background img
banner
banner

Οι δικηγόροι χωρίς… δουλειά αλλά και χωρίς επιδόματα…

ΓΙΑ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.Α. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΕΣΚΟΣ

Την έντονη διαμαρτυρία του δικηγορικού σώματος και των συναδέλφων του για την στέρηση επιδόματος διαβίωσης στους δικηγόρους, εκφράζει με δήλωσή του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργος Μπέσκος.

Η δυσαρέσκεια είναι γενικότερη στην κλάδο από τη στιγμή που από τη μία οι δικηγόροι εκ των πραγμάτων δεν εργάζονται, από την άλλη όμως τους στερεί το επίδομα βοήθειας…
Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Αιγίου, Πατρών με τη συμμετοχή όλων των δικηγόρων απείχαν από καθήκοντά τους από 2 Μαρτίου και είχαν στείλει έγγραφο σε αρμόδια υπουργεία να κλείσουν τα Δικαστήρια σε όλη τη χώρα. ΄΄Προτάξαμε πάνω από επαγγελματικά μας συμφέροντα τη δημόσια υγεία. Στην ατολμία να γίνει το αυτονόητο από την πολιτεία απείχαμε. Δεν υπολογίσαμε απώλεια εσόδων, παρά μόνο να περιοριστεί η διασπορά του ιού. Δώσαμε το μήνυμα στις τοπικές κοινωνίες και ο κόσμος έπαιρνε προφυλάξεις. Σαν δικηγόροι και λειτουργοί της δικαιοσύνης κάναμε πρώτοι το αυτονόητο για την προστασία όλων μας. Εν συνεχεία το αυτονόητο έγινε αντιληπτό μετά από 12 μέρες και ανεστάλη η λειτουργία όλων των Δικαστηρίων της χώρας΄΄, αναφέρει ο κ. Μπέσκος.

Χωρίς δικαίωμα στη στοιχειώδη διαβίωση…

Σε σχέση με τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στους δικηγόρους, σημειώνει: ΄΄Ο πρωθυπουργός για πρώτη φορά διαψεύδοντας δημόσια τον εαυτό του, αποφάσισε ότι οι δικηγόροι και οι οικογένειές τους, που αντικειμενικά δεν μπορούν να εργαστούν, δεν πρέπει να έχουν δικαίωμα στη στοιχειώδη διαβίωση.

Ούτε καν σε επιβίωση στερώντας επίδομα βοήθειας που ο ίδιος δημόσια αλλά και ανάρτηση πολιτικής προστασίας ανέφεραν. Αποτελεί πλήρη απαξίωση για το δικηγορικό σώμα η συγκεκριμένη συμπεριφορά που πλέον επεκτείνεται όχι μόνο σε δικηγόρους αλλά και τις οικογένειές τους που εξαρτώνται απ’ αυτούς.

Είναι απαράδεκτη τέτοια συμπεριφορά σε μας και τις οικογένειές μας εν μέσω πανδημίας.

Ελπίζω την ύστατη στιγμή να αποφασίσει το αυτονόητο και να θυμηθεί αυτό που δημόσια είχε υποσχεθεί…

Αλλιώς θα έχει πει αποδεδειγμένα ψέματα στο σύνολο των δικηγόρων της χώρας στέλνοντας τους ουσιαστικά στην απόγνωση εν μέσω πανδημίας πόσο μάλλον όταν ως κλάδος πρώτοι δώσαμε το στίγμα απομόνωσης χωρών συναθροίσεων και προστασίας της δημόσιας Υγείας΄΄.

Και καταλήγει: ΄΄Οι δικηγόροι ως κλάδος ανέκαθεν στηρίζουμε την πολιτεία και ενεργούμε πάντα υπέρ του Δημοσίου συμφέροντος.
Η απαξίωση των κυβερνήσεων σε μας συνεχίζεται… Μόνο που τώρα επεκτείνεται σε μια τόσο δύσκολη κατάσταση που ζούμε σε θέματα που αφορούν επιβίωση συναδέλφων και οικογενειών τους. Κρίμα΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr