background img
banner
banner

‘‘Μουδιασμένος’’ ο κόσμος, με υποτονική διάθεση στην προσέλευση του

ΠΑΝΕΤΟΙΜΟΙ ‘‘ΒΑΣΕΙ ΝΟΜΟΥ’’ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΑΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

Οι πρώτες δύο ημέρες επαναλειτουργίας των καταστημάτων εστίασης και αναψυχής στην Αιγιάλεια, κρίνονται απολύτως αναγνωριστικές και με αρκετές ιδιαιτερότητες. Τόσο για το προσωπικό όσο και για τους πελάτες, οι εικόνες ¨κανονικότητας¨ έδειξαν ένα ξεκάθαρο ¨σάστισμα¨. Με αρκετό κόσμο να πηγαινοέρχεται στα κεντρικά σημεία της πόλης του Αιγίου από νωρίς το πρωί της Δευτέρας και της Τρίτης, σε πολλές περιπτώσεις παρατηρήθηκε ένα σαφές ¨μούδιασμα¨, με τους επαγγελματίες να δείχνουν πιο… έτοιμοι τελικά από τους πελάτες τους.

Με γάντια και μάσκες οι εργαζόμενοι, με αποστάσεις τα τραπεζοκαθίσματα

Έπειτα από δύο μήνες και πλέον, καφετέριες και εστιατόρια άνοιξαν τις ¨πύλες¨ τους, με το προσωπικό να φοράει μάσκες και γάντια, τα τραπέζια μεταξύ τους να βρίσκονται στη γνωστή απόσταση του 1,70 μέτρα και τα αντισηπτικά να υπάρχουν σχεδόν σε κάθε γωνία των χώρων. Η πρώτη αυτή εικόνα, δείχνει πως ο κόσμος ναι μεν περίμενε με ανυπομονησία το άνοιγμα των συγκεκριμένων καταστημάτων, μα δεν έχει προσαρμοστεί ακόμα με τις νέες ειδικές συνθήκες στην μετά ¨καραντίνα εποχή¨ και κατά την επιστροφή στην κανονικότητα.

Όλα δείχνουν πως στο εξής στα εν λόγω καταστήματα θα ισχύσει μια νέα πραγματικότητα στην οποία κανένας ακόμη δεν έχει δείξει να προσαρμόζεται συνειδητά. Η «ζωή» ξαναβρίσκει σιγά – σιγά τους ρυθμούς της, αρκετός κόσμος βγήκε από τα σπίτια του για να απολαύσει τον καφέ του ή κάποιο φαγητό, αλλά είναι ορατό πως οι Αιγιαλείς δεν έχουν οικειοποιηθεί με το υγειονομικό πρωτόκολλο της ασφαλείας και υγιεινής που πλέον επιβάλλεται από το υπουργείο.

«Δύσκολοι οι καιροί σε όλα τα επίπεδα»

Το protionline.gr συνομίλησε με επιχειρηματίες εστίασης και αναψυχής της περιοχής, οι οποίοι ξεκαθάρισαν και «ζωγράφισαν» την εικόνα του πρώτου διημέρου λειτουργίας τους: Όλοι με… ένα στόμα ανέφεραν το γενικότερο ¨σάστισμα¨ των καταναλωτών και την προσωπική τους ανησυχία για το αύριο της επιχείρησής τους, καθώς είναι πολλά τα προβλήματα που ούτως ή άλλως έχουν, αυξάνονται οι υγειονομικοί έλεγχοι και ταυτόχρονα ο κόσμος δεν έχει ακόμα τον ¨αέρα¨ που είχε στην προ κορωνοϊού εποχή.

Ανήσυχοι οι καταστηματάρχες

Μιλώντας στo protionline.gr ο ιδιοκτήτης του «Άρωμα café» Ανδρέας Φραγκονικολόπουλος, τονίζει: «Και χθες και σήμερα ήταν πολύ χαλαρές ημέρες από θέμα προσέλευσης του κόσμου. Δεν μπορώ να πω ότι η εικόνα μας κρίνεται θετική. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και είναι ορατό από όλους αυτό. Στην δική μας περίπτωση εδώ, είναι ακόμα πιο δύσκολες οι συνθήκες με τα έργα που γίνονται στην είσοδο του καταστήματός μας στο πλαίσιο της ανάπλασης. Αυτό, για την ώρα, δυσχεραίνει πολύ την κατάσταση. Ο κόσμος είναι επιφυλακτικός. Δεν δείχνει να έχει συνέλθει και πολύ από την κατάσταση των τελευταίων μηνών και είναι ¨παγωμένος¨ και προβληματισμένος. Αυτό εισπράττω εγώ με όσους πελάτες μου συνομιλώ για λίγο αυτό το διήμερο της επαναλειτουργίας μας». Στην ερώτηση αν ο δήμος βοηθάει και πώς βλέπει την επόμενη μέρα, αναφέρει: «Ελπίζουμε να καλυτερέψουν τα πράγματα. Αυτό θέλουμε και σε αυτό ευελπιστούμε. Ο δήμος μας παραχώρησε κάποια επιπλέον τετραγωνικά μέτρα για να βοηθηθούμε μεν αλλά δεν μπορώ να πω ότι έχει κάνει κάτι επιπλέον για εμάς δραστικό».

Με την ελπίδα πως οι επόμενες ημέρες θα δείξουν ¨φως στο τούνελ¨

Στο… ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν αυτό το πρώτο διήμερο και τα Υψηλά Αλώνια. Τα καταστήματα άνοιξαν και προσαρμόστηκαν στη νέα τάξη πραγμάτων, πλην όμως, ο κόσμος δεν… ξεχύθηκε όπως θα πίστευαν κάποιοι. «Η κίνηση είναι αναγνωριστική αυτές τις πρώτες ώρες επαναλειτουργίας των επιχειρήσεών μας. Οι επαγγελματίες έχουμε προσαρμοστεί απόλυτα, έχουμε διαμορφώσει έτσι τα μαγαζιά μας ώστε και να λειτουργούν με ασφάλεια για τους πελάτες μας και να προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες», ανέφερε στo protionline.gr ο ιδιοκτήτης του «Refrain» Στράτος Βαρδάκης. Παράλληλα δε, σημείωσε: «Ευελπιστώ ότι το επόμενο διάστημα και εφόσον ο κόσμος συνειδητοποιήσει πως επανήλθαμε, θα ¨αγκαλιάσει¨ την πλατεία Υψηλών Αλωνίων και θα την απολαύσει».

«Είναι νωρίς ακόμα για προβλέψεις, υπάρχει ¨παγωμάρα¨ από τον κόσμο»

Από την μεριά του, ο γνωστός επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Ραμπαβίλας που διαθέτει το ¨ουζερί Κωνσταντίνος¨ στην οδό Μητροπόλεως, ερωτώμενος από τo protionline.gr για το πώς κρίνει τις δύο πρώτες ημέρες λειτουργίας του καταστήματός του έπειτα από τον κορωνοϊό, δηλώνει: «Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να κρίνουμε την γενική εικόνα. Ο κόσμος δεν έχει καταφέρει να προσαρμοστεί με τα κολωνάκια που τοποθετήθηκαν και δεν έχει πλήρως κατανοήσει τις ειδικές συνθήκες της επαναλειτουργίας. Έπειτα από 2 μήνες εγκλεισμού του στο σπίτι, αυτό μοιάζει απολύτως λογικό. Θεωρώ πως αν δεν περάσει μία εβδομάδα λειτουργίας μας, δεν μπορώ να έχω σαφή συμπεράσματα για την διάθεση του κόσμου στο να βγει και την γενική εικόνα».

Τέλος, ο επιχειρηματίας, κλείνοντας, κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με τους υπόλοιπους καταστηματάρχες, λέγοντας: «Ελπίζω πως οι πελάτες θα προσαρμοστούν με τις νέες συνθήκες και τα δεδομένα. Εμείς είμαστε πλήρως οργανωμένοι, σχολαστικοί και τυπικοί με το θέμα της υγειονομικής κάλυψης των πελατών μας με όλα τα απαραίτητα του νόμου που απαιτούνται. Σιγά – σιγά πιστεύω πως και οι καταναλωτές θα προσαρμοστούν. Όλα χρειάζονται τον χρόνο τους».


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr