background img
banner
banner

Επιστροφή σε μία κρίσιμη συγκυρία λόγω πανδημίας

ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΞΑΝΑ Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΙΛΙΑΣ

Στην προεδρία του Ιατρικού Συλλόγου επέστρεψε ο Σωτήρης Κοίλιας μετά την παραίτηση και συνταξιοδότηση της Κατερίνας Υφαντή που υπηρέτησε το αξίωμα περίπου δύο χρόνια.
Η ανάληψη των καθηκόντων του γίνεται σε μία ιδιαιτέρως κρίσιμη περίοδο όπου η πανδημία απαιτεί συνεχή επαγρύπνηση του ιατρικού κόσμου και ο επιστημονικός σύλλογος του Αιγίου καλείται να ενημερώνει αλλά και να διεκδικεί την όσο το δυνατόν καλύτερη κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν, μέσα από την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου συνεδρίασε την Τρίτη το βράδυ, με σκοπό την εκλογή νέου προέδρου, μετά την παραίτηση και τη συνταξιοδότηση της πρώην προέδρου Κατερίνας Υφαντή. Να σημειωθεί πως εκτός από τον κ. Κοίλια που εξελέγη, νέο μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο ανέλαβε ο Νικόλαος Σπηλιόπουλος. Σε ανακοίνωσή του, το Δ.Σ. εύχεται στον νέο πρόεδρο και στο νέο μέλος, καλή επιτυχία στην εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Ενεργή συμμετοχή στον Σύλλογο για μία εικοσαετία!

Να σημειωθεί ότι ο κ. Κοίλιας ήταν πρόεδρος του Συλλόγου για επτάμισι χρόνια πριν την κ. Υφαντή, έχοντας εκλεγεί για δύο συνεχείς τριετείς θητείες που ωστόσο είχαν παραταθεί. Επίσης, ως μέλος του Δ.Σ. εκλέγεται επί επτά συνεχείς θητείας. Η δε θητεία της σημερινής διοίκησης λήγει τον Οκτώβριο του 2022.

Ο ίδιος, μιλώντας στην «Π» για την ανάληψη της προεδρίας και μάλιστα σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή λόγω της υγειονομικής κρίσης, επισημαίνει: ΄΄Είναι μία δύσκολη συγκυρία για όλη την ανθρωπότητα και ο επιστημονικός κλάδος πρέπει να είναι ενήμερος ανά πάσα ώρα και στιγμή. Κατά συνέπεια και οι υποχρεώσεις του προέδρου ενός επιστημονικού φορέα είναι αυξημένες, πρέπει να παρακολουθούμε τις εξελίξεις και να είμαστε σε επαφή τόσο με το Νοσοκομείο, όσο και με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια αλλά και με τον Ιατρικό Σύλλογο της Πάτρας σε ό,τι αφορά τα όσα συμβαίνουν σε επίπεδο Νομού Αχαΐας΄΄.

Ερωτηθείς για το πώς βλέπει να εξελίσσεται η κατάσταση, ο κ. Κοίλιας είπε πως ΄΄βιώνουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας και κανείς δεν γνωρίζει πόσο θα διαρκέσει και ποιες επιπτώσεις θα έχει στον πληθυσμό, δηλαδή εάν θα αδρανοποιηθεί ο ιός, εάν θα έχουμε ανοσία της κοινότητας, εάν θα υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων με δυσμενείς επιπτώσεις και θνητότητα. Όλα είναι ρευστά και εκτιμώ πως το 2021 θα είναι η χρονιά που θα φανεί η πορεία της πανδημίας΄΄.

Προέχει η προστασία των πολιτών

Ο νέος πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου ανέφερε ακόμη πως ΄΄είναι βαριά η ευθύνη ανάληψης της προεδρίας τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και με τιμά η στήριξη των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου, η οποία προφανώς σχετίζεται με την εμπειρία μου και τη συμμετοχή στις διαδικασίες του Συλλόγου για πολλά χρόνια΄΄.

Τέλος, ερωτηθείς για τα θέματα που θα προτάξει ως πρόεδρος, τόνισε πως ΄΄εκείνο που προέχει αυτή την ώρα είναι το θέμα της καλύτερης προστασίας των πολιτών στο θέμα της πανδημίας, άρα είναι ανάγκη να στηριχθούν και να ενισχυθούν τα δημόσια νοσοκομεία για να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν πιθανή περαιτέρω έξαρση του ιού και προσβολή μεγαλύτερου αριθμού ανθρώπων΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr