background img
banner
banner

Αγωνιούν οι εναπομείναντες συμβασιούχοι του νοσοκομείου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΣΧΕΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΛΗΓΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Την έντονη ανησυχία τους για το εργασιακό τους μέλλον εκφράζουν για ακόμη μία φορά οι συμβασιούχοι του Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας (Αιγίου), δεδομένου ότι οι συμβάσεις τους λήγουν στα τέλη Σεπτεμβρίου ωστόσο δεν βλέπουν κάποια κίνηση ανανέωσης, παράτασης και πολύ περισσότερο, μονιμοποίησης που είναι το βασικό αίτημα όχι μόνο των ίδιων αλλά και των μόνιμων εργαζομένων των νοσοκομείων.

Όπως μετέφεραν στo protionline.gr, ΄΄παρά το γεγονός ότι οι συμβάσεις μας λήγουν στο τέλος του μήνα, αλλά και το ότι ο ίδιος ο υπουργός είχε πει αρχές καλοκαιριού ότι θα δώσει παράταση σε όλους τους συμβασιούχους του νοσοκομείου, ως τώρα δεν έχουμε την παραμικρή ενημέρωση από τη διοίκηση του ιδρύματος.
Επίσης, δεν έχουμε ενημερωθεί και για τις άδειες που μας χρωστάει΄΄.

Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι φοβούνται σύμβαση με εργολάβο για την ανάθεση του αντικειμένου που καλύπτουν, δηλαδή καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη με τον οποίο θα αρνηθούν, όπως αναφέρουν, να συνεργαστούν από τη στιγμή που οι όροι δεν θα είναι ευνοϊκοί γι’ αυτούς κάτι που είχε συμβεί και στο παρελθόν σε ανάλογου τύπου συμβάσεις.

Μπροστά σε αυτή την αβέβαιη κατάσταση υπάρχουν ήδη παραιτήσεις από συμβασιούχους και από τους οκτώ έχουν απομείνει επτά ενώ αναμένεται και η παραίτηση ενός ακόμη.
Από πλευράς νοσοκομείου πάντως αναμένεται η προκήρυξη του υπουργείου, με τον υπουργό να έχει δώσει υποσχέσεις ανά την Ελλάδα για διατήρηση και επέκταση συμβάσεων εργαζομένων για άλλο έναν χρόνο, την ώρα όμως που είναι ήδη σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την ανάθεση των τριών αντικειμένων σε ιδιώτες εργολάβους…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr