background img
banner
banner

Ο Κ. Σπηλιόπουλος αποχαιρετά τη Μαρία Μασσαρά – Δαφαλιά: «Περήφανοι για τη συμπόρευση και της φιλία μας»

Ο Κώστας Σπηλιόπουλος αποχαιρετά τη Μαρία Μασσαρά – Δαφαλιά, η οποία έφυγε τα ξημερώματα της Τρίτης 7 Απριλίου, σκορπίζοντας θλίψη στην τοπική κοινωνία της Αχαΐας και όχι μόνο.

Υπήρξε ένα από δυναμικότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Διετέλεσε Αντινομάρχης και Πρόεδρος του Ογκολογικού Ξενώνα «Ελπίδα» στην Πάτρα, όπου έδωσε τα πάντα.

Το συλλυπητήριο μήνυμα  του Κ. Σπηλιόπουλου:

«Χθες έφυγε από τη ζωή η Μαρία Μασσαρά Δαφαλιά. Η Μαρία, η φίλη μας, η επιστήμονας, που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της στην πολιτική και κοινωνική ζωή της Αχαΐας.

Πολιτικοποιημένη με σταθερές θέσεις και απόψεις.Πατριώτης και Καλαβρυτινιά, όπως έλεγε, όσο λίγοι στην εποχή μας.

Διήνυσε δεκαετίες μαχόμενη για τις ιδέες της, την πατρίδα και την κοινωνική δικαιοσύνη. Ασυμβίβαστη και ακούραστη. Η προσφορά για τον ανήμπορο συνάνθρωπο για την Μαρία ήταν καθημερινή πράξη. Η δημιουργία του Ογκολογικού Ξενώνα ήταν η ανεπανάληπτη προσφορά της στην περιοχή μας.

Τον οραματίστηκε, αγωνίστηκε με πάθος και κατάφερε να τον ολοκληρώσει. Και ευτύχησε να τον διοικήσει και να τον δει να λειτουργεί και να βοηθά πλήθος βασανισμένων ανθρώπων. Λίγοι άνθρωποι φεύγοντας από τον κόσμο τούτο, αφήνουν τέτοιο στίγμα και τόση προσφορά όσο η Μαρία.

Η μοίρα όμως ήταν σκληρή για την ίδια . Έχασε τον σύζυγο της και τα αδέλφια της. Εχασε όμως και την πολυαγαπημένη της μοναχοκόρη. Το πλήγμα αυτό ήταν ο κεραυνός που την χτύπησε και την πλήγωσε όσο τίποτα άλλο. Έδειχνε όμως δυνατή και αγωνιούσε συνεχώς για τον Ογκολογικό Ξενώνα. Μιλούσαμε τακτικά και έδειχνε δυνατή, παρά τα μεγάλα προβλήματα της υγείας της, την ηλικία της και τις μεγάλες στεναχώριες της.

Ο Τάκης, ο Γιάννης και πλήθος φίλων και συνοδοιπόρων της αισθανόμαστε βαθειά θλίψη για την απώλεια της. Αλλά και υπερηφάνεια, γιατί συμπορευτήκαμε σε ιστορικές στιγμές και γιατί είμαστε οι φίλοι της…

Καλό ταξίδι Μαρία…»


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr