background img
banner
banner

Η υποχώρηση του εδάφους έφερε στην επιφάνεια αρχαιολογικό εύρημα!

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΙΚΙΟΥ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΤΑΦΙΚΟ ΠΙΘΑΡΙ ΤΟΥ 8ου ΑΙΩΝΑ π.Χ.

Ένα σημαντικό εύρημα που χρήζει περαιτέρω έρευνας και αξιολόγησης ήρθε κατά τύχη στην επιφάνεια την Τετάρτη 23/9 το μεσημέρι και δεν αποκλείεται να αποτελέσει εν καιρώ έκθεμα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιγίου.

Πρόκειται για ένα πιθάρι που έγινε ορατό κατόπιν υποχώρησης δρόμου στην περιοχή του Μαυρικίου, λόγω της έντονης βροχόπτωσης πριν τέσσερις μέρες. Στο συγκεκριμένο σημείο εκτελούνταν εργασίες διαπλάτυνσης αγροτικού δρόμου όταν εξαιτίας της βροχής πριν τέσσερις μέρες σημειώθηκε μικρή υποχώρηση τμήματος. Στο σημείο αυτό ξεπρόβαλε ένα μεγάλο αντικείμενο που έγινε ορατό από περαστικό ο οποίος ειδοποίησε την αστυνομία. Έτσι προχθές το μεσημέρι άνδρες της Ασφάλειας Αιγίου επισκέφθηκαν το σημείο και διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για ένα τεράστιο πιθάρι, με ύψος ενάμιση μέτρο και πλάτος 80 εκατοστά εντός του οποίου βρίσκονταν ανθρώπινα οστά. Αμέσως αποκλείστηκε η περιοχή και ειδοποιήθηκε η Εφορεία Αρχαιοτήτων από την Πάτρα, άνθρωποι της οποίας κατέφθασαν και μερίμνησαν ώστε το εύρημα να έρθει στην επιφάνεια

Βάσει της πρώτης εκτίμησης, πρόκειται για ταφικό πιθάρι που χρονολογείται στον 8ο αιώνα π.Χ. το οποίο χθες «σηκώθηκε» από το σημείο για να μεταφερθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο προς ειδική διερεύνηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο στην ευρύτερη περιοχή του Μαυρικίου έχουν εντοπιστεί ανάλογα ευρήματα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr