background img
banner
banner

«Απόβαση» στην Αθήνα από εργαζόμενους του δήμου Αιγιαλείας

ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Δήμου Αιγιαλείας συμμετέχει στην 48ωρη απεργία που κήρυξε η ΠΟΠ-ΟΤΑ. Μάλιστα, για σήμερα Πέμπτη 24 Οκτωβρίου δρομολογεί λεωφορείο για τη συμμετοχή των εργαζομένων στην συγκέντρωση της Αθήνας στο υπουργείο Εσωτερικών.

«Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των ανταποδοτικών δομών του δήμου μας (Πρασίνου, Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού) που έχει βάλει στο στόχαστρο η κυβέρνηση για να εξυπηρετήσει μεγάλα εργολαβικά συμφέροντα΄΄, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης τις ημέρες συζήτησης και ψήφισης του Πολυνομοσχεδίου έχει κηρύξει 48ωρη Πανελλαδική Απεργιακή κινητοποίηση για όλες τις υπηρεσίες των ΟΤΑ και συγκέντρωση την Πέμπτη στις 24 Οκτωβρίου και ώρα 11.00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών. Όπως αναφέρει, ΄΄συνάδελφοι όλοι μαζί διεκδικούμε την απόσυρση της Διάταξης του αρ.179 του Πολυνομοσχεδίου και την διατήρηση του Δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών των ΟΤΑ. Αγωνιζόμαστε για την εργασία μας και το ψωμί των παιδιών μας!!! Όλοι στην συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, να μην λείψει κανείς!΄΄.

Ανακοίνωση συμπαράστασης από την Μ.ΠΡΟ.Σ.ΤΑ.

Η παράταξη Μαχητική ΠΡΟοδευτική Συνεργασία Της Αιγιάλειας (Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α.) στηρίζει τους αγώνες των εργαζόμενων στον δήμο και την απεργιακή τους κινητοποίηση την Πέμπτη (24/10) που έχει εξαγγείλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ και καλεί την δημοτική αρχή να δρομολογήσει ψήφισμα συμπαράστασης και ενεργειών για απόσυρση του νομοσχέδιου.

΄΄Οι εργαζόμενοι ζητούν να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο το οποίο εκτός των οδυνηρών επιπτώσεων στις συλλογικές συμβάσεις και τη συνδικαλιστική δράση ,εκχωρεί ζωτικής σημασίας υπηρεσίες των δήμων στους ιδιώτες΄΄, επισημαίνει, προσθέτοντας: ΄΄Το νομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο και χωρίς αυξημένη πλειοψηφία ή αιτιολόγηση, να εκχωρεί σε ιδιώτες τη συλλογή και μεταφορά στερεών αποβλήτων, την καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων και δημοτικών κτιρίων, τη συντήρηση πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού. Αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο θα κάνει νόμο όλα τα αιτήματα των επιχειρηματιών και θα σαρώσει ό,τι έχει απομείνει από τα εργασιακά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες των εργαζομένων. Αν ψηφιστεί το άρθρο 179 θα εκτιναχθούν στα ύψη τα δημοτικά τέλη και θα χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας. Οι εργαζόμενοι στους δήμους μαζί με τους δημότες που θίγονται άμεσα μπορούν με την δυναμική τους αντίδραση να ματαιώσουν τα σχέδια για παράδοση όλων των υπηρεσιών στην ιδωτική πρωτοβουλία που θα έχει οδυνηρές συνέπειες στο πενιχρό εισόδημά τους΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr