background img
banner
banner

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΠΓΣ: 2012: Εποχή Ρέλλα στον Παναιγιάλειο και άνοδος στη Β΄ Εθνική

ΑΝΟΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΠΑΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ

Με τον Νίκο Κουρμπανά στο “τιμόνι” ο Παναιγιάλειος ξεκινά “μουδιασμένος” τη σεζόν 2011-12 στη Δ΄ Εθνική (μετά τον υποβιβασμό λόγω πλαστογραφίας από τη Γ΄ Εθνική). Με πολλούς Αιγιώτες αλλά και από τον υπόλοιπο νομό ποδοσφαιριστές, όπως οι Μπαλτιμάς, Παπαδόπουλος, Θεοφανόπουλος, Κατεργάρης, Μπουλούμπασης, Διαμαντόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Κοντόγεωργας, Αγουρίδης, Μούζος, Μαντάς, Γκοτσούλιας, Τρίγκας, Αργυρόπουλος, Νικολόπουλος κ.α. Μόνο τον Στρατομήτρο εκτός νομού Αχαίας, καθώς ο Βασίλης Μπούνας πλέον λογίζεται ως Αιγιώτης.

Την 7η αγωνιστική βρίσκεται στην κορυφή με 21 β. έναντι 17 του Πανόπουλου και 14 του Ατρομήτου Πατρών, αλλά τα οικονομικά προβλήματα κάνουν και πάλι την… εμφάνισή τους. Μία ομάδα φιλάθλων με επιφαλής τον Μάριο Βαλαβάνη, αναλαμβάνουν (μετά από συμφωνία με τον Γιάννη Παπαπέτρου) να συγκεντρώνουν κάθε μήνα χρήματα από τον κόσμο, προκειμένου να πληρώνονται οι ποδοσφαιριστές! Τουλάχιστον με αυτό τον τρόπο να καλύπτεται το 50% της μισθοδοσίας και το υπόλοιπο 50% θα το κάλυπτε η διοίκηση. Ήταν η λεγόμενη “Κίνηση Φιλάθλων” ή αλλιώς “Επιτροπή Σωτηρίας”. Παράλληλα δικαιώνονται από προσφυγές ποδοσφαιριστές από την προηγούμενη σεζόν (Χατζής, Αχείμαστος, Λιόσης, Τσώνης) και γίνεται αγώνας δρόμου για να τακτοποιηθούν οι οφειλές.

Αγωνιστικά η ομάδα δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και κατακτά με άνεση το πρωτάθλημα, αλλά η ομάδα στιγματίζεται για σκόμη μία φορά, με αφαίρεση βαθμών την τελευταία αγωνιστική, επειδή δεν πήγε να αγωνιστεί στις Βρασιές με την τοπική ομάδα! Λίγες ημέρες μετά, το πρόστιμο από τη ΔΟΥ (16.000 ευρώ) για αθεώρητα εισιτήρια στο ματς με την Αχαϊκή, ξεχειλίζει το ποτήρι! Νέα κατακραυγή και ο κόσμος απαιτεί να αποχωρήσουν ο Γιάννης και ο Δημήτρης Παπαπέτρου από τη διοίκηση.

Στη Γενική Συνέλευση της 23/7/2012 στο Εργατικό Κέντρο και μέσα σε τεταμένη ατμόσφαιρα, η διοίκηση αλλάζει τελικά χέρια. Αρχικά, μία 7μελής Επιτροπή που αποτελείται από τους Α. Ρέλλα, Γ. Δαλιάνη, Μ. Βαλαβάνη, Δ. Μπαλαφούτη, Δ. Οικονομόπουλο, Π. Κουτρόπουλο και Γ. Μπέσκο αναλαμβάνει να τρέξει την ομάδα και τον Αύγουστο συγκροτείται η νέα διοίκηση με πρόεδρο τον Αντώνη Ρέλλα. Τον Σεπτέμβριο στην κατάμεστη αίθουσα “Μαργαρίτα” του ξενοδοχείου “TELIS” παρουσιάζεται το ρόστερ και η νέα φανέλα, το ΤΑΠ μετατρέπεται σε ΠΑΕ και όλα δείχνουν πλέον να λειτουργούν στην εντέλεια.

Στις 21 Οκτωβρίου, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος επικρατεί με 2-0 του Αστέρα Μαγούλας στο γήπεδο της Ελευσίνας με τέρματα των Μπούνα – Διαμαντόπουλου και 300 Αιγιώτες αποθεώνουν την ομάδα. Ακολουθούν άλλες τέσσερις σερί νίκες και την 5η αγωνιστική έχει αποσπαστεί 6 ολόκληρους βαθμούς από Αχαρναϊκό και Επισκοπή (15 έναντι 9)! Μεγάλος ενθουσιασμός στον φίλαθλο κόσμο που βλέπει μετά από χρόνια μία υγιή κατάσταση στην ομάδα, με τη διοίκηση να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της, το γήπεδο σχεδόν να γεμίζει σε κάθε παιχνίδι, αλλά και εκτός έδρας να ακολουθούν εκατοντάδες φίλαθλοι.

Την ίδια στιγμή όμως, αρχίζει ένας… πόλεμος ανάμεσα στη νυν και την πρώην διοίκηση, με αφορμή το σάιτ της ομάδας. Η παλιά διοίκηση δεν το παραχώρησε στην νέα και όχι μόνο αυτό. Σε καθημερινή βάση, στο PanaigialeiosFc “ανέβαιναν” ανυπόγραφα άρθρα με στόχο ανθρώπους της νυν διοίκησης. Επιθέσεις σε προσωπικό επίπεδο, χρησιμοποιώντας πολλές φορές γλώσσα πεζοδρομίου προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση όχι μόνο των θιγόμενων προσώπων, αλλά και της συντριπτικής πλειοψηφίας του φίλαθλου κόσμου. Η υπόθεση πήρε τη δικαστική οδό με μηνύσεις και ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η ΠΑΕ, αλλά για πολλούς μήνες συνεχίστηκε η ίδια κατάσταση. Μέχρι που ένα… πρωί το “PanaigialeiosFc” εξαφανίστηκε και έκτοτε… αγνοείται η τύχη του.

Στα αγωνιστικά, η ανοδική πορεία συνεχίζεται και την 10η αγωνιστική ο Παναιγιάλειος συνεχίζει να προπορεύεται στη βαθμολογία με 24 β. έναντι 19 του Αχαρναϊκού. Όμως, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες στα επόμενα τέσσερα ματς αλλάζουν την κατάσταση. Την 14η αγωνιστική ο Αχαρναϊκός τον “πιάνει” στους 26 βαθμούς και ακολουθούν Μαγούλα και Επισκοπή με 24. Η ομάδα ανακάμπτει, ξεφεύγει τον Μάρτιο με 3 βαθμούς και ακολουθούν τέσσερις εφιαλτικές εβδομάδες με 4 συνεχόμενες ήττες. Η αρχή έγινε στις 31 Μαρτίου 2013 με το 0-1 μέσα στο Αίγιο από τον Ρούβα και ο κατήφορος συνεχίστηκε. Ευτυχώς όμως, τον ευνόησαν και τα αποτελέσματα των υπόλοιπων πρωτοπόρων και δεν χάνει μεγάλο βαθμολογικό έδαφος. Ανακάμπτει και με το 2-2 στο Μενίδι την 24η αγωνιστική εξασφαλίζει και μαθηματικά την άνοδο.

2011-12

Δ’ ΕΘΝΙΚΗ (10 όμιλοι)
6ος όμιλος
Αίγιο εκτός
ΑΟ Εικοσιμίας Κεφαλλονιάς 4-0 0-2
Αστέρας Αμαλιάδας 4-0 1-2
Ατρόμητος Λάππα 2-1 0-2
Αχαϊκή 1-0 1-1
Βρασιές 3-2 3-0 α.α.*
Διαγόρας Βραχνεΐκων 1-0 0-2
Εράνη Φιλιατρών 3-1 0-2
Θύελλα Πατρών 1-0 0-2
Ολυμπιακός Γυθείου 5-1 2-4
Πάμισος Μεσσήνης 2-1 2-3
ΠΦΟ Πανόπουλο 2-2 1-0
Τριταιϊκός 3-0 α.α. 0-3 α.α.
Τσιλιβί Ζακύνθου 1-0 0-3 α.α.
*ο αγώνας δεν διεξήχθη με υπαιτιότητα του Παναιγιαλείου λόγω μη τακτοποίησης χρεών.

Βαθμολογία
1 ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ 66 (-2)
——————————————————-
2 ΠΦΟ Πανόπουλο 60
3 Εράνη Φιλιατρών 51
4 Πάμισος Μεσσήνης 46
– Αχαϊκή 46
6 Διαγόρας Βραχνεΐκων 43
7 Ατρόμητος Λάππα 42
——————————————————
8 Αστέρας Αμαλιάδας 36
9 Θύελλα Πατρών 35
10 Ολυμπιακός Γυθείου 33
11 Βρασιές 32
12 ΑΟ Εικοσιμίας Κεφαλλονιάς 13 (-2)
13 Τριταιϊκός* 0 (-6)
14 Τσιλιβί Ζακύνθου* -4 (-6)
*αποχώρησαν από το πρωτάθλημα

παίκτες: Μούζος, Γιαννίκος, Μπαλτιμάς, Κοντόγιωργας (τερματοφύλακες), Διαμαντόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Ρέλλας, Γκοτσούλιας, Μπουλούμπασης, Π.Παπαδόπουλος, Α.Τρίγκας, Στρατομήτρος, Α.Αρβανίτης, Σαλάϊ, Αγουρίδης, Θεοφανόπουλος, Κατεργάρης, Μαντάς, Δ.Νικολόπουλος, Ντόμας, Μπούνας, Θ.Αργυρόπουλος, Δαλιάνης, Π.Αγγελόπουλος, Σανδραβέλης
προπονητής: Νίκος Κουρμπανάς

2012-13
Γ’ ΕΘΝΙΚΗ (2 όμιλοι)
Νότιος όμιλος
Αίγιο εκτός
Αστέρας Μαγούλας 1-1 0-2
Αχαρναϊκός 2-2 1-1
Γλυφάδα 1-2 1-3
Εθνικός Αστέρας 3-0 α.α. 0-3 α.α.
Επισκοπή Ρεθύμνου 2-1 1-0
Καλαμάτα 1-0 1-2
Κόρινθος 3-0 1-1
Πανηλειακός 2-2 1-0
Προοδευτική 4-1 2-1
Ρούβας 0-1 2-2
Φωστήρας 1-0 1-0
Χανιά 1-0 0-1

Βαθμολογία*
1 Φωστήρας 43
2 ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ 42
3 Αχαρναϊκός 41
4 Επισκοπή Ρεθύμνου 39
– Αστέρας Μαγούλας 39
6 Χανιά 38
7 Πανηλειακός 34
– Γλυφάδα 34
——————————————–
– Προοδευτική 34 (-2)
10 Ρούβας 30
11 Κόρινθος 26
12 Καλαμάτα 23
13 Εθνικός Αστέρας** 0
*ανέβηκαν οι 8 πρώτοι λόγω αναδιάρθρωσης αλλά και οικιοθελούς αποχώρησης ομάδων (για οικονομικούς λόγους) από την Β’ Εθνική. Λόγω της αναδιάρθρωσης (κατάργηση Δ’ Εθνικής) δεν υποβιβάστηκε καμία ομάδα.
**δεν αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ-Παναιτωλικός 3-1
Καβάλα-ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ 2-0
παίκτες: Μπαλτιμάς, Ρίζος, Καράδαης (τερματοφύλακες),Διαμαντόπουλος, Ρέλλας, Γκοτσούλιας, Μπουλούμπασης, Π.Παπαδόπουλος, Αγουρίδης, Θεοφανόπουλος, Μπούνας, Θ.Αργυρόπουλος, Δαλιάνης, Σανδραβέλης, Παπαχρήστος, Ακπαρίδης, Σούλης, Μαυρόπουλος, Γ.Παπαδόπουλος, Γ.Λαζανάς, Σκαρτσίλας, Μπουρλάκης, Λαλαής, ΧριστοδουλόπουλοςΓιαννίκος (τερματοφύλακας), Κανελλόπουλος
προπονητής: Νίκος Κουρμπανάς


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr