background img
banner
banner

Υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας σε σχολεία της Αιγιάλειας

ΕΝΕΚΡΙΘΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ 196.540 ΕΥΡΩ ΜΕΣΩ ΤΟΥ «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ»

Ένα χρόνιο και πολύ σοβαρό πρόβλημα φαίνεται πως επιλύεται κατόπιν ενεργειών της αντιδημαρχίας Τεχνικών Έργων δήμου Αιγιαλείας, αφού ενεκρίθη η πρόταση που είχε υποβάλει στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟ∆ΗΜΟΣ ΙΙ» για «Εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες του Δήμου Αιγιαλείας» προϋπολογισμού δαπάνης 196.540 €.

Η πρόσκληση αφορούσε στη χρηματοδότηση των δήμων για:

Α) Τη σύνταξη νέων μελετών πυροπροστασίας – σχεδίων κάτοψης και τεχνικών περιγραφών μονίμων συστημάτων πυροπροστασίας.

Β) Την επικαιροποίηση παλαιών μελετών.

Γ) Τη σύνταξη και παράδοση των τευχών δημοπράτησης για την υλοποίηση των προβλεπόμενων στη μελέτη μέτρων και μέσων πυροπροστασίας.

Δ) Την υλοποίηση και τη συντήρηση μέτρων και μέσων εγκεκριμένης μελέτης πυροπροστασίας. Βασική προϋπόθεση για την επιλεξιμότητα της μελέτης αποτέλεσε η έγκρισή της από την Πυροσβεστική Υπηρεσία στην υλοποίηση των προβλεπόμενων μέτρων και μέσων πυροπροστασίας, που αφορούν στην εγκατάσταση, συμπλήρωση ή αντικατάσταση (κατά περίπτωση) και έλεγχο καλής λειτουργίας των φορητών, μόνιμων και λοιπών μέσων ή/και συστημάτων ενεργητικής πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες.

Αφορά 45 σχολικές μονάδες του δήμου

Όπως έκανε γνωστό στo protionline.gr η αντιδήμαρχος Βάσω Ψυχράμη, ΄΄ο προϋπολογισμός της χρηματοδότησης του προγράμματος που αντιστοιχεί στον δήμο Αιγιαλείας ανέρχεται στο ποσό των 196.540 € και αφορά 45 σχολικές μονάδες της Αιγιάλειας από την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Κάπως έτσι, μαζί με τις σχολικές μονάδες που ήδη διαθέτουν πυροπροστασία, καλύπτονται τα σχολεία του δήμου μας τόσο ως προς τις μελέτες πυροπροστασίας όσο και ως προς τις προμήθειες΄΄.

Σε κάθε σχολείο, αναλογούν τα εξής: Για τα μέχρι τριθέσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία θα διατεθούν 1.000 ευρώ για τις μελέτες και 1.500 για μέσα πυροσπροστασίας για το κάθε ένα. Από τετραθέσια έως εξαθέσια 1.500 ευρώ για μελέτες και 2.000 ευρώ για μέσα πυροπροστασίας. Τέλος από επταθέσια και άνω Δημοτικά και Γυμνάσια και Λύκεια 2.000 ευρώ για μελέτες και 3.000 ευρώ για μέσα πυροπροστασίας για το κάθε σχολείο.

Την ικανοποίησή της για την έγκριση της χρηματοδότησης εξέφρασε στo protionline.gr η κ. Ψυχράμη, λέγοντας: ΄΄Κάπως έτσι θα επιλυθεί επιτέλους το χρόνιο πρόβλημα του δήμου το οποίο ωστόσο δεν είναι μόνο τοπικό αλλά και πανελλαδικό. Ευτυχώς, η πολιτεία αντιλήφθηκε το μέγεθος του προβλήματος και δημοπράτησε την πρόσκληση στο πλαίσιο του «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» προκειμένου να δοθεί λύση, δεδομένου ότι ο δήμος μας, με την ανεπάρκεια του προσωπικού και με την οικονομική δυστοκία στην οποία έχει περιέλθει, δεν θα μπορούσε να το επιλύσει το επόμενο διάστημα΄΄.

Αναφορικά με το επόμενο βήμα μετά την έγκριση, είπε πως η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου θα προχωρήσει στον καταρτισμό των όρων διακήρυξης του διαγωνισμού και μετά στην δημοπράτηση.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr