background img
banner
banner

Σχολικά γεύματα για 19 Δημοτικά Σχολεία της Αιγιάλειας

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΩΣ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ

Συνεχίζεται και φέτος το πρόγραμμα «σχολικά γεύματα» και στην Αιγιάλεια, στα ίδια ακριβώς σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που ίσχυε και πέρυσι. Πρόκειται για 19 Δημοτικά Σχολεία, επτά περισσότερα από το 2018 που ήταν η πρώτη χρονιά εφαρμογής του προγράμματος που, μπορεί να αμφισβητήθηκε ως προς την εφαρμογή του, τελικώς υιοθετήθηκε και υλοποιείται επιτυχώς.

Συγκεκριμένα, με την υπ’ αρ. 1628/2/28-5-2020 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΠΕΚΑ, εγκρίθηκε η παράταση των συμβάσεων παροχής ζεστών γευμάτων στους μαθητές/ τριες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα 2019-20» μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2020.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στις παρακάτω σχολικές μονάδες της Αιγιάλειας κατά το χρονικό διάστημα Σεπτέμβριος-Δεκέμβριος 2020 (όπως αναφέρονται στο Φ.Ε.Κ.): 1ο Δημοτικό σχολείο Αιγίου, 2ο Δημοτικό σχολείο Αιγίου, 4ο Δημοτικό σχολείο Αιγίου, 5ο Δημοτικό σχολείο Αιγίου, 6ο Δημοτικό σχολείο Αιγίου, 7ο Δημοτικό σχολείο Αιγίου, 8ο Δημοτικό σχολείο Αιγίου, 9ο Δημοτικό σχολείο Αιγίου, 10ο Δημοτικό σχολείο Αιγίου, Δημοτικό σχολείο Αβύθου, Δημοτικό σχολείο Διακοπτού, Δημοτικό σχολείο Ελαιώνα, Δημοτικό σχολείο Ελίκης, Δημοτικό σχολείο Καμαρών, Δημοτικό σχολείο Κουλούρας, Δημοτικό σχολείο Μεγανίτη, Δημοτικό σχολείο Ροδοδάφνης, Δημοτικό σχολείο Σελινούντα, Δημοτικό σχολείο Τεμένης.

Ιδανικό για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών των μαθητών

Το μενού του προγράμματος αφορά και στις πέντε εκπαιδευτικές ημέρες της εβδομάδας και είναι ειδικά σχεδιασμένο από τον Επιστημονικά Υπεύθυνο για το διαιτολόγιο Πανεπιστημιακό Φορέα για να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες των μαθητών/τριών, στo πλαίσιο της υγιεινής μεσογειακής διατροφής.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί και φέτος σύμφωνα με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου ως ακολούθως: Οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» μεταβαίνουν στις οριζόμενες από τον Σύλλογο Διδασκόντων αίθουσες. Ο χρόνος υλοποίησης του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» διαρκεί ως τις 13.45 για τους μαθητές που δεν παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα, οπότε και αποχωρούν από το σχολείο.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr