background img
banner
banner

Οι αγρότες στους δρόμους…

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΛΑΥΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ – ΝΤΡΙΝΙΑΣ»

Σε μαζική συμμετοχή, με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την πανδημία, στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Οκτώβρη στις 7μ.μ. στην πλατεία Αγ. Λαύρας, καλεί αγρότες και κτηνοτρόφους ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος- Ντρίνιας, «ώστε να οργανώνουμε την πάλη μας για τη συνέχεια», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Οι αγρότες διαμαρτύρονται για εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα τους, χαμηλότερες και από τις περυσινές, την ίδια στιγμή που φτάνουν στη λαϊκή κατανάλωση πολλαπλάσιες φορές ακριβότερα για να πλουτίζουν λίγοι, για το πετρέλαιο που το πληρώνουν 2,5 φορές ακριβότερο σε σχέση με τους αγρότες των χωρών της ΕΕ, αλλά και για τις επιπτώσεις της πανδημίας τονίζοντας πως σε αυτή τη δεύτερη φάση της, η μεγάλη πλειοψηφία παραμένει απροστάτευτη υγειονομικά, με τις τεράστιες ελλείψεις στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, με αναφορά και στα προβλήματα των σχολείων.

΄΄Μπροστά σε αυτή την κατάσταση καλούμε κάθε βιοπαλαιστή αγρότη, αγρότισσα, κτηνοτρόφο, να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να οργανώσουμε άμεσα την πάλη μας, να σπάσουμε στην πράξη και τον κατάπτυστο νόμο που θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση για τις διαδηλώσεις. Ενώνουμε τη φωνή μας με τα εργατικά συνδικάτα, το ΠΑΜΕ, σωματεία αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων, γυναικών και νεολαίας, διεκδικώντας το δικαίωμά μας να ζήσουμε μια ζωή που θα βάζει σε προτεραιότητα την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας. Η δύναμη που έχει ο λαός φάνηκε και στις πρόσφατες κινητοποιήσεις, στην δίκη της εγκληματικής οργάνωσης των φασιστών της Χ.Α. και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε΄΄, αναφέρει χαρακτηριστικά η διοίκηση του Συλλόγου.

Απαιτούν… εδώ και τώρα!

Ο Α.Σ.Α. απαιτεί: Κάλυψη από το κράτος του χαμένου εισοδήματος και των ασφαλιστικών εισφορών όσων έχουν πληγεί από την πανδημία. Χορήγηση της 13ης σύνταξης στους συνταξιούχους αγρότες. Καταβολή όλων των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ οι οποίες βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Να αλλάξει ο κανονισμός, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%, άμεσα και δίκαια. Καμία σκέψη για ιδιωτικοποίηση της ασφάλειας της παραγωγής. Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στους βιοπαλαιστές αγρότες. Φτηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες, ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών. Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%, κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές.

Να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος. Να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ. Παύση πλειστηριασμών και κατασχέσεων, κάθε μέτρου αναγκαστικής απαλλοτρίωσης, αναγκαστικής είσπραξης προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ, τους ιδιώτες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Αύξηση των εξευτελιστικών αγροτικών συντάξεων και μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.

Ακόμη, Να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση της ασθένειας του καταρροϊκού, διασφαλίζοντας τη γρήγορη και έγκαιρη προμήθεια εμβολίων και τον δωρεάν εμβολιασμό των κοπαδιών. Κρατική χρηματοδότηση και ευθύνη, για τη διενέργεια όλων των απαραίτητων ψεκασμών των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, να γίνει καταγραφή της απώλειας παραγωγής και να αποζημιωθούν οι κτηνοτρόφοι άμεσα και πλήρως, για το σύνολο της χαμένης παραγωγής, των απολεσθέντων ζώων και του εισοδήματός τους. Να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες ζωοτροφές για την κάλυψη της σίτισης των κοπαδιών κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης μετακίνησής τους, μαζικές προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr