background img
banner
banner

Φυλλάδια και καθαριότητα συζήτησαν οι εκπρόσωποι των γονέων με την Εισαγγελέα

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΕΙΣΗΓΗΘΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΞΑΩΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ

«Καρπούς» φαίνεται πως αποδίδουν οι ενέργειες και πιέσεις της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δ. Αιγιαλείας ως προς την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων της Εκπαίδευσης. Μετά το ζήτημα της καθαριότητας που βαίνει προς επίλυση, τουλάχιστον δεδομένης της καλής θέλησης του δημάρχου, η Ένωση έλαβε και τη θετική βούληση της Εισαγγελέα Αιγίου για θέματα που αφορούν τους μαθητές και άπτονται των αρμοδιοτήτων της.

Η συνάντηση με την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας 5 Οκτωβρίου, στο Δικαστικό Μέγαρο Αιγίου, με τη συμμετοχή μελών του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αιγιαλείας. Στη συνάντηση, την οποία ζήτησε η Ένωση, συζητήθηκαν μια σειρά θεμάτων που αφορούσαν την εκπαίδευση, αλλά και τις πρόσφατες καταλήψεις, ζητώντας τη συμβολή της για την αντιμετώπιση φαινομένων προσηλυτισμού ανήλικων μαθητών έξω από σχολικούς χώρους με το παράλληλο μοίρασμα σχετικών φυλλαδίων.

Προβληματισμός για τη στάση των εξωσχολικών

Ως προς αυτό το θέμα, οι εκπρόσωποι των γονέων εξέφρασαν τον προβληματισμό τους μετά τα γεγονότα της περασμένης Παρασκευής, τονίζοντας πως δεν μπορούν να διανέμουν εκπρόσωποι κομμάτων, φυλλάδια σε μαθητές στην είσοδο των σχολείων, καθώς η κατάσταση αυτή πυροδοτεί αντιδράσεις από άλλους γονείς, βάζοντας τα παιδιά στη μέση σύγχυσης και αντιπαραθέσεων. ΄΄Μεταφέραμε την κατάσταση αυτή στην Εισαγγελέα που έδειξε να κατανοεί την αγωνία μας. Μιλάμε για ανήλικα παιδιά που πρέπει να προφυλαχτούν με κάθε τρόπο΄΄, ανέφερε στο protionline.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δ. Αιγιαλείας Μένιος Κουτρόπουλος.

Μάλιστα, ο πρόεδρος έκανε γνωστό πως η συνάντηση με την Εισαγγελέα είχε προγραμματιστεί ωστόσο επισπεύστηκε με αφορμή τα γεγονότα της Παρασκευής στην είσοδο του 2ου Γυμνασίου. ΄΄Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των επαφών της Ένωσής μας προκειμένου να καταστήσουμε ενήμερους όλους τους φορείς για την κατάσταση στα σχολεία μας, με αφορμή και τον covid-19 και τα μέτρα που πρέπει να τηρούνται. Έτσι συναντήσαμε και τους διευθυντές Εκπαίδευσης έτσι και τον δήμαρχο, συνάντηση από την οποία προέκυψε θετική έκβαση ως προς την επίλυση του προβλήματος του ελλιπούς ωραρίου των καθαριστριών, γεγονός που ως τώρα, έχει ως αποτέλεσμα να μην τηρούνται τα προβλεπόμενα του πρωτοκόλλου για τον covid-19΄΄, σημείωσε ακόμη ο κ. Κουτρόπουλος.

΄΄Μέσα από έναν εποικοδομητικό και ειλικρινή διάλογο, δόθηκαν οι βάσεις για την αρχή μιας ευρύτερης συνεργασίας και επικοινωνίας, ενώ η Ένωση θα συνεχίσει τις επαφές της έχοντας ως πρωταρχικό της στόχο την διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών εκπαίδευσης΄΄, αναφέρεται ακόμη εκ μέρους της Ένωσης.

Ικανοποίηση για τη στάση του δημάρχου στο θέμα των καθαριστριών, αναμένουν και τις υπόλοιπες παρατάξεις

Πάντως, ο πρόεδρός της έκανε γνωστή την πρόθεση του δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου, να μετατρέψει και τις συμβάσεις των συμβασιούχων σε εξάωρες, όπως ισχύει με τις μόνιμες και να αναλάβει ο δήμος την οικονομική διαφορά για τη μισθοδοσία τους. ΄΄Ο δήμαρχος μας ενημέρωσε ότι η εισήγησή του θα είναι θετική ως προς αυτό. Το θέμα θα έρθει προς συζήτηση στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και αναμένουμε να εγκριθεί η εισήγησή του και από τις υπόλοιπες παρατάξεις και να ψηφιστεί, δεδομένου ότι το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και αφορά την υγεία των παιδιών μας΄΄, κατέληξε ο κ. Κουτρόπουλος, υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος είχε αναφέρει το πρόβλημα με τις καθαρίστριες από τον περασμένο Ιανουάριο στη Δ.Ε.Π. ζητώντας λύση. Από εκεί και πέρα, με την αύξηση του ωραρίου των συμβασιούχων κατά 50%, από πλευράς Ένωσης Γονέων εκτιμάται ότι θα καλυφθεί ένα σοβαρό μέρος του προβλήματος, ευελπιστώντας ότι κάποια στιγμή θα επιλυθεί οριστικά.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr