background img
banner
banner

Η δριμεία επιστροφή του covid ακύρωσε τα Οινοξένεια

ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ Η ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΡΙΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ LEADER ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΚΕΠΑ

Ακυρώσεις πολιτιστικών εκδηλώσεων, αναβολές παραστάσεων και συναυλιών σε ένα απρόβλεπτο πολιτιστικά καλοκαίρι, ανάλογο όλων των ανατροπών που βιώνει η κοινωνία, έρχεται να βαρύνει την ατμόσφαιρα και ταυτόχρονα να προβληματίσει ανθρώπους του χώρου και μη. Το «Οινοξένεια Τοπία και Γεύσεις της Αιγιάλειας 2020» ο θεσμός στον οποίο «επένδυσαν» πολλά δήμος και επαγγελματίες ακυρώθηκε, ενώ την ίδια στιγμή όσες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται δεν προσελκύουν ικανοποιητικό αριθμό θεατών. Ο φόβος επισκιάζει την ανέμελη καλοκαιρινή διάθεση…

Οι εκδηλώσεις των Οινοξενείων για το καλοκαίρι του 2020 ματαιώθηκαν λόγω της έκτακτης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με τα αυξανόμενα κρούσματα του covid- 19 και για προληπτικούς λόγους με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας. Ενώ ο σχεδιασμός των εκδηλώσεων «Οινοξενεία 2020» είχε ολοκληρωθεί ύστερα από δυο μήνες σκληρής δουλειάς από τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και το Δίκτυο Ποιότητας Οινοξένεια, μέσα από την επιτροπή που έχει συσταθεί για το σχεδιασμό των δράσεων, αποφασίστηκε από κοινού η ακύρωση των εκδηλώσεων θέτοντας σαν προτεραιότητα τη δημόσια υγεία.

Τα Οινοξένεια διανύουν την 8η χρονιά τους και έχουν καταφέρει να βάλουν την Αιγιάλεια στον επίκεντρο του οινοτουριστικού χάρτη της χώρας, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα της καθώς και τα μοναδικά της τοπία, μέσα από ένα ταξίδι με όχημα τον πολιτισμό. Φέτος, λόγω της δυσμενούς υγειονομικής συγκυρίας, τα Οινοξένεια κάνουν μια μικρή αναγκαστική στάση, με δεδομένη όμως τη δυναμική τους συνέχεια όχι μόνο τον επόμενο Αύγουστο αλλά και με δράσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς κάνοντας ακόμη ένα βήμα για την ανάπτυξη του θεσμού και κατ’ επέκταση της Αιγιάλειας και της ευρύτερης περιοχής.

Από κοινού απόφαση με το Δίκτυο

Ερωτηθείσα από το protionline.gr σχετικά με την απόφαση για ακύρωση, η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Τσουκαλά, επισημαίνει: ΄΄Κάναμε αλλεπάλληλες συναντήσεις με τους ανθρώπους του Δικτύου Ποιότητας Οινοξένεια και εκφράστηκαν από μέρους τους μεγάλοι φόβοι λόγω της έξαρσης του covid που υπάρχει τις τελευταίες ημέρες. Ο προβληματισμός είχε να κάνει περισσότερο με το πώς μπορούν να γίνουν με ασφάλεια γευσιγνωσίες και οινογνωσίες και λιγότερο με τις εκδηλώσεις σε ελεγχόμενους χώρους, αφού θα λαμβάνονταν όλα τα μέτρα προστασίας. Τελικώς, το Δ.Σ. του Δικτύου αποφάσισε να μην γίνουν οι δράσεις κι εμείς συμφωνήσαμε διότι σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να θέσουμε τον κόσμο σε κίνδυνο΄΄.

Σε συνεργασία με την «ΑΧΑΪΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.»

Παρόλα αυτά, όπως ανέφερε η κ. Τσουκαλά, ΄΄το πρόγραμμα ήταν απολύτως έτοιμο και περιελάμβανε σημαντικές εκδηλώσεις, κάποιες από τις οποίες μπορούν και τώρα να γίνουν, πάντα με τη λήψη των απαιτούμενων μέτρων και βέβαια με τα δεδομένα που ισχύουν ως τώρα για τον covid. Έτσι, καλώς εχόντων των πραγμάτων θα διεξαχθούν κάποιες από τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις που θα περιλαμβάνονταν στα «Οινοξένεια», σε συνεργασία με την «ΑΧΑΪΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.», χρηματοδοτούμενες από το Leader΄΄.

Ειδικότερα, εξετάζεται να πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη για τις 28 Αυγούστου εκδήλωση στο κατάστημα «Λιόπετρο», όπου η διακεκριμένη Αιγιώτισσα σεφ Κωνσταντίνα Βούλγαρη- Κοντεσοπούλου θα χαρίσει στο κοινό γευστικά ταιριάσματα με προϊόντα της Αιγιάλειας. Η βραδιά θα συνοδεύεται από μουσικό event με την μουσικό Χριστιάνα Ζάρου και άλλους συντελεστές. Επίσης, εξετάζεται το ενδεχόμενο να διεξαχθεί η προγραμματισμένη εκδήλωση για το όμορφο χωριό της Τράπεζας με τη μόνη διαφορά ότι αναζητείται περιφραγμένος χώρος όπως είναι το προαύλιο του σχολείου.

Τέλος, υπάρχει περίπτωση να πραγματοποιηθεί και η οργανωμένη εκδρομή στην Ανατολική Αιγιάλεια και τους αμπελώνες, με στάση στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου στο Βερίνο.

΄΄Πρόκειται για χρηματοδοτούμενες δράσεις που θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε εφόσον εξασφαλιστούν όλα τα μέτρα ασφαλείας. Από εκεί και πέρα υπολείπονται κι άλλες δράσεις μέσω του Leader τις οποίες αφήνουν για το φθινόπωρο και τον χειμώνα εφόσον οι συνθήκες επιτρέπουν τη διεξαγωγή τους΄΄, πρόσθεσε η κ. Τσουκαλά.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr