background img
banner
banner

Η πρόταση της «Εμπορικής Ενότητας» για την λαϊκή αγορά

ΖΗΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Στη συνέχιση των παρεμβάσεων για την εύρυθμη και νόμιμη λειτουργία της λαϊκής αγοράς όπως είχε κάνει και επί προεδρίας του στον Εμπορικό Σύλλογο, στοχεύει ο επικεφαλής της «Εμπορικής Ενότητας» Λάμπης Παπαδόπουλος. Στόχος είναι η συνεχής άσκηση πιέσεων αφενός για την απαγόρευση της «εισόδου» κάθε παράνομου και αφετέρου η τήρηση του οργανισμού λειτουργίας της λαϊκής αγοράς. Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, είναι γνωστή η ασυδοσία που επικρατούσε στον χώρο της λαϊκής όλα τα χρόνια κάτι που άλλαξε αισθητά και κατά κοινή ομολογία, όταν κατόπιν παραινέσεων του ιδίου οι έλεγχοι εντατικοποιήθηκαν και πραγματοποιούνταν κάθε Σάββατο, γεγονός που επιθυμούσαν και οι νόμιμοι ιδιοκτήτες πάγκων στη λαϊκή. ΄΄Το νόμιμο εμπόριο έχει πληγεί ανεπανόρθωτα, χρόνια ολόκληρα, από την παραοικονομία και το παραεμπόριο στη λαϊκή αγορά του Αιγίου. Με την παρουσία της αστυνομίας και τους ελέγχους κάθε Σάββατο στη λαϊκή αλλά και στους γύρω από αυτή δρόμους για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα καταφέραμε να πατάξουμε τα φαινόμενα αυτά΄΄, σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος, προσθέτοντας: ΄΄Στόχος μας είναι να πιέσουμε προς πάσα κατεύθυνση και κάθε αρμόδιο, είτε είναι δήμος είτε αστυνομία, να διενεργούν τους ελέγχους που ο νόμος ορίζει, επιβάλλοντας τα πρόστιμα αλλά και τις προβλεπόμενες κυρώσεις. Δεν είναι δυνατόν να ακμάζει το παραεμπόριο και οι νόμιμοι στεγασμένοι έμποροι, που πληρώνουν τόσα κάθε μήνα στο κράτος να μην τυγχάνουν της ανάλογης προστασίας΄΄. ΄΄Δεν θα επιτρέψουμε άλλο αθέμιτο ανταγωνισμό΄΄, κατέληξε.

Στεγασμένη, ελεγχόμενη λαϊκή όπως σε όλες τις σύγχρονες πόλεις…

Να σημειωθεί ότι πέρα από την εφαρμογή του κανονισμού λειτουργίας της λαϊκής, η «Εμπορική Ενότητα» έχει πρόταση και για την μεταφορά της λαϊκής σε ελεγχόμενο χώρο. Συγκεκριμένα, η πρότασή της είναι λαϊκή αγορά περιφραγμένη, κλειστή, ελεγχόμενη, με χημικές τουαλέτες, νερό, έλεγχο σε όσους εισέρχονται ώστε να εκλείψουν παραεμπόριο και παραοικονομία. Ακόμη, ασφάλεια σε καταναλωτές και εμπόρους, απομάκρυνση παραβατικών στοιχείων.

΄΄Στόχος και πάγιο αίτημα-όραμα και από παλαιότερες διοικήσεις είναι να μεταφερθεί η λαϊκή σε νέο χώρο, να δημιουργηθεί στεγασμένη λαϊκή αγορά με πάρκινγκ, με προδιαγραφές όπως συμβαίνει σε όλες τις σύγχρονες πόλεις΄΄, σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr