background img
banner
banner

Κατασκοπεία στην Μεγίστη και …μεγίστη χαλαρότης;

-ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΕΝΤΖΕΛΟΠΟΥΛΟΥ-

Άλλο πάλι και τούτο: Έλληνες πολίτες διαπράττουν κατασκοπεία εις βάρος της Ελλάδος! Φυσικά δεν είμαι αφελής κάνοντας αυτόν τον πρόλογο, …ξέρουμε όλοι τι συμβαίνει με τους συμπολίτες μας τους Μουσουλμάνους στην Θράκη. Και ότι το πρόβλημα όσο πάει και χειροτερεύει.

Όμως δεν κρύβω, πως δεν …ήξερα ότι έχουμε «αξιόλογη» μειονότητα και στο νησί των ιπποτών. Αλλά και πάλι απορώ. Οι δύο κατηγορούμενοι, πώς βρέθηκαν από το ένα άκρο της Ελλάδος στο άλλο; Δηλαδή τόσο εύκολα «αλωνίζουν» από τον τόπο κατοικίας τους την Θράκη, ώστε να φθάσουν να μένουν στη Ρόδο; Συγκεκριμένα ο ένας βρήκε δουλειά –λέει- στο Τούρκικο Προξενείο της Ρόδου ως γραμματέας!!! Τυχαίο ε;

Κι ο άλλος έφθασε εκεί για να δουλέψει ως μάγειρας (!) στο πλοίο της γραμμής Ρόδος-Καστελλόριζο. Φαίνεται ότι σε …ολόκληρη Βόρειο Ελλάδα δεν θα έβρισκε πουθενά δουλειά ο κακομοίρης και είπε να πάει μέχρι την Μεγίστη, όπως είναι σήμερα το επίσημο όνομα του Καστελλόριζου. Λόγω της μεγίστης ικανότητας στο …μαγείρεμα, τον ανακάλυψαν εκεί κάτω απέναντι από την Τουρκία, τέτοια τύχη, βρήκε έστω και τόσο μακρυά ο άνθρωπος δουλειά!

Και θρασύτατα δήλωσε, μετά την σύλληψή του, ότι για την κατασκοπεία δεν πήρε χρήματα(;), το έκανε –λέει- για την «μαμά Τουρκία». Μπράβο θράσος! Μα καλά αυτός δεν είναι Έλληνας πολίτης; Ρητορικό το ερώτημα: Όλοι ξέρουμε, πως πολλοί Μουσουλμάνοι –όχι όλοι- νιώθουν μέσα τους Τούρκοι. Δυστυχώς μερικοί και …έξω τους! Και έτσι και οι συγκεκριμένοι δούλεψαν για χώρα του εξωτερικού, την Τουρκία. Κι ο γραμματέας είχε τόσα προσόντα που βρήκε εργασία στο Προξενείο άλλης χώρας! Έλληνας στο Προξενείο εν Ρόδω της Τουρκίας.

Κι εγώ ο …αφελής διερωτώμαι: Στο Προξενείο της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη δουλεύουν πολλοί Χριστιανοί Τούρκοι πολίτες (δηλ. φιλήσυχοι και νομοταγείς Ρωμιοί της Πόλης); Προβλέπεται κάτι τέτοιο; (!). Γιατί εδώ στην Ελλάδα …ό,τι θέλεις γίνεται! Και επίσης, σκέφτομαι, κάποια …αντίστροφη περίπτωση: Αν κάποιος Τούρκος πολίτης και Χριστιανός το Θρήσκευμα (Ρωμιός) συλλαμβανόταν για κατασκοπεία, πού θα βρισκόταν τώρα; Στο βαθύτερο μπουντρούμι του Ερντογάν. Έχουμε και παράδειγμα τους Έλληνες στρατιωτικούς που για …πλάκα έμειναν έξι μήνες σε κάτι τέτοια μπουντρούμια.

Εμείς, προς το παρόν, τους …χαϊδεύουμε τους συλληφθέντες! Δικονομικά μάλιστα, του κ. «Γραμματέα» του …δώσαμε και πενθήμερη (!) προθεσμία για ν’ απολογηθεί κ.λ.π. Αλλά εμείς είμαστε Κράτος Δικαίου. Και έχουμε και …πλέρια Δημοκρατία. Δεν θέλω …να πω ότι επιδείξαμε και …μεγίστη χαλαρότητα εν προκειμένω.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr