background img
banner
banner

Μπαίνει ο εργολάβος, αναβαθμίζονται τα πάρκινγκ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΥΠΟΕΡΓΟ… ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΚΥΡΙΩΣ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ

Καλοκαίρι αλλαγών είναι αυτό που διανύουμε για το εμπορικό κέντρο του Αιγίου που αλλάζει πρόσωπο οριστικά. Παράλληλα, με το πολλά υποσχόμενο έργο της ανάπλασης των πλατειών και των δρόμων πέριξ αυτών, στον δήμο προωθούν λύσεις που θα κάνουν την κυκλοφορία πιο ευέλικτη και το κέντρο πιο ελκυστικό, ξεκινώντας από τη δημιουργία χώρων στάθμευσης.

Οι εργασίες από την πλευρά του εργολάβου για λογαριασμό του ΔΕΔΔΗΕ, που ξεκίνησαν στις 22 Μαΐου, φτάνουν στο τέλος τους σχεδόν χωρίς καθυστέρηση και το υποέργο παραδίδεται εντός των ημερών. Να σημειωθεί ότι τα έργα για την υπογειοποίηση του δικτύου συνεχίζονταν και χθες Κυριακή, έχοντας επεκταθεί στο πάνω μέρος της οδού Ταξιαρχών.

Από πλευράς δήμου έχουν προχωρήσει οι απαιτούμενες ενέργειες για να ξεκινήσει το κυρίως έργο που φέρει τον τίτλο «Ανάπλαση Εμπορικού Κέντρου Αιγίου: Ενότητα 2 Πλατεία Αγίας Λαύρας και περιμετρικές οδοί και Ενότητα 3 Πλατεία Βάλφουρ και περιμετρικές οδοί», αφού την περασμένη εβδομάδα πιστώθηκε στην ανάδοχο εταιρεία το ποσό των 53.000 ευρώ ως προκαταβολή για να ξεκινήσει το έργο.

Εκκρεμεί απόφαση για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Από εκεί και πέρα, ο λόγος που δεν ξεκινά άμεσα, όπως εξηγεί στo protionline.gr ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Λεωνίδας Καράμπελας, είναι καθαρά διαδικαστικός. ΄΄Ενώ είχαμε προγραμματίσει έναρξη στις 15 Ιουλίου τελικώς θα καθυστερήσει λίγο, μόλις δύο με τρεις ημέρες, καθώς για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, από το Αστυνομικό Τμήμα, χρειάζεται η απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου. Μόλις συνεδριάσει και ληφθεί η απόφαση, αμέσως μετά θα ξεκινήσει το έργο΄΄, τόνισε ο κ. Καράμπελας. Στο ερώτημα από πού θα ξεκινήσει, έκανε γνωστό ότι η έναρξη θα γίνει στο κάτω μέρος της πλατείας Αγ. Λαύρας επί του δρόμου.

΄΄Τις επόμενες ημέρες θα γίνει ενημέρωση των καταστηματαρχών και επαγγελματιών για τα βήματα που θα ακολουθηθούν ώστε να γνωρίζουν και αυτοί πώς θα κινούνται. Είναι αναπόφευκτο να μην υπάρξουν επιπλοκές εξαιτίας των εργασιών ωστόσο ο στόχος είναι να προχωρήσει το έργο γρήγορα και να ολοκληρωθεί σε 14 μήνες με τις λιγότερες δυνατόν επιπλοκές΄΄, σημείωσε ακόμη ο προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών.

Αναζητούν λύσεις για το διατηρητέο της Ασ. Φωτήλα

Εν τω μεταξύ, στον δήμο αναζητούν λύσεις για το διατηρητέο της Ασ. Φωτήλα το οποίο ως γνωστόν, κατά το ένα μέρος του έχει κατεδαφιστεί από την ιδιοκτήτριά του τράπεζα, το υπόλοιπο όμως που ανήκει στον δήμο Αιγιαλείας… χάνει κάθε μέρα και ένα τμήμα του και ο κίνδυνος να θρηνήσουμε θύματα είναι κάτι παραπάνω από ορατός… Το τμήμα αυτό περιήλθε στον δήμο καθώς αποτελούσε κληροδότημα της κοινότητας Χρυσανθίου Αιγείρας όμως δεν έχει υπάρξει η παραμικρή μέριμνα. Στην παρούσα φάση ωστόσο, επειδή κάτω από το ετοιμόρροπο κτίσμα πραγματοποιούνται εργασίες και πρόκειται να αναβαθμιστεί όλη η περιοχή, κυρίως όμως επειδή έχει κριθεί ως επικίνδυνο, τονίζεται πως πρέπει να υπάρξει μέριμνα. Ακριβώς επειδή όμως πρόκειται για διατηρητέο, το κτίσμα μπορεί να κατεδαφιστεί και να επαναχτιστεί μόνο η πρόσοψή του που έχει χαρακτηριστεί διατηρητέα, ακριβώς όμως με την ίδια αρχιτεκτονική.

Στόχος η βελτίωση της κινητικότητας στο κέντρο

Εν τω μεταξύ, στον δήμο βρίσκονται σε φάση αξιολόγησης των χώρων μέσα στο κέντρο που θα μισθωθούν και θα αξιοποιηθούν ως πάρκινγκ. Ήδη το μεγάλο πάρκινγκ χωρητικότητας μέχρι και 85 αυτοκινήτων διαμορφώθηκε αναλόγως. Πρόκειται για τον χώρο που θα έχει είσοδο από την οδό Ανδρονοπούλου και έξοδο από την Παναγιωτοπούλων, ο οποίος τσιμεντοστρώθηκε, διαγραμμίζεται και θα αποτελέσει μεγάλη λύση για τα αυτοκίνητα. Να σημειωθεί ότι ήδη έχουν τοποθετηθεί οι στύλοι και άμεσα θα μπουν και τα φωτιστικά, διαμορφώνοντας έτσι έναν σύγχρονο χώρο στάθμευσης εντελώς δωρεάν.Την ίδια στιγμή, για την ώρα σταματούν οι προσπάθειες για τη δημιουργία χώρου πάρκινγκ στην οδό Βάλφουρ, καθώς, παρά το γεγονός ότι ο χώρος διανοίχθηκε από τον δήμο, ο ιδιοκτήτης προχωρά σε πώλησή του κι έτσι ο δήμος θα πρέπει να απευθυνθεί στον νέο ιδιοκτήτη. Συνεχίζονται ωστόσο οι επαφές και για άλλους χώρους ώστε να βελτιωθεί η κινητικότητα στο κέντρο.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr