background img
banner
banner

Απόφαση για κατασκευή γλίστρας στην Αλυκή

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΚΑΝΕ ΔΕΚΤΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ Ι.Ν.Ο.Α.

Η κατασκευή ράμπας – γλίστρας για την καθέλκυση και ανέλκυση σκαφών στην Αλυκή επανέρχεται μετά από έξι χρόνια καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγίου στην τελευταία συνεδρίασή του, έκανε δεκτό το σχετικό αίτημα του Ι.Ν.Ο.Α.

Το επόμενο «βήμα» θα είναι η γνωμοδότηση του Γ΄ Λιμενικού Τμήματος Αιγίου και η τελική απόφαση ανήκει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Δεν αποκλείεται πάντως η εισήγηση του Λιμενικού Τμήματος να είναι αρνητική (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα εισακουστεί από την αρμόδια επιτροπή της Αποκεντρωμένης) δεδομένου ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο διοικητής του που είναι μέλος του Δ.Σ. του Δ.Λ.Τ.Α. κατά τη συνεδρίαση ψήφισε αρνητικά, όπως άλλωστε και η εκπρόσωπος του Τελωνείου. Η απόφαση έτσι ελήφθη κατά πλειοψηφία με ψήφους 4-2, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, και αφορά την κατασκευή κεκλιμένου επιπέδου (ράμπα – γλίστρα) καθέλκυσης – ανέλκυσης σκαφών για τις ανάγκες του Ι.Ν.Ο.Α.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογο αίτημα είχε κατατεθεί και το 2014 από ιδιώτη που ενώ στην αρχή είχε γνωμοδοτηθεί θετικά, εν συνεχεία και μετά τη συλλογή υπογραφών από κατοίκους της περιοχής που αντιδρούσαν, η απόφαση είχε ανακληθεί και η κατασκευή της γλίστρας δεν προχώρησε.

Στην παρούσα φάση υπάρχουν μεμονωμένες αντιδράσεις κάτι που εκφράστηκε και στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δ.Λ.Τ.Α. από ομάδα κατοίκων της Αλυκής που το πρωί της Κυριακής μοίρασαν φυλλάδια στους επισκέπτες, ζητώντας «ελεύθερη παραλία χωρίς μαρίνες, ράμπες και υποδομές που εξυπηρετούν επιχειρηματικά συμφέροντα» όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν.

Αναμένει την απόφαση ο Σύλλογος Αλυκής

Για το θέμα ρωτήθηκε από το protionline.gr ο πρόεδρος του Περιβαλλοντικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αλυκής «Ο Άγιος Νικόλαος» Νίκος Παπαδόπουλος, ο οποίος έκανε γνωστό πως μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει αντιδράσεις κατοίκων προς τον Σύλλογο. Αναφορικά με τη θέση του Συλλόγου για το θέμα, είπε πως το Δ.Σ. του Συλλόγου τάσσεται πάντα υπέρ της νομιμότητας. ΄΄Προτιθέμεθα να ζητήσουμε αντίγραφο της απόφασης του Δ.Σ. του Δ.Λ.Τ.Α. προκειμένου να εξετάσουμε εάν αυτό που ζητείται να κατασκευαστεί είναι νόμιμο και δεν επηρεάζει το περιβάλλον, την ακτή και τους κατοίκους. Πάντως, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι μετά την απόφαση και τοποθέτηση δίαυλου προστατευτικού για όσους κολυμπούν στην περιοχή και μάλιστα μετά από εισήγηση του Λιμενικού Τμήματος, είναι προφανές ότι στο σημείο αυτό επιτρέπεται το κολύμπι. Αυτό από μόνο του αναιρεί τη δημιουργία γλύστρας στο σημείο΄΄, τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος, για να καταλήξει ως εξής: ΄΄Όπως και να έχει, δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς αποφασίστηκε, θα εξετάσουμε την απόφαση, θα την αξιολογήσουμε και θα κινηθούμε αναλόγως΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr