background img
banner
banner

Ευρεία σύσκεψη για το θέμα της καθαριότητας των σχολείων

ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Να… πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους ώστε να μην χάνεται άλλος χρόνος με το ζήτημα της ελλιπούς καθαριότητας που μπορεί να έχει άσχημες συνέπειες στην υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών των σχολείων της Αιγιάλειας, αποφάσισαν οι φορείς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή. Προγραμματίζουν έτσι ευρεία σύσκεψη την προσεχή Τετάρτη με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων ώστε να κατατεθούν προτάσεις για άσκηση πιέσεων με σκοπό την αύξηση του ωραρίου των σχολικών καθαριστριών.

Επιδεικνύοντας μεγάλη ευαισθησία και αποφασιστικότητα, Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιαλείας και Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας δεν σκοπεύουν να αφήσουν άλλο έτσι την κατάσταση, βλέποντας σχολεία του δήμου να μην καθαρίζονται παρά μόνο στο τέλος του ωραρίου, γεγονός που αντίκειται και στα όσα προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο του ίδιου του κράτους για τον covid.

Συνάντηση Δ. Ελευθεριώτη με το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών

Η απόφαση ελήφθη κατόπιν υιοθέτηση της πρότασης που υπεβλήθη στην άκρως ουσιαστική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου με πρωτοβουλία του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Αιγιαλείας Δημήτρη Ελευθεριώτη, με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Η συζήτηση εξελίχθηκε σε πολύ καλό κλίμα ενώ ζητήθηκε συνεργασία και συνεχής επικοινωνία για το καλό των σχολείων και την αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων.

Σε ό,τι αφορά το φλέγον θέμα της καθαριότητας των σχολείων εκτιμήθηκε η κατάσταση και οι παριστάμενοι διαπίστωσαν πως πολλά σχολικά κτίρια δεν καθαρίζονται όπως προβλέπεται βάσει των νέων υγειονομικών δεδομένων. Τονίστηκε ότι οι καθαρίστριες που τοποθετήθηκαν στα σχολεία της Αιγιάλειας δεν επαρκούν για να καλύψουν τις αυξημένες υγειονομικές ανάγκες της εποχής με τον κορωνοϊό καθώς υπάρχουν 12 καθαρίστριες με απασχόληση εξήμισι ωρών και 34 τρίωρες. Έτσι προέκυψε και αξιοποιήθηκε άμεσα η πρόταση να απευθυνθεί κάλεσμα προς τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Αιγίου Παναγιώτη Γεωργόπουλο, τον πρόεδρο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αιγιαλείας Μένιο Κουτρόπουλο, την πρόεδρο της ΕΛΜΕ Β΄ Αχαΐας Δώρα Μαστραπά και την πρόεδρο του Σωματείου Καθαριστριών Σταυρούλα Πιερράτου ώστε να πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνέλευση το απόγευμα της προσεχούς Τετάρτης στο Εργατικό Κέντρο Αιγίου. Εκεί, όλα τα σωματεία θα καταθέσουν γραπτώς τις θέσεις τους και τα αιτήματά τους για την καθαριότητα των σχολείων ώστε να συνταχθεί ένα κείμενο που θα σταλεί στους εμπλεκόμενους φορείς.

Πεπραγμένα και στόχοι

Στην ίδια συνάντηση, πέρα από το θέμα της καθαριότητας των σχολείων, έγινε αναδρομή στη θητεία της Σχολικής Επιτροπής με την προηγούμενη σύνθεσή της καθώς και των Εκπαιδευτικών μελών της κατά τη διάρκεια της προηγούμενης σχολικής χρονιάς. Ακολούθησε αναλυτική ενημέρωση για τα πεπραγμένα του παρόντος Δ.Σ. της Σχολικής Επιτροπής με απόλυτη προτεραιότητα στην κατασκευή τουαλετών στο Ειδικό Νηπιαγωγείο, το 5ο Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο Διακοπτού. Οι τουαλέτες του Νηπιαγωγείου Διακοπτού δημιουργήθηκαν μαζί με τη συνολικότερη ανακατασκευή του Δημοτικού Σχολείου Ελαιώνα που τέθηκε σε αναστολή και στεγάζει πλέον το Νηπιαγωγείο Διακοπτού μετά από χρόνια προσπαθειών για ασφαλή διαβίωση των νηπίων-προνηπίων.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr