωση της περιοχής είναι κάτι παραπάνω από δεδομένη κι αυτό είναι εμφανές στις επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής που – ως τώρα – γνωρίζουν το χειρότερο καλοκαίρι τους. Τα περισσότερα καταστήματα παραμένουν άδεια καθημερινές αλλά και Σαββατοκύριακα σε κάποιες περιπτώσεις και το μέλλον προδιαγράφεται δυσοίωνο. Είναι χαρακτηριστικά τα όσα ανέφερε στo “protionline.gr” ερωτηθείς σχετικά, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Αναψυχής Αιγιάλειας Στράτος Βαρδάκης: ΄΄Αυτό που βιώνουμε φέτος δεν έχει προηγούμενο. Η κατάσταση είναι τραγική. Υπάρχει μία αρνητική διάθεση για την Αιγιάλεια κι αυτό είναι εμφανές. Ο κόσμος φέτος δεν έχει επισκεφθεί την περιοχή στον βαθμό των προηγούμενων χρόνων κι αυτοί που έχουν έρθει δεν βγαίνουν γιατί δεν επιθυμούν να καθίσουν δίπλα σε απορρίμματα! Η ζημιά είναι τεράστια κυρίως για τα παραλιακά – εποχικά καταστήματα που δεν βγάζουν ούτε το λειτουργικό κόστος…΄΄, τόνισε μεταξύ άλλων.

Φοβούνται ότι ο… απόηχος των απορριμμάτων θα ακολουθεί χρόνια την περιοχή

Παράλληλα, έκανε γνωστό πως η κίνηση ως τώρα είναι τουλάχιστον 40% κάτω σε σχέση με πέρυσι το αντίστοιχο διάστημα αλλά και για όλο το καλοκαίρι… ΄΄Πολύ φοβάμαι ότι ο απόηχος των απορριμμάτων θα μας ακολουθεί και τα επόμενα χρόνια, όπως έγινε και με τις τσούχτρες που άφησαν «στάμπα» στην περιοχή. Είναι κρίμα άνθρωποι να επενδύουν χρήματα να καταθέτουν χρόνο και κόπο και να μένουν… ξεκρέμαστοι γιατί κάποιοι δεν φροντίζουν για τα αυτονόητα. Είναι άδικο και για την περιοχή που πασχίζει να αναδειχθεί΄΄, σημείωσε ο κ. Βαρδάκης, εκφράζοντας ένα ακόμη παράπονο: ΄΄Σκεφτείτε ότι μέσα σε όλη αυτή την αρνητική κατάσταση με τα παραλιακά (και όχι μόνο) καταστήματα να έχουν δίπλα τους βουνά απορριμμάτων, ο δήμος να εξαντλεί την αυστηρότητά του με τα δημοτικά τέλη δίχως, όχι μόνο να λειτουργεί ανταποδοτικά, αλλά να παρέχει στα στοιχειώδη για τα οποία… πληρώνεται από τους δημότες. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έρχεται και η Κτηματική επιβάλλοντας μέσω του Λιμεναρχείου τσουχτερά πρόστιμα για τραπεζοκαθίσματα και κατασκευές. Είναι σαν να λένε δήμος και πολιτεία, θέλουμε να σας κλείσουμε και σας κλείνουμε. Επιπλέον τίθενται σε κίνδυνο και οι άδειες των καταστημάτων για πέντε χρόνια! Δυστυχώς, αυτό είναι το «ευχαριστώ» στους επαγγελματίες που επί χρόνια στηρίζουν το δήμο και ενισχύουν το στόχο για την ανάπτυξη της περιοχής, κρατώντας «ζωντανό» τον τόπο΄΄.

Να απαλλαγούν από τα δημοτικά τέλη!

Αίτημα του Συλλόγου Εστίασης και Αναψυχής, σύμφωνα με τον κ. Βαρδάκη, ΄΄είναι να μην υπάρξουν οικονομικές απαιτήσεις του δήμου από τους επαγγελματίες που επλήγησαν από την μη αποκομιδή των απορριμμάτων. Τα τέλη έπρεπε να χαριστούν στα καταστήματα. Αυτό θα ήταν το δίκαιο και το ηθικό΄΄, σημείωσε.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr