background img
banner
banner

Μέτρα για το σημείο… καρμανιόλα

ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΟΔΩΝ Ν. ΣΟΛΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ

Μέτρα για την αποφυγή ατυχημάτων στη συμβολή των οδών Ν. Σολιώτη και Ταξιαρχών έλαβε ο δήμος κατόπιν σχετικών αποφάσεων αρχικά του Συμβουλίου Κοινότητας Αιγίου και στη συνέχεια της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Ως γνωστόν, πρόκειται για ένα σημείο κεντρικά της πόλης, που έχει κριθεί άκρως επικίνδυνο καθώς πολλές φορές οχήματα βγαίνουν από τη Σολιώτη χωρίς να ελέγχουν, με αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί και σοβαρά ατυχήματα.

Το πρόβλημα έχει γίνει πιο έντονο τους τελευταίους μήνες, όπως έχει επισημανθεί από το protionline.gr  από τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά την ασφαλτόστρωση της Ταξιαρχών, καθώς έκλεισε το αυλάκι που υπήρχε άρα κάποιοι δεν σταματούν ούτε στο «stop» ενώ δεν υπάρχει καν διάβαση πεζών, παρότι πρόκειται για σημείο που έχει χαρακτηριστεί ως «καρμανιόλα»…

Τοποθέτηση δύο «Π»

Έτσι, Συμβούλιο Κοινότητας και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αποφάσισαν την τοποθέτηση δύο μεταλλικών πλαισίων σχήματος «Π» για την προστασία των πεζών σε κάθε πλευρά της νοτιοδυτικής γωνίας της συμβολής των οδών Ν. Σολιώτη και Ταξιαρχών, έμπροσθεν της επιχείρησης του Κων. Βαζάκα, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του αρμόδιου τμήματος της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.

Στις υπόλοιπες γωνίες της συμβολής δεν προτείνεται η τοποθέτηση εμποδίων, δεδομένου του μικρού σχετικά πλάτους των πεζοδρομίων στην εν λόγω θέση, σε συνδυασμό με τη μείωση του πλάτους της ελεύθερης ζώνης όδευσης των πεζών από κολώνα της ΔΕΗ και δέντρα. Εκτιμήθηκε δε ότι η επιπλέον τοποθέτηση μεταλλικών πλαισίων θα δυσχέραινε την κυκλοφορία πεζών και ΑΜΕΑ. Εξάλλου, όπως τονίστηκε, σύμφωνα με το άρθρο 24 του Κτιριοδομικού Κανονισμού (ΦΕΚ 59Δ/1989) προβλέπεται ότι: «Τα πεζοδρόμια των κοινόχρηστων χώρων κατασκευάζονται, ανακατασκευάζονται και συντηρούνται με σκοπό να διασφαλίζεται η συνεχής, ασφαλής και χωρίς εμπόδια κυκλοφορία των πεζών σε όλη την επιφάνειά τους και η χρήση τους από άτομα με ειδικές ανάγκες, εφόσον επιτρέπεται από τη μορφολογία του εδάφους».

Διαγράμμιση και «stop» στο οδόστρωμα

Επίσης, απόφαση ελήφθη για διαγράμμιση πεζών και αναγραφή STOP επί του οδοστρώματος επί των οδών Ν. Σολιώτη και Ταξιαρχών, ενώ υπήρξε αρνητική γνωμοδότηση ως προς την τοποθέτηση επιβραδυντών ταχύτητας (σαμαράκια) στην οδό Ν. Σολιώτη, λόγω του ότι η συγκεκριμένη οδός δεν εξυπηρετεί αποκλειστικά τοπική κυκλοφορία οχημάτων.
Οι παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν υπό την ευθύνη και επίβλεψη του αρμόδιου τμήματος της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr