background img
banner
banner

Αλουμίνια και στον τέταρτο όροφο του Δικαστικού Μεγάρου

ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Εμφανής είναι η διαφορά στο Δικαστικό Μέγαρο Αιγίου καθώς συμπληρώνονται δέκα μήνες από τότε που ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης, κατόπιν πολυετών αγώνων δικηγόρων και δικαστικών υπαλλήλων, για ένα σύγχρονο κτίριο, αντάξιο του θεσμικού του ρόλου.

Αν και οι εργασίες προχωρούν με γρήγορη ροή, παρατηρείται καθυστέρηση και δεν στάθηκε εφικτό να ολοκληρωθεί το έργο στις 285 μέρες που είχε προγραμματιστεί, με αποτέλεσμα να δοθεί παράταση.

Η τοποθέτηση νέων αλουμινένιων κουφωμάτων σε ογδόντα περίπου παράθυρα και πόρτες μόνο εύκολη υπόθεση δεν ήταν, παρόλα αυτά έχει ολοκληρωθεί η αντικατάσταση και παραμένει σε εκκρεμότητα μόνο ο τέταρτος όροφος, τα σιδερένια παράθυρα του οποίου παρουσίαζαν τεράστιο πρόβλημα με σκουριά… Αυτό ήταν και το μεγαλύτερο πρόβλημα του κτιρίου, καθώς από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του, εξαιτίας της διάβρωσης, έβαζε νερά…

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο έργο που εκτελέστηκε στις εγκαταστάσεις, αφορούσε τις εργασίες στεγανοποίησης του κτιρίου. Πάντως, η καθυστέρηση ως προς την ολοκλήρωση των εργασιών και την παράδοση του έργου εντός χρονοδιαγράμματος, οφείλεται και στις καιρικές συνθήκες που δεν επέτρεψαν την καθημερινή παρουσία του εργοταξίου αλλά και η κατασκευή των αλουμινίων.

Παράταση έως το τέλος του χρόνου και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου

Από εκεί και πέρα και εφόσον ολοκληρωθούν οι εργασίες στον τέταρτο όροφο, θα ξεκινήσει ο ελαιοχρωματισμός τόσο στο εξωτερικό σε όλους τους ορόφους όσο και εξωτερικά του Μεγάρου, αλλάζοντας ριζικά όψη.

Επίσης, στον καλλωπισμό του θα συμβάλει και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, με περιποίηση του πρασίνου και τη διαμόρφωση παρτεριών με λουλούδια, έργα που θα ολοκληρώσουν την παρέμβαση.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στo protionline.gr ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιώργος Μπέσκος, κατά πάσα πιθανότητα θα δοθεί παράταση μέχρι το τέλος του έτους για την παράδοση.  Το κόστος του έργου θα ξεπεράσει το 1 εκατ. ευρώ.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr