background img
banner
banner

«Σέρνεται» το ίντερνετ σε χωριά εκτός Αιγίου

ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ… ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Απομονωμένοι βρίσκονται πολλοί κάτοικοι ορεινών αλλά και ημιορεινών χωριών της Αιγιάλειας που παραμένουν στα σπίτια τους, τηρώντας τα μέτρα πρόληψης ενάντια στον κορωνοϊό covid-19, δεν έχουν ωστόσο την επιθυμητή επικοινωνία μέσω του διαδικτύου, λόγω περιορισμένης εμβέλειας.

Διότι, μπορεί η Πολιτεία σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, να προτρέπει τους πολίτες να κάνουν τις οικονομικές συναλλαγές τους, τις παραγγελίες τους ή ακόμη και την εξάσκηση των παιδιών τους στα μαθήματά τους μέσω του διαδικτύου, ωστόσο η κάλυψη στις περιοχές αυτές είναι από μειωμένη έως αδύνατη…

Το γεγονός επιβεβαίωσαν στo protionline.gr πρόεδροι κοινοτήτων που γίνονται αποδέκτες παραπόνων από τους κατοίκους οι οποίοι, εν έτει 2020 δεν διαθέτουν ίντερνετ παρότι το πληρώνουν στις εταιρείες όσο οι υπόλοιποι… Πέρα από αυτό, αναγκάζονται να επιβαίνουν στο Αίγιο και να συναθροίζονται σε υπηρεσίες και τράπεζες για λογαριασμούς και υποχρεώσεις θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους αλλά και φοβούμενοι μήπως τους επιβληθεί πρόστιμο στο πλαίσιο των μέτρων απαγόρευσης εξόδου.

Όπως ανέφερε στo protionline.gr ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σελινούντα Ανδρέας Παπαγεωργίου, ΄΄οι κάτοικοι του χωριού μας αλλά και άλλων περιοχών, ενώ πληρώνουν ίντερνετ για ταχύτητες μέχρι 24 Mbps, η πραγματική δυναμική είναι μόλις 3 Mbps, με αποτέλεσμα το διαδίκτυο να… σέρνεται και να μην μπορούν να διεκπεραιώσουν συναλλαγές, εργασίες και οτιδήποτε άλλο. Από την άλλη, η Πολιτεία μας προτρέπει να μένουμε στα σπίτια μας.

Είναι όμως θέμα και των εταιρειών. Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες υποδομές στα δίκτυα, δεν είναι εύχρηστο το διαδίκτυο για όλους, παρά μόνο για τους κατοίκους των πόλεων κι αυτό αυτομάτως δημιουργεί πολίτες… δύο ταχυτήτων΄΄…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr