background img
banner
banner

Το Τμήμα Φυσικοθεραπείας υποστηρίζει τους Μεσογειακούς Αγώνες

Με ιδιαίτερα δυναμική την παρουσία του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών ξεκίνησαν την Κυριακή 25 Αυγούστου οι ΙΙ Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες, οι οποίοι διεξάγονται στην Πάτρα στις 25-31 Αυγούστου 2019.

Οι ΙΙ Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες, οι οποίοι αποτελούν μία από τις σημαντικότερες αθλητικές διοργανώσεις στην Ελλάδα περιλαμβάνουν 11 αθλήματα (aquathlon, beach handball, beach soccer, beach volleyball, beach tennis, beach wrestling, canoe ocean racing, fin swimming, open water swimming, rowing beach sprint, water ski), στα οποία αγωνίζονται αθλητές 26 χωρών και των τριών ηπείρων (Ευρώπη, Αφρική, Ασία) που περιβάλουν τη Μεσόγειο.

Σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή και την Ιατρική Υπηρεσία των Αγώνων, το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών, ως επίσημος υποστηρικτής των Αγώνων και με τον επικεφαλής τον Δρ. Κωνσταντίνο Φουσέκη, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος, ανέλαβε την οργάνωση της φυσικοθεραπευτικής κάλυψης καθώς και την εκπαίδευση των εθελοντών φυσικοθεραπευτών στις Φυσικοθεραπευτικές Υπηρεσίες (τεχνικές προετοιμασίας, αθλητικής περίδεσης και αποκατάστασης των αθλητών) που θα προσφερθούν καθ’ όλη τη διάρκεια διεξαγωγής των αγώνων και στις τρεις εγκαταστάσεις που διεξάγονται τα αθλήματα.

Η Φυσικοθεραπευτική υποστήριξη των Αγώνων αποτελεί πολύ σημαντική προσπάθεια, η οποία αναδεικνύει την αξία της επιστήμης της Φυσικοθεραπείας, ισχυροποιώντας έτσι τη θέση της στον τομέα των υπηρεσιών υγείας.

Εκ μέρους του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές φυσικοθεραπευτές για την συμμετοχή τους στην προσπάθειά Φυσικοθεραπευτικής κάλυψης των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων της Πάτρας και ευχόμαστε καλή επιτυχία στην διεξαγωγή των Αγώνων.

Φωτό Αρχείου


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr