background img
banner
banner

Επιτυχημένη η εκδρομή του Χορευτικού στην Αργολίδα

ΠΕΡΑΣΑΝ ΟΜΟΡΦΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εκδρομή του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου στο Άργος, το Ναύπλιο και το Παλαμήδι. Είκοσι έξι άτομα των ομάδων ενηλίκων και άλλα τόσα των ομάδων των μικρών, την Κυριακή 17 Νοεμβρίου στις 8.30 αναχώρησαν από την τρίγωνη πλατεία του Αιγίου, με κατεύθυνση το Άργος.

Στις 10.30 περίπου επισκέφθηκαν το Αρχαίο θέατρο του Άργους, το οποίο χρονολογείται από τον 3ο αιώνα π.Χ., είναι από τα μεγαλύτερα της Ελλάδος, χωρούσε 20.000 θεατές, οι περισσότερες κερκίδες του είναι λαξευμένες σε βράχο, αντικατέστησε δε παλαιότερο θέατρο το οποίο βρισκόταν 100 μέτρα νοτιότερα. Εγκαταλείφθηκε δε τον 4ο μ.Χ. αιώνα, για να αρχίσουν οι ανασκαφές το 1890 από την Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή.

Ακολούθως περνώντας από το Ναύπλιο, κατευθύνθηκαν στο Παλαμήδι, θαύμασαν τους προμαχώνες, αλλά και την υπέροχη θέα προς την θάλασσα, επισκέφθηκαν την φυλακή του Κολοκοτρώνη και κατέβηκαν όλοι (εκτός δύο) τα 1.000 σκαλιά που ενώνουν το Κάστρο με το Ναύπλιο. Εκεί επισκέφθηκαν την εκκλησία έξω από την οποία είχε δολοφονηθεί ο πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδος Ι. Καποδίστριας, την κεντρική πλατεία της πόλεως για να δουν και την πρώτη Βουλή των Ελλήνων στο ελεύθερο Ελληνικό Κράτος και στην συνέχεια, έμειναν ελεύθεροι σε ομάδες για φαγητό και για βόλτα στα γραφικά δρομάκια του Ναυπλίου. Η πετυχημένη σε όλα της εκδρομή τελείωσε με την άφιξη στο Αίγιο, όπως είχε υπολογισθεί, περίπου στις 20.00.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr