background img
banner
banner

Ανάσα για το δήμο έφερε η διαπραγμάτευση

ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Τετάρτη το απόγευμα, η διαπραγμάτευση για τη μεταφορά επιπλέον 10.000 τόνων σύμμικτων απορριμμάτων στην Κοζάνη, με την αποσφράγιση των προσφορών που έδωσαν δύο εταιρίες.

Είχαν κληθεί σε διαπραγμάτευση τέσσερις εταιρίες από το δήμαρχο Αιγιαλείας, μεταξύ των οποίων και η ΔΙΟΝ ΑΕ η οποία είχε πάρει με απευθείας ανάθεση τους πρώτους 4.000 τόνους για μεταφορά επί δημαρχίας Θανάση Παναγόπουλου.

Η τιμή που είχε δώσει η εταιρία για να πάρει το έργο τότε, ήταν 83,4€ ο τόνος και στη διαπραγμάτευση για τη νέα σύμβαση έδωσε 80,19€. Ωστόσο, από τις υπόλοιπες τρεις εταιρίες, μόνο η Περιβαλλοντική Μεταφορική ΑΕ με έδρα την Αθήνα συμμετείχε στη διαπραγμάτευση, δίνοντας σημαντικά καλύτερη τιμή, 69€ ο τόνος. Με αυτά τα δεδομένα η δημοτική αρχή μέσω της διαπραγμάτευσης πέτυχε έκπτωση 14,4€ τον τόνο, που αυτό μεταφράζεται σε 144.000 € στο σύνολο της μεταφοράς των 10.000 τόνων απορριμμάτων. Το συνολικό ποσό που θα χρειασθεί να καταβάλει ο δήμος ανέρχεται στις 690.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ 24% (855.600 ευρώ). Επιπλέον ο δήμος θα καταβάλει άλλες 29.760 ευρώ για την μεταφορά 4.000 τόνων υπολειμμάτων.

Κανονικά η μεταφορά στην Κοζάνη

Εντωμεταξύ προχθές στο Ελεγκτικό Συνέδριο άναψε “πράσινο” εγκρίνοντας τις προηγούμενες συμβάσεις μεταφοράς και εναπόθεσης, λύνοντας έτσι για τα καλά τα χέρια της δημοτικής αρχής, προκειμένου απρόσκοπτα πλέον τα σκουπίδια να πηγαίνουν στην Κοζάνη μέχρι να βρεθεί εναλλακτική λύση.
Ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους δημάρχους της Δυτικής Ελλάδας που έχουν εντολή από την Αποκεντρωμένη να πάρουν 8.000 τόνους από τα σκουπίδια μας και ελπίζει ότι θα πεισθούν να υπογράψουν προγραμματικές συμβάσεις για την εναπόθεση απορριμμάτων.
Ο χρόνος όμως πιέζει αφόρητα αφού στο νέο προϋπολογισμό θα πρέπει να υπολογιστεί το κόστος της διακίνησης των συσσωρευμένων απορριμμάτων, κάτι που θα επιφέρει αναπόφευκτα μεγάλη αύξηση δημοτικών τελών, εάν δε βρεθεί κοντινότερος προορισμός.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr