background img
banner
banner

Μονά… ζυγά δουλεύουν τα ταξί της περιοχής

ΟΥΤΕ ΤΑ ΜΙΣΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΘΩΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΚΙΝΗΣΗ – ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΘΕΣΗ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ

Ουδέτεροι δηλώνουν οι οδηγοί ταξί της περιοχής για τα νέα περιοριστικά μέτρα για τη μεταφορά επιβατών που ανακοινώθηκαν χθες, σε σχέση με την προστασία για τη μη διάδοση του κορωνοϊού.

Ήδη στο πλαίσιο της προστασίας τους αλλά και λόγω ελαχιστοποίησης της κίνησής τους, τα ταξί της περιοχής έχουν εφαρμόσει… μονά ζυγά, με αποτέλεσμα να δουλεύουν καθημερινά πολύ λιγότερα από τα μισά…
Οι νέοι περιορισμοί για τη μεταφορά επιβατών θα ισχύσουν έως τις 31 Μαΐου και προβλέπουν: Αυστηρή μεταφορά αριθμού επιβατών, ο οποίος δε θα ξεπερνά το 50% των προβλεπόμενων θέσεων του οχήματος σε λεωφορεία, τρόλεϊ και κάθε είδους οδικό μέσο μαζικής μεταφοράς δημόσιας χρήσης ορίζει νέα εγκύκλιος του υπουργείου Μεταφορών, η οποία εξειδικεύει τα αυστηρά μέτρα επιβατικής μετακίνησης με κάθε είδους όχημα που ισχύουν στο πλαίσιο αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού.

Με εγκύκλιο που υπέγραψε ο υφυπουργός Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης εξειδικεύονται οι ρυθμίσεις συνολικά για τη μεταφορά επιβατών με τα κάθε είδους μεταφορικά μέσα, δημόσιας ή ιδιωτικής χρήσης.

Τι προβλέπεται πλέον

Ειδικότερα προβλέπονται τα εξής: Για επιβατικά οχήματα μέχρι πέντε θέσεων, δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ) ή ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.), επιτρέπεται η μεταφορά ενός επιβάτη (εκτός του οδηγού). Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται και η μεταφορά δεύτερου επιβάτη, εφόσον η μεταφορά εκτελείται για ιατρικούς λόγους (μεταφορά σε νοσοκομείο, ιατρικό κέντρο ή άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα). Για επιβατικά οχήματα έξι ή επτά θέσεων, δημόσιας ή ιδιωτικής χρήσης, επιτρέπεται η μεταφορά δύο επιβατών.

Για επιβατικά οχήματα οκτώ ή εννέα θέσεων, δημόσιας ή ιδιωτικής χρήσης, επιτρέπεται η μεταφορά τριών επιβατών.

Η υπέρβαση του ορίου ως προς τον αριθμό των μεταφερόμενων επιβατών επιτρέπεται κατ΄ εξαίρεση μόνο στην περίπτωση που στο όχημα επιβαίνουν γονέας με τα ανήλικα τέκνα του.
Οσον αφορά στα οδικά μέσα δημόσιας χρήσης ή λεωφορεία ιδιωτικής χρήσης, συμπεριλαμβανομένης και της δημοτικής συγκοινωνίας, επιτρέπεται η μεταφορά επιβατών μέχρι πλήρωσης ποσοστού 50% των προβλεπόμενων θέσεων του οχήματος. Οι συγκεκριμένοι περιορισμοί για τη μεταφορά επιβατών θα ισχύσουν έως τις 31 Μαΐου, ενώ προβλέπεται η δυνατότητα παράτασής τους, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο και το επιβάλλουν οι έκτακτες συνθήκες.

Ανασφάλεια παρότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα προστασίας

Σχολιάζοντας τα μέτρα στo protionline.gr, ο πρόεδρος του Σωματείου Ταξί Αιγίου και Περιχώρων Παναγιώτης Αγγελόπουλος τόνισε πως ούτως ή άλλως η κίνηση είναι πλέον πάρα πολύ μικρή, ενώ έκανε γνωστό πως τα ταξί της περιοχής δουλεύουν ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο της πινακίδας του. Π.χ. αν είναι μονό τις μονές ημερομηνίες κι αν είναι ζυγό τις ζυγές.

΄΄Και βέβαια δεν δουλεύουν τα μισά αυτοκίνητα καθημερινά αλλά πολύ λιγότερα γιατί υπάρχουν και συνάδελφοι που φοβούνται και είναι απόλυτα σεβαστό, διότι πλέον όλα μας φαίνονται επικίνδυνα΄΄, επισήμανε ο κ. Αγγελόπουλος, κάνοντας γνωστό πως απολυμάνσεις των αυτοκινήτων έχουν γίνει κατ’ επανάληψη, τόσο μεμονωμένα από τον κάθε ιδιοκτήτη όσο και οργανωμένα.
΄΄Όσοι συνάδελφοι δουλεύουν λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας αλλά στον κλάδο μας υπάρχει μεγάλη ανασφάλεια όπως άλλωστε σε όλη την κοινωνία. Άρα το μέτρο του ενός επιβάτη δεν μας ξενίζει ούτε μας περιορίζει την πελατεία΄΄, σημείωσε ακόμη.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι τις νυχτερινές ώρες τα ταξί δεν κινούνται παρά μονάχα ένα βρίσκεται σε επιφυλακή το οποίο ειδοποιείται μέσω ραδιοταξί σε περίπτωση ανάγκης. Σημειώνεται τέλος ότι τα ταξί έχουν ενταχθεί στη λίστα με τα επαγγέλματα που θα λάβουν την αποζημίωση των 800 ευρώ ενώ όσοι απασχολούν οδηγούς έχουν αναστείλει την εργασία τους από 1 έως 30 Απριλίου προκειμένου να λάβουν τα 800 ευρώ, με την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν δουλεύουν.

Σε μία τέτοια περίπτωση επιβαρύνονται με υπέρογκα πρόστιμα.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr