background img
banner
banner

Να επιστραφεί το οικόπεδο στην ιδιοκτήτρια…

ΘΕΤΙΚΑ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΓΙΟΥ ΣΕ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Θετικά γνωμοδότησε τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου σε αίτημα ιδιοκτήτριας οικοπέδου για το οποίο είχε ληφθεί απόφαση κατάτμησης λόγω επέκτασης σχεδίου πόλεως. Για το εν λόγω θέμα είχε προσφύγει και στα δικαστήρια και είχε δικαιωθεί.

Ειδικότερα, το θέμα αφορούσε τροποποίηση σχεδίου πόλεως στα Ο.Τ. 655 και 651 της επέκτασης Σχεδίου Πόλης Νικολάου Πλαστήρα και ήρθε προς συζήτηση στο Συμβούλιο Κοινότητας, ενώ ήδη θετική απόφαση έχει λάβει και το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας. Πρόκειται για οικόπεδο που έχει πρόσοψη στην οδό Κορίνθου, πλην όμως σε παλιότερη επέκταση του Σχεδίου Πόλης της Νικ. Πλαστήρα η ιδιωτική αυτή έκταση «κοβόταν» προκειμένου να διανοιχθεί δρόμος. Ωστόσο η ιδιοκτήτρια αντέδρασε και προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, δεδομένου ότι από τη διαδικασία της έμενε μία πολύ μικρή έκταση και όχι οικοδομήσιμη. Η ιδιοκτήτρια διεκδίκησε αναίρεση της τροποποίησης και δικαιώθηκε καθώς το οικόπεδό της, εξαιτίας αυτής της δέσμευσης παρέμενε αναξιοποίητο. Όπως εξήγησε στο Protionline.gr ο πρόεδρος της Κοινότητας Αιγίου Φάνης Ραμπαβίλας, ΄΄η ιδιοκτήτρια έχει απόφαση δικαστηρίου της Πάτρας από το 2021 και όταν υπάρχει δικαστική απόφαση εμείς δεν έχουμε παρά να γνωμοδοτήσουμε θετικά, καθώς δεν μπορούμε να μην συμμορφωθούμε με απόφαση του Πρωτοδικείου΄΄. Έτσι η απόφαση που ελήφθη από το Συμβούλιο το μεσημέρι της Δευτέρας, ήταν θετική. Διευκρινίζεται πως το θέμα δεν αφορούσε τροποποίηση του σχεδίου πόλης στη Νικ. Πλαστήρα όπως πίστεψαν κάποιοι, αλλά τροποποίηση παλιότερης απόφασης που έθιγε τα συμφέροντα πολίτη.

Αποφάσεις για θέσεις στάθμευσης και κοπές δέντρων

Κατά τα άλλα, στο συμβούλιο εξετάστηκαν και προ ημερησίας διάταξης θέματα, μεταξύ των οποίων αιτήσεις θέσεων στάθμευσης και προτάσεις πολιτών, τα οποία εντάχθηκαν προς συζήτηση από τη στιγμή που τα προώθησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και προκειμένου να μην μείνουν για μετά από περίπου είκοσι ημέρες που θα ξανασυνεδριάσει το Συμβούλιο Κοινότητας, όπως ανέφερε ο κ. Ραμπαβίλας.

Τέλος το σώμα έλαβε αποφάσεις και για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων στο Αίγιο από τον Πολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Ελίκης «ΙΩΝΕΣ», ενώ διαπιστώθηκε η ανάγκη αρίθμησης της οδού Πεισιστράτου στο Αίγιο. Επιπλέον ελήφθησαν αποφάσεις για χορήγηση άδειας παράτασης λειτουργίας μουσικών οργάνων σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για το έτος 2024, χορήγηση θέσης στάθμευσης επί της οδού Βάλφουρ 1, στο Αίγιο, χορήγηση θέσης στάθμευσης επί της οδού Μελετοπούλων 4, στο Αίγιο και κοπή δέντρων επί της οδού Φανέλλη, εξωτερικά του κινηματογράφου Απόλλωνα, στο Αίγιο.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr