background img
banner
banner

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση για την εποχική γρίπη

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 5ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΙΓΙΟΥ

Μία άκρως ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης 19 Φεβρουαρίου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου, στον χώρο του σχολείου. Θέμα της ήταν «Ας μιλήσουμε για την εποχική γρίπη» και ομιλητής ο Παιδίατρος του Γενικού Νοσοκομείου Αιγίου Κωνσταντίνος Μώρος.

Παρουσιάστηκαν και μέσω σλάιτς ενδιαφέροντα στοιχεία για την εποχική γρίπη, ενώ δόθηκαν οδηγίες προς τους γονείς σχετικά με προληπτικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν ώστε όσο είναι αυτό δυνατόν, να μην μεταδίδεται από το ένα παιδί στο άλλο.

Μεταξύ άλλων και με βάση και τις οδηγίες του υπουργείου προς τα σχολεία, παιδιά που εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης αναμένουν, σε χώρο όπου δε θα έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα, μέχρι να τα παραλάβουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους, οι οποίοι θα πρέπει να ειδοποιούνται αμέσως. Εάν οι γονείς συνειδητοποιήσουν πως το παιδί τους φέρει συμπτώματα να το πηγαίνουν στο γιατρό και εν συνεχεία να το κρατούν στο σπίτι.

Βασικό να τηρούνται οι κανόνες ατομικής υγιεινής

Συστήνεται για την αποφυγή της εξάπλωσης της εποχικής γρίπης να τηρούνται οι κανόνες ατομικής υγιεινής, όπως: Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης. Αποφυγή κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων. Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο. Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση στους κάδους απορριμμάτων. Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα. Τακτικό πλύσιμο των χεριών των παιδιών και των εργαζομένων με υγρό σαπούνι και νερό ή εναλλακτικά να χρησιμοποιείται αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη.

Τα συμπτώματα της γρίπης συνήθως ξεκινούν αιφνίδια και περιλαμβάνουν υψηλό πυρετό, πόνους των μυών και των αρθρώσεων, πονοκέφαλο, έντονη κόπωση, καταρροή, πονόλαιμο, βήχα (συνήθως ξηρό). Τα παιδιά μπορεί να παρουσιάζουν και συμπτώματα από το γαστρεντερικό, όπως ναυτία, εμέτους, διάρροια.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr