background img
banner
banner

Καλλιτεχνική δημιουργία και ανακύκλωση!

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ «ΒΗΜΑ» ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΒΙΟΤΟΠΟ ΑΛΥΚΗΣ

Μια εξαιρετική δράση έλαβε χώρα την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στην Αλυκή, από τον Σύλλογο «Άγ. Νικόλαος» και κατόπιν πρωτοβουλίας της Μαρίας Αλεξανδροπούλου της ΔΙΑΛ.Α.ΓΗ.

Δέκα προσκεκλημένοι Εικαστικοί υπό τον συντονισμό της δραστήριας curator Τζέννυ Τσουμπρή και της Tidal Flow Art, καθάρισαν τον Υδροβιότοπο με σκοπό να δημιουργήσουν, στην συνέχεια, σε ατομικά ateliers, ό,τι η μοναδική φύση του Κορινθιακού, η ιστορικότητα της περιοχής, και η ιδιαιτερότητα της Αλυκής και του σπάνιου οικοσυστήματος της λιμνοθάλασσας, ενέπνευσε τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν. Σε έναν τόπο σπανιότατης ομορφιάς, όπου το νερό καθρεφτίζει και πολλαπλασιάζει την περιβάλλουσα μοναδική φυσική εικόνα, οι καλλιτέχνες ανέσυραν από τον υγρότοπο ό,τι άχρηστο ξέβρασε η θάλασσα ή απέβαλε η ανθρώπινη δραστηριότητα.

Στο ιδιαίτερο οικοσύστημα με τα 235 είδη πουλιών και τις όχθες με τις καλαμιές, τις αρμυρήθρες, τους αμάραντους και τα λογής-λογής λουλούδια όπως το ανθισμένο κρίταμο και οι πανέμορφες βιολέτες της θάλασσας, αλλά και οι ευκάλυπτοι, ξεφύτρωσαν πολυμερισμένα πλαστικά, αφρολέξ, ξεχασμένα υποδήματα, δίχτυα, πετονιές, σχοινιά, καρέκλες, κουβάδες.κ.ά. Όλα αυτά τα άψυχα ανόργανα υλικά που ασφυκτικά πνίγουν την θαλάσσια ζωή και το οικοσύστημα, θα βρουν μια δεύτερη ζωή στα δημιουργικά χέρια των Καλλιτεχνών οι οποίοι κλήθηκαν να απαντήσουν στο ερώτημα: «τί μας συμβαίνει εσωτερικά και η εικόνα του τοπίου άλλαξε»;

Διαδοχικά, και ανάλογα με την εξέλιξη και πρόοδο των δημιουργιών των καλλιτεχνών, θα υπάρχει ενημέρωση περιοδικά έως την ολοκλήρωση των Έργων Τέχνης και την προσεχή τους Έκθεση στην Αίγιο, γύρω στον μήνα Μάρτιο 2020.

Την δράση των διοργανωτών και των καλλιτεχνών: Σοφία Κυριακού, Πηνελόπη Κουβαρά, Ανθή Ζάχου, Μαρία Αντωνάτου, Θωμάς Γαλάτος, Νίκος Σταθόπουλος, Μαίρη Ρουσιώτη και Meteor, υποστηρίζει και η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. έχοντας κατανοήσει απόλυτα την ανάγκη αλλαγής της ανθρώπινης δραστηριότητας που ρυπαίνει ανεπανόρθωτα, και την χρησιμότητα της Τέχνης ως μέσον ευαισθητοποίησης του συνόλου των πολιτών.

* Οι Διοργανωτές επιθυμούν να ευχαριστήσουν θερμά, για την πρόθυμη και ευγενική υποστήριξή τους, τους Χορηγούς της πρώτης φάσης της δράσης:
ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α., ΦΟΥΡΝΟΣ ΚΟΥΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΛΙΝ / ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΤΣΙΝΟΥΚΑΣ, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ “ΟΡΕΣΤΗΣ”, ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΙΓΙΟΥ, ΝΕΡΑ “ΚΡΙΝΟΣ”, ΗΔΥΛΗ, ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ, LOCA / ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΓΚΟΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΧΑΥΤΕΙΑ, ΦΟΥΡΝΟΣ ΤΗΛΙΓΑΔΗ


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr