background img
banner
banner

Εμπορικός ακόλουθος του Αζερμπαϊτζάν στο Επιμελητήριο

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΦΟΡΟΥΜ

Συνάντηση με τον Εμπορικό ακόλουθο της πρεσβείας του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα Khagani Hajiyev είχε χθες ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Χαράλαμπος Ανδρικόπουλος, ο οποίος ενημέρωσε τον επισκέπτη του για τις δράσεις του Επιμελητηρίου Αχαΐας, την επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή, τα πλεονεκτήματα του λιμένος και τις δυνατότητες της περιοχής σε ποικίλους κλάδους. Ο εμπορικός ακόλουθος ενδιαφέρθηκε επίσης για τον κλάδο του τουρισμού καθώς και για τα προϊόντα της Αχαΐας τα οποία δυνητικά θα μπορούσαν να εξαχθούν στο Αζερμπαϊτζάν.

Ευρεία συζήτηση έγινε επίσης για την έκθεση μεταφοράς τεχνογνωσίας PATRAS IQ καθώς και για την ανάπτυξη του τεχνολογικού τομέα στην περιοχή. Ο κ. Hajiyev έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και υπογράμμισε την επιθυμία συμμετοχής του στο μέλλον μαζί με επιχειρηματίες οι οποίοι ασχολούνται με τον αντίστοιχο κλάδο.

Έγινε επίσης ενημέρωση για τον τρόπο μεταφοράς προϊόντων στο Αζερμπαϊτζάν και στα σχετικά κόστη, τα οποία καθιστούν βιώσιμες τόσο τις εισαγωγές όσο και τις εξαγωγές μεταξύ των 2 χωρών.

Ο απεσταλμένος της πρεσβείας εξέφρασε το ενδιαφέρον του να πραγματοποιηθεί ένα φόρουμ στο Επιμελητήριο Αχαΐας στο οποίο θα συμμετάσχει αποστολή επιχειρηματιών από το Αζερμπαϊτζάν προκειμένου να γίνουν συναντήσεις Β2Β με Αχαιούς επιχειρηματίες και να αναζητηθούν δυνατότητες συνεργασίας.

Ο εμπορικός ακόλουθος τόνισε ότι το Αζερμπαϊτζάν είναι μια δυνατή οικονομία, η οποία έχει πολύ μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης λόγω και της γεωγραφικής του θέσης και είναι πολύ θετικό το κλίμα για συνεργασίες με την Ελλάδα και τους επιχειρηματίες της Αχαΐας.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΣΤΙΓΜΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr