background img
banner
banner

Τρόφιμα στον δήμο Αιγιαλείας για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

12.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σε αποδοχή δωρεάς τροφίμων από την ΚΕΔΕ για την ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων, προχώρησε ο δήμος Αιγιαλείας, με την Οικονομική Επιτροπή να καθορίζει τα κριτήρια της κατανομής και να εξουσιοδοτεί τον δήμαρχο να υπογράψει το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας.

Συγκεκριμένα, το Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Ι.Σ.Ν.) έχει εγκρίνει δωρεά ποσού 1.478.300€ στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος ενίσχυσης ευπαθών κοινωνικών ομάδων που έχουν πληγεί από τις οικονομικές συνέπειες του νέου κορωνοϊού COVID- 19, προσφέροντας άμεση πρόσβαση σε βασικά επισιτιστικά αγαθά μέσω των Κοινωνικών Παντοπωλείων των δήμων της Ελλάδας, υπό τον συντονισμό της Κ.Ε.Δ.Ε. Με τα χρήματα αυτά ο δήμος θα προμηθευτεί βασικά επισιτιστικά αγαθά για να εξυπηρετήσει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της χωρικής του αρμοδιότητας. Να σημειωθεί ότι το συνολικό ποσό των πιστώσεων που διανεμήθηκε στους Δήμους ανέρχεται το ως άνω ποσό προσαυξημένο κατά 15% κατόπιν δεσμεύσεως της αναδόχου Εταιρείας ΜΕΤΡΟ. Η δωρεά της ΚΕΔΕ προς τον δήμο Αιγιαλείας ανέρχεται σε 12.109,21 ευρώ.

Ως κριτήριο κατανομής των προϊόντων ορίστηκαν τα φυσικά πρόσωπα τα οποία εντάσσονται σε ευπαθείς κοινωνικές με εισόδημα που δεν θα ξεπερνά τις 10.000 € (πραγματικό και όχι τεκμαρτό). Τα ενδιαφερόμενα φυσικά πρόσωπα θα προσκομίζουν στο Δήμο δήλωση φορολογίας εισοδήματος Ε1 οικονομικού έτους 2019 για όλα τα συνοικούντα μέλη του νοικοκυριού, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (προκειμένου να προταχθεί τόσο η πολυτεκνία όσο και η μονογονεικότητα) βεβαίωση ανεργίας (όπου υπάρχει) φωτοτυπία ταυτότητας, απόφαση υπαγωγής στο ΚΕΑ όπου υπάρχει.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr