background img
banner
banner

«Καθαροί» οι εκπαιδευτικοί από covid

141 ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΑΝ ΣΕ RAPIDTEST ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ – ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ

Με τις καλύτερες προοπτικές φαίνεται πως ξεκινούν σήμερα τα μαθήματα σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της Αιγιάλειας, με τους εκπαιδευτικούς να υποβάλλονται σε τεστ για covid και να βγαίνουν αρνητικοί. Η εκπαιδευτική κοινότητα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης φαίνεται έτοιμη να επιστρέψει στα… θρανία, με τους διευθυντές να έχουν βγάλει πρόγραμμα προσέλευσης και ωράριο διαλειμμάτων, «κοντά» στις ενδείξεις του υπουργείου, στο μέτρο του δυνατού.

Το Σάββατο 9  Ιανουαρίου, από τις 9.00 το πρωί ως τις 3.00 το μεσημέρι διενεργήθηκαν προληπτικοί έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapidtest) στους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιάλειας, στο πλαίσιο της λήψης μέτρων ενάντια στη διάδοση του covid-19. Οι έλεγχοι (φωτο) διεξήχθησαν στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου (πάροδος Σελινούντα) και τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας ενάντια στον covid. Προσήλθαν συνολικά 141 εκπαιδευτικοί και όλα τα τεστ βγήκαν αρνητικά. Να σημειωθεί πως μέχρι το τέλος της διαδικασίας, δηλαδή ως τις 3.00 το μεσημέρι, οι εξεταζόμενοι είχαν ειδοποιηθεί για τα αποτελέσματα μέσω sms.

Η πρωτοβουλία για τη διενέργεια τεστ ανήκε στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας όπου διενεργεί τους ελέγχους σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων, στο πλαίσιο συνεργασίας τους.

Εκείνο ωστόσο που προβληματίζει έντονα τους εκπαιδευτικούς και συζητείτο και χθες άτυπα μεταξύ τους, είναι οι συνθήκες υπό τις οποίες υποδεικνύει το υπουργείο να λειτουργήσουν από σήμερα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά, ζητώντας διαφορετικές εισόδους και εξόδους, καθώς και άλλο ωράριο για την κάθε τάξη, κάτι που στην πράξη φαίνεται ανέφικτο.

Ικανοποίηση στον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση των συναδέλφων του και τη συμμετοχή τους στα τεστ, εξέφρασε στο protionline.gr ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας Κώστας Μεσάζος (φωτο), κάνοντας γνωστό πως το σύνολο των εγγεγραμμένων στον Σύλλογο ανέρχεται σε 340 άτομα. Σημειωτέον πως το τεστ ήταν προαιρετικό ενώ δεν αποκλείεται κάποιοι από τους εκπαιδευτικούς να το έχουν ήδη κάνει για προληπτικούς λόγους. Ακόμη μεγαλύτερη ήταν η ικανοποίηση του εκπροσώπου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών για το γεγονός ότι όλοι οι εξεταζόμενοι βρέθηκαν «καθαροί» στον covid κι έτσι τα σχολεία φαίνεται πως θα ξεκινήσουν με ασφάλεια.

Να σημειωθεί πως δεν υπήρξε συμμετοχή από εκπαιδευτικούς από την Ανατολική Αιγιάλεια, σκεπτόμενοι προφανώς την απόσταση αλλά και τα μεταφορικά. Μάλιστα, μέσω του Συλλόγου Εκπαιδευτικών έχει μεταφερθεί στη Διεύθυνση το αίτημα να διενεργηθούν έλεγχοι με τον ίδιο τρόπο, και στην Ανατολική Αιγιάλεια, ενδεχομένως στο Κέντρο Υγείας Ακράτας από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, κάτι που είδαν θετικά και δεν αποκλείεται να γίνει τις επόμενες ημέρες.

Έλεγχοι αύριο σε μαθητές και εκπαιδευτικούς των Ειδικών Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιάλειας

Τέλος, την Τρίτη 12 Ιανουαρίου, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στο Ειδικό Νηπιαγωγείο και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, με σκοπό τη διενέργεια rapidtest σε εκπαιδευτικούς αλλά και μαθητές, για καθαρά προληπτικούς λόγους.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr