background img
banner
banner

Σύγχρονο, ασφαλές και λειτουργικό τo νέο Νηπιαγωγείο Διακοπτού!

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ

Να αναδιαμορφώσει ένα σχολικό συγκρότημα μεταμορφώνοντάς το από Δημοτικό Σχολείο με την μορφή που λειτουργούσε επί σειρά ετών, σε ένα ελκυστικό, σύγχρονο και ασφαλές Νηπιαγωγείο, κατάφερε μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιαλείας.

Οι εργασίες ανακαίνισης του πρώην Δημοτικού Σχολείου Ελαιώνα βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης και οι εγκαταστάσεις σε λίγες μέρες θα είναι έτοιμες να στεγάσουν τα νήπια του Διακοπτού. Κάπως έτσι μπαίνει τέλος στο πολύχρονο σίριαλ στέγασης του σχολείου σε ακατάλληλες και επικίνδυνες εγκαταστάσεις!

Το πρόβλημα της ακαταλληλότητας του χώρου που στεγαζόταν επί σειρά ετών το Νηπιαγωγείο Διακοπτού έχει αναφερθεί πολλάκις από το protionline.gr, μεταφέροντας αφενός την αγανάκτηση των γονέων που έτρεμαν στην ιδέα πως τα παιδιά τους περνούσαν δρόμο για να προαυλιστούν και αφετέρου τις κατά καιρούς προσπάθειες των υπευθύνων του δήμου να δώσουν λύση.
Τελικώς η λύση ακούει στο όνομα «Δημοτικό Σχολείο Ελαιώνα». Μετά την από φέτος αναστολή λειτουργίας του ιστορικού σχολείου ελλείψει μαθητών, αποφασίστηκε με τη σύμφωνη γνώμη των διευθυντών εκπαίδευσης, να στεγαστεί στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Ελαιώνα το… πολύπαθο Νηπιαγωγείο Διακοπτού.

Σημειώνεται ότι στον ίδιο προαύλιο στεγάζεται και το Νηπιαγωγείο Ελαιώνα που θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του και τη νέα σχολική χρονιά.

Τα 42 νήπια και προνήπια του Διακοπτού θα φοιτήσουν σε ένα σχολείο που πληροί στο έπακρο τις προϋποθέσεις, ενώ σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Αιγιαλείας Δημήτρη Ελευθεριώτη, έχει διασφαλιστεί και η μεταφορά των παιδιών από το Διακοπτό στον Ελαιώνα μέσω ταξί με χρηματοδοτούμενα από την Περιφέρεια δρομολόγια.

Σε ό,τι αφορά το πώς βλέπουν οι γονείς των παιδιών τη μετακίνηση, ο κ. Ελευθεριώτης προχώρησε στην εκτίμηση ότι οι προδιαγραφές του νέου νηπιαγωγείου είναι τόσο καλές που θα καμφθούν οι όποιες ενστάσεις.

Μετατροπή σε χρόνο «μηδέν»

Αναφορικά με τις εργασίες που εκτελέστηκαν ώστε το Δημοτικό να… γίνει Νηπιαγωγείο, ο κ. Ελευθεριώτης σημειώνει: ΄΄Από τη στιγμή που ελήφθη η απόφαση, στις 20 Ιουλίου, έπρεπε να γίνουν άμεσα οι μετατροπές. Προχωρήσαμε σε ριζική ανακαίνιση, το κτίριο βάφτηκε όλο, έγινε αντικατάσταση εσωτερικών πορτών, τοποθετήθηκαν κάγκελα για την ασφάλεια των παιδιών στο προαύλιο, ενώ βάφτηκε και εξωτερικά σε συγκεκριμένα τμήματα΄΄.

Ερωτηθείς για το κόστος των εργασιών, ο κ. Ελευθεριώτης είπε πως ξεπέρασε τις 10.000 ευρώ τονίζοντας πως το κόστος ανέβηκε τόσο εξαιτίας της κατασκευής τουαλετών σύγχρονων προδιαγραφών. ΄΄Ως τώρα, οι τουαλέτες που εξυπηρετούσαν το Δημοτικό βρίσκονταν έξω από το κτίριο. Φροντίσαμε έτσι να δημιουργήσουμε έναν επιπλέον χώρο δίπλα στο κτίριο που συνδέεται με εσωτερικό άνοιγμα με τον υπάρχοντα κι εκεί διαμορφώθηκαν οι τουαλέτες για τα νήπια, τα οποία δεν θα χρειάζεται να βγαίνουν έξω. Δημιουργήθηκαν έτσι τέσσερις τουαλέτες σύγχρονου τύπου για τα παιδιά και μία για τους εκπαιδευτικούς και ΑΜΕΑ καθώς και βεστιάριο για τα πράγματά τους. Τοποθετήθηκαν νιπτήρες για την υγιεινή τους και πλέον απομένει μόνο η ολοκλήρωση της υδραυλικής εγκατάστασης΄΄, επισήμανε ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής.

Κι άλλες παρεμβάσεις

Εν τω μεταξύ, παρεμβάσεις σε τουαλέτες έγιναν και σε άλλα σχολεία. Συγκεκριμένα, δημιουργήθηκαν τουαλέτες ειδικών προδιαγραφών στο Ειδικό Νηπιαγωγείο Αιγίου ενώ έγινε εγκατάσταση τουαλέτας ΑΜΕΑ και στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου καθώς και τουαλέτες ευρωπαϊκού τύπου στο Δημοτικό Σχολείο Καμαρών.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr