background img
banner
banner

Τέσσερις οι ενδιαφερόμενοι για τις μελέτες του έργου

«ΤΡΕΧΕΙ» ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΧΑΡΤΟΠΟΙΪΑΣ

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για την ανάδειξη αναδόχου για την εκπόνηση μελετών του σημαντικού έργου της Επανάχρησης Βασικών Κτιρίων της πρώην Χαρτοποιίας Αιγίου, της παλιάς βιομηχανίας που ανήκει στον δήμο Αιγιαλείας και με την διαμόρφωσή της αναμένεται να αποτελέσει πόλο ανάπτυξης της λιμενικής ζώνης αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Την Παρασκευή ανοίχτηκαν οι προσφορές που είχαν κατατεθεί από τέσσερις εταιρείες και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα υπάρξει σημαντική έκπτωση από την εταιρεία που θα επιλεγεί. Όπως αναφέρει στo protionline.gr ο εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου για προγράμματα και τεχνικά έργα Βασίλης Χριστόπουλος, ΄΄η διαδικασία προχώρησε κανονικά. Αποσφραγίστηκαν τα δικαιολογητικά συμμετοχής που φαίνονται εντάξει και το επόμενο βήμα θα είναι η βαθμολογία ώστε να αναδειχθεί η εταιρεία που θα εκπονήσει τις μελέτες του έργου΄΄.

Ως γνωστόν, το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης έχει εγκρίνει το Αίτημα Ελέγχου Νομιμότητας Δημοσίων Συμβάσεων για το υποέργο «Προπαρασκευαστικές ενέργειες (Αρχιτεκτονική μελέτη – Στατική μελέτη – Μελέτες Η-Μ εγκαταστάσεων κ.λπ.) Υποέργου 1 της πράξης «Επανάχρηση Βασικών Κτιρίων της πρώην Χαρτοποιίας Αιγίου», ενώ με απόφασή του, ο δήμαρχος Αιγιαλείας ενέκρινε την πίστωση ύψους 663.290 ευρώ για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού του δήμου του τρέχοντος οικονομικού έτους.

Ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση  του έργου

Κάπως έτσι, ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση του έργου μέσω του προγράμματος “Επιχειρηματικότητα – Ανταγωνιστικότητα – Καινοτομία” που αφορά σε πρώην βιομηχανικά κτίρια σε όλη τη χώρα, τα οποία πλέον αποτελούν δημοτική ακίνητη περιουσία.

Σύμφωνα με τον κ. Χριστόπουλο, ΄΄προχωράμε τις διαδικασίες και είμαστε σε διαρκή αγώνα δρόμου για το εν λόγω έργο ώστε να μην χαθεί άλλος χρόνος΄΄.

Υπενθυμίζεται πως το έργο έχει κοστολογηθεί συνολικά στα 4 εκ. ευρώ συμπ. ΦΠΑ 24%, που σημαίνει πως θα καλυφθούν 2,5 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ και 1,5 εκ. ευρώ από ίδιους (δηλαδή δημοτικούς) πόρους.

Ο συνολικός καθαρός χρόνος υλοποίησης υπολογίζεται σε 49 μήνες από την ημερομηνία ένταξης της Πράξης.

Στις χρήσεις των κτιρίων που θα ανακαινιστούν και θα αξιοποιηθούν, περιλαμβάνονται τόσο οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, όσο και εκθεσιακός χώρος ιστορίας της Χαρτοποιίας, χώροι πολιτισμού, αναψυχής και εστίασης (με μίσθωση σε ιδιώτες) και λειτουργία δημοτικών υπηρεσιών τόσο για λόγους ουσιαστικής κάλυψης αναγκών, όσο και για συμβολικούς λόγους.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr