background img
banner
banner

Αντιδράσεις για την πιάτσα ταξί στην Ασ. Φωτήλα

ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες για την ανάπλαση των πλατειών του κέντρου του Αιγίου και των περιμετρικών οδών που επικεντρώνονται στην οδό Ασημάκη Φωτήλα, η οποία το προσεχές διάστημα θα αποκτήσει νέα όψη. Το θέμα ωστόσο που προβληματίζει έχει να κάνει με την πιάτσα ταξί που, βάσει σχεδίου, μετά την ολοκλήρωση του έργου θα μεταφερθεί στην Ασ. Φωτήλα.

Ως γνωστόν, παρά την πρόβλεψη που υπάρχει για δημιουργία της πιάτσας των ταξί στο κάτω μέρος της πλατείας, με τον σχεδιασμό να έχει γίνει από την προηγούμενη δημοτική αρχή, το Σωματείο Ταξί Αιγίου και Περιχώρων κρατά… δεμένη την υπόσχεση του δημάρχου Δημήτρη Καλογερόπουλου, τόσο προεκλογικά αλλά και μετά την εκλογή του, ότι η πιάτσα αμέσως μετά το τέλος των εργασιών θα μεταφερθεί στο πάνω μέρος της πλατείας, επί της Κλ. Οικονόμου, από την οδό Ζαΐμη που βρίσκεται σήμερα.

Το ενδεχόμενο τήρησης του σχεδιασμού ως προς την πιάτσα θα βρει αντίθετους τους οδηγούς ταξί που είναι βέβαιοι ότι θα μειωθούν οι τζίροι τους και δεν θα λάβουν την προσδοκώμενη ώθηση από την ανάπλαση.

Την ίδια στιγμή, το ενδεχόμενο να βρίσκονται σταθμευμένα ταξί έξω από τα καταστήματά τους δεν βρίσκει σύμφωνους τους επαγγελματίες της Ασ. Φωτήλα, έχοντας εκφράσει αντιδράσεις από τη στιγμή που χρειάζονται τον δρόμο και για να φορτώνουν και να ξεφορτώνουν εμπορεύματα. Όπως φαίνεται, το θέμα θα έχει και συνέχεια μέχρι να βρεθεί η λύση που θα βρίσκει σύμφωνους δημοτική αρχή και επαγγελματίες.

Μπήκαν τα δίκτυα στη μια πλευρά, έτοιμα και στην άλλη εντός της εβδομάδας

Αναφορικά με την πορεία των εργασιών, ερωτηθείς από το protionline.gr ο εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου για Τεχνικά Έργα Βασίλης Χριστόπουλος, τόνισε πως προχωρούν κανονικά. Όπως είπε, έχουν εγκατασταθεί τα δίκτυα ύδρευσης και ηλεκτροφωτισμού στη μία πλευρά του δρόμου, μέσα στη νέα εβδομάδα θα ολοκληρωθεί η εγκατάσταση και στην άλλη και έπεται η αποχέτευση. Επίσης, θα δημιουργηθούν και τα κράσπεδα των πεζοδρομίων.

΄Ο εργολάβος προχωρά κανονικά τις εργασίες και δεν έχουμε συναντήσει άλλο «εμπόδιο» ως ώρας, πέρα από το αρχικό που είχε να κάνει με την ύδρευση το οποίο ξεπεράστηκε. Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν στην Ασ. Φωτήλα και στη συνέχεια θα ξεκινήσουν στο επόμενο τμήμα΄΄, σημείωσε ο κ. Χριστόπουλος που παρακολουθεί καθημερινά το έργο.

Κατέληξε λέγοντας πως είναι θετικό το γεγονός ότι τα συνεργεία δεν έχουν σταματήσει και ότι υπάρχει διάθεση από όλους το έργο να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό και να παραδοθεί στην πόλη και τους δημότες…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr