background img
banner
banner

Σύγχρονο δωρεάν δημοτικό πάρκινγκ

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ «ΣΤΕΜΜΑ» ΑΝΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΩΝ

Ως χώρο στάθμευσης σκοπεύει να αξιοποιήσει το οικόπεδο της οδού Καποδιστρίου 4 και Μεσσηνέζη που έχει περιέλθει στην κατοχή του από το 2014, ο δήμος Αιγιαλείας, με στόχο να αποσυμφορηθεί το βεβαρημένο από την κυκλοφορία κέντρο της πόλης. Αυτό άλλωστε σχετίζεται και με την νοοτροπία της πεζοδρόμησης σχέδιο που «πάγωσε» η δημοτική αρχή αλλά δεν εγκαταλείπει.

Πρόκειται για το οικόπεδο του «Στέμματος» που σύντομα αναμένεται να αποκτήσει νέα όψη, ανάλογη με αυτή του σύγχρονου δημοτικού πάρκινγκ της οδού Παναγιωτοπούλων, δεδομένου και του κεντρικού σημείου στο οποίο βρίσκεται, πλησίον καταστημάτων, υπηρεσιών και τραπεζών.

΄΄O στόχος της δημοτικής αρχής για κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση στις κεντρικές οδούς του Αιγίου συνεχίζεται, με την προσπάθεια εξεύρεσης -προσεχώς- και άλλων ακινήτων με δωρεάν θέσεις πάρκινγκ΄΄, όπως ανέφερε στo protionline.gr ο εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου για Τεχνικά Έργα Βασίλης Χριστόπουλος. Εν προκειμένω πάντως ο ιστορικός χώρος ήδη λειτουργεί ως πάρκινγκ αλλά… έσχατης λύσης αφού δεν προτιμάται λόγω του κακού δαπέδου με τους οδηγούς να φοβούνται ότι θα «σπάσουν» τα αυτοκίνητά τους εάν σταθμεύσουν σε αυτό.

΄΄Έχουμε προγραμματίσει εργασίες στο πάρκινγκ της οδού Καποδιστρίου, αρχίζοντας από την απομάκρυνση της περίφραξης ώστε να εξοικονομηθεί επιπλέον χώρος. Στη συνέχεια θα στρωθεί το δάπεδο για να γίνει προσβάσιμο και ασφαλές με τον κατάλληλο φωτισμό΄΄, τόνισε ο κ. Χριστόπουλος.

Κάπως έτσι, όπως φαίνεται, εγκαταλείπεται η σκέψη για να διαμορφωθεί μία πλατεία στον εν λόγω χώρο, δεδομένου ότι εντός του υπάρχει και ένα μικρό κτίσμα για την αξιοποίηση του οποίου ο πρώην δήμαρχος στόχευε σε ένταξη σε πρόγραμμα του «Πράσινου ταμείου».

Με μεγάλη ιστορία…

Να σημειωθεί το ακίνητο είχε ιδιαίτερη ιστορική και πολιτιστική αξία. Το οίκημα χτίστηκε από τον πλούσιο σταφιδέμπορο και τραπεζίτη Ξενοφώντα Σταυρουλόπουλο στο οικόπεδο (μετέπειτα ιδιοκτησίας ΟΤΕ ) που αγόρασε στις αρχές του 20ου αιώνα από τον Ιωάννη Σωτηριάδη. Στο ίδιο οικόπεδο έκτισε την διώροφη αρχοντική κατοικία του και συνεχόμενα στο πίσω μέρος του οικοπέδου σειρά ισογείων κτισμάτων που χρησίμευαν για γραφεία των σταφιδεμπορικών και άλλων επιχειρήσεών του. Οι τραπεζικές και εταιρείες του Σταυρουλόπουλου είχαν ανταποκριτές στις κυριότερες πόλεις της Ελλάδας αλλά και σημαντικά κέντρα του εξωτερικού.

Αργότερα, οι κληρονόμοι του το νοίκιασαν στην νεοϊδρυθείσα τότε «Τράπεζα Εθνικής Οικονομίας» για την στέγαση του υποκαταστήματός της. Μετά το 1960 το οίκημα στέγασε το εστιατόριο «Στέμμα» των αδελφών Τριανταφύλλη.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr