background img
banner
banner

Ο πρώτος πολιτικός γάμος στο αρχοντικό

Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΠΙΝΙΩΡΗ ΚΑΙ Ο ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΜΑΡΑΝΤΗΣ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑΝ ΜΕ ‘’ΚΟΥΜΠΑΡΑ’’ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΨΥΧΡΑΜΗ – ΚΑΤΑ 20% ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΓΑΜΟΙ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ – ΚΑΠΟΙΟΙ… ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ ΤΟ ΔΙΣΕΚΤΟ…

Ως χρονιά… γάμων θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το 2019, αφού μεγάλος αριθμός ζευγαριών προτίμησαν αυτό το έτος για να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας ή του Δημαρχείου. Όσο και αν για κάποιους οι προλήψεις είναι ξεπερασμένες, η αύξηση των γάμων που τελέσθηκαν το έτος που μας πέρασε είναι κατά 20% σε σχέση με το 2018 και ενδεχομένως αποδεικνύει ότι το δίσεκτο 2020 θα είναι μάλλον «φτωχό».

Βεβαίως, πιθανώς η καταγεγραμμένη αύξηση να μην σχετίζεται αποκλειστικά με το δίσεκτο έτος αλλά και με την τάση νέων (αλλά και μεγαλύτερων σε ηλικία) να επιθυμούν να δημιουργήσουν την δική τους οικογένεια.

«Στροφή» στον πολιτικό γάμο

Ο πολιτικός γάμος έχει μπει πια για τα καλά στη ζωή μας, ιδιαίτερα τα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Βεβαίως και στην Αιγιάλεια, πολλά ζευγάρια τελούν πολιτικό γάμο για εργασιακούς ή κοινωνικούς λόγους και στην συνέχεια, σε βάθος χρόνου, ενώνονται με τα ιερά δεσμά του γάμου. Μάλιστα, έχουν πληθύνει οι περιπτώσεις που νέοι πραγματοποιούν πολιτικό γάμο, όταν ταυτόχρονα αναμένουν και τρίτο μέλος στην οικογένεια και στην συνέχεια τελούν θρησκευτικό μαζί με τα βαφτίσια, γλιτώνοντας έτσι πολλά έξοδα.

Η έκρηξη της οικονομικής κρίσης το 2009 έδωσε το σήμα για μια μαζική στροφή προς τον πολιτικό γάμο. Το 2009 παντρεύτηκε με την… ευχή του δημάρχου το 41,9% των ζευγαριών πανελλαδικά, ενώ το 2010, χρονιά ρεκόρ, το ποσοστό διαμορφώθηκε στο 46,2%. Προφανώς, έπαιξε ρόλο το γεγονός πως ο πολιτικός γάμος είναι πολύ πιο οικονομικός από τον θρησκευτικό, αλλά δεν ήταν μόνο αυτό. Η οικονομική στενότητα έδωσε το έναυσμα να ξεπεραστούν συνηθισμένες πρακτικές και πολλά νέα ζευγάρια να πραγματοποιήσουν τις επιθυμίες τους με αυτόν τον τρόπο. Να σημειωθεί πως από το 2009 και μετά τα ζευγάρια που θέλουν να ζήσουν μαζί, έχουν επιπλέον και την επιλογή του συμφώνου συμβίωσης.

Σε τοπικό επίπεδο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έκανε γνωστά στην «Π» η κ. Τζέλα Αναργύρου από το Τμήμα Μητρώου του δήμου Αιγιαλείας, οι γάμοι που τελέσθηκαν κατά τη διάρκεια του έτους 2019 ήταν 149 συνολικά. Από αυτούς, οι 57 γάμοι ήταν θρησκευτικοί, ενώ 92 ζευγάρια επέλεξαν να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου με τις… ευχές του δημάρχου, ή των αντιδημάρχων που έχουν οριστεί γι’ αυτούς τους σκοπούς.

Στο Παναγιωτοπουλέικο ο πρώτος γάμος της χρονιάς!

Ο πρώτος γάμος του 2020 στην Αιγιάλεια είναι γεγονός. Τελέσθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 3 Ιανουαρίου και ήταν πολιτικός. Το γάμο τέλεσε η αντιδήμαρχος και αναπληρώτρια δημάρχου κ. Βασιλική Ψυχράμη, παρόντων μαρτύρων και συγγενών του ζευγαριού, στο Παναγιωτοπουλέικο αρχοντικό, σε μία πολύ όμορφη ατμόσφαιρα.

Η Ευαγγελία Μπινιώρη και ο Σοφοκλής Μαράντης… αψηφώντας προλήψεις και κάθε τι αρνητικό, παντρεύτηκαν σε ένα κλίμα γιορτινό κι ευχάριστο κι έτσι έγιναν το πρώτο ζευγάρι της νέας δεκαετίας στην Αιγιάλεια!

Ο Σοφοκλής και η Ευαγγελία είναι περίπου έξι χρόνια μαζί και ένας λόγος που το… αποφάσισαν ήταν γιατί το νέο μέλος της οικογένειας τους, μετράει λιγότερο από έναν μήνα ακόμα για να έρθει στον κόσμο… «Καλό είναι όλα τα ζευγάρια να παντρεύονται και να κάνουν παιδιά» δηλώνει ο γαμπρός, ενώ η νύφη συμπληρώνει: «Όταν υπάρχει αγάπη, είναι όμορφο τα ζευγάρια να ενώνουν τις ζωές τους»… Το ζευγάρι θα «ενωθεί» και με θρησκευτικό γάμο, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και η «Π» τους εύχεται «βίο ανθρόσπαρτο»!


Κατηγορίες Άρθρου
ΣΤΙΓΜΕΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr