background img
banner
banner

Ο Παναιγιάλειος δίνει «βήμα» στους νεαρούς ποδοσφαιριστές

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΥΝΟΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ

Από τους αρχηγούς του Παναιγιάλειου ο Βασίλης Μπούνας, είχε τονίσει σε πρόσφατες δηλώσεις του στo protionline.gr, ότι τώρα είναι η ευκαιρία για τους νεαρούς να αναδείξουν το ταλέντο τους, να αφήσουν μια παρακαταθήκη στο ελπιδοφόρο μέλλον του Παναιγιάλειου. Μια κουβέντα που κρύβει αλήθειες, μια ευκαιρία που έρχονται να διεκδικήσουν αρκετοί μελανόλευκοι από το νέο «αίμα» του Παναιγιάλειου.

Ανάμεσά τους ο Θανάσης Σπυρόπουλος που μόνο άγνωστος δεν είναι στην ομάδα, η οποία στηρίζει πολλά σε αυτόν, αλλά και ο πολλά υποσχόμενος Γιώργος Ξυνός που μετά τα τοπικά πρωταθλήματα, ήρθε στον Παναιγιάλειο για να αποδείξει ότι μπορεί να σηκώσει το βάρος της Γ΄ Εθνικής και της βαριάς φανέλας του Αιγιώτικου Συλλόγου.

To protionline.gr είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους νεαρούς μελανόλευκους αθλητές, παίρνοντας πληροφορίες για την μέχρι τώρα διαδρομή τους, τους μελλοντικούς στόχους που έχουν θέσει, την ευκαιρία που τους δίνεται στον Παναιγιάλειο και πόσο μπορεί να την αξιοποιήσουν.

Γιώργος Ξυνός: «Μπορώ να αντεπεξέλθω στις δυσκολίες της Γ΄ Εθνικής»

Γεννημένος τον Αύγουστο του 2005 ο νεαρός μεσοεπιθετικός του Παναιγιάλειου Γιώργος Ξυνός, είχε κερδίσει θετικές εντυπώσεις από τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, τα οποία πραγματοποίησε με την Φλόγα Ροδιάς. Βρέθηκε γρήγορα στη λίστα των μικρών αθλητών, που μαγνητίζουν το βλέμμα του παρατηρητή φιλάθλου.

Ο προπονητής Μίλτος Καρατζάς, πίστεψε πολύ στις μεγάλες του δυνατότητες και δήλωνε με σιγουριά ότι το μέλλον του ανήκει.

Τα παρθενικά του βήματα στην ομάδα της Ροδιάς, θυμάται ο Γιώργος Ξυνός: «Στην Φλόγα Ροδιάς έμαθα να παίζω μπάλα, καθώς επίσης για τον τρόπο που πρέπει να συμπεριφέρομαι στο γήπεδο, αλλά και έξω από αυτό. Με δάσκαλο τον κ. Μίλτο Καρατζά, πλούτιζα τις ποδοσφαιρικές μου γνώσεις, λαμβάνοντας παράλληλα και όμορφα κοινωνικά μηνύματα, αφού στην ηλικία μου εκτός από την ποδοσφαιρική πρόοδο, απαραίτητη μου ήταν και η παιδαγωγική μόρφωση.»

«Μου παρουσιάζει ένα έξτρα κίνητρο ο Παναιγιάλειος στην αγωνιστική μου προσφορά»

Για την παρουσία του σε μια ιστορική ομάδα όπως ο Παναιγιάλειος, ο Γιώργος Ξυνός μας εξηγεί: «Το ότι βρίσκομαι σε μια ομάδα με το δοξασμένο όνομα του Παναιγιάλειου, για μένα σημαίνει πάρα πολλά. Αισθάνομαι τις μεγάλες απαιτήσεις που πρέπει να εκπληρώσω απέναντι στο μεγάλο αυτό σωματείο. Παράλληλα εισπράττω ένα έξτρα κίνητρο για να παρουσιάσω μια «γεμάτη» αγωνιστική προσφορά, που θα μου δώσει τη δυνατότητα να συνεχίσω να την υπηρετώ».

«Μου λείπει η εμπειρία, αλλά είμαι εδώ για να γίνω καλύτερος»

Για την κάλυψη μιας θέσης στην βασική 11άδα και τις μεγάλες απαιτήσεις που έχει η θέση του μεσοεπιθετικού, ο Γιώργος Ξυνός απαντά:
«Θεωρώ ότι ο καθένας που βρίσκεται στην ομάδα είναι ικανός να διεκδικήσει μια θέση στην βασική ενδεκάδα, από τον μικρότερο μέχρι και τον μεγαλύτερο. Με την παρουσία μου στην ομάδα πιστεύω πλέον ότι είναι στο χέρι μου για το αν θα παίξω σε θέση βασικού κι αυτό θα φανεί μέσα από την απόδοσή μου στις προπονήσεις.
Παρά τις δυσκολίες που έχει η θέση στην οποία αγωνίζομαι πιστεύω ότι μπορώ να ανταπεξέλθω στις δοκιμασίες, αν και σε σύγκριση με τους συμπαίκτες μου, από μένα λείπει η εμπειρία. Αλλά τώρα είμαι εδώ, για να γίνω καλύτερος και να μάθω.»

Για τον προσωπικό στόχο που έχει θέσει και για τους προπονητές που έχει ξεχωρίσει, ο νεαρός μελανόλευκος υποστηρίζει:
«Νούμερο ένα στόχος μου είναι να φτάσω στο υψηλότερο επίπεδο. Με δουλειά και υπομονή πιστεύω κάθε παιδί με ταλέντο μπορεί να πετύχει τους στόχους του αρκεί να το θέλει, να το προσπαθεί και να το διεκδικεί. Ο κάθε προπονητής που είχα ήταν διαφορετικός, έχοντας όμως ένα κοινό σκοπό. Ήθελαν όλοι είναι να με φτάσουν στο υψηλότερο επίπεδο των δυνατοτήτων μου.
Πρώτος ο κύριος Καρατζάς, ήταν ο άνθρωπος που μου δίδαξε τα βασικά, τα οποία χρειάζεται ο καθένας νεαρός ποδοσφαιριστής για να ξεκινήσει τη πορεία του στο ποδόσφαιρο.
Ακόμα πολύ καλοί προπονητές είναι στον Παναιγιάλειο ο κύριος Σπυρόπουλος και ο κύριος Λελούδας. Με υπομονή και ποιοτική εκπαίδευση, δίνουν ευκαιρίες και στα μικρότερα παιδιά να αναδείξουν το ταλέντο τους. αλλά και να τους κάνουν καλύτερους».

Θανάσης Σπυρόπουλος: «Ιδιαίτερα απαιτητικό το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής»

Γνωστός στον Παναιγιάλειο ο Θανάσης Σπυρόπουλος από την πρόσφατη συνεργασία που είχε με την Κ19 στην αρχή και με την μεγάλη ομάδα στη συνέχεια, πριν φύγει για σπουδές στην Καλαμάτα. Στην Μεσσηνία αγωνίστηκε με τον Πανθουριακό για να μεταβεί στην Εράνη Φιλιατρών.
Με την επιστροφή του στο Αίγιο ξεκίνησε την προετοιμασία με τον Παναιγιάλειο, παρουσιάζοντας τα καλά αγωνιστικά του στοιχεία και την κατάλληλη ετοιμότητα για την άμεση προσφορά υπηρεσιών στην ομάδα.

Στη συζήτηση που είχε μαζί του το protionline.gr ο 20χρονος μεσοεπιθετικός χαρούμενος για την επανένταξή του στην ομάδα της καρδιάς του, αναφέρθηκε στον Παναιγιάλειο και την Γ΄ Εθνική: «Συμμετέχω στην ομάδα που υποστήριζα στο γήπεδο από μικρή ηλικία, γεγονός που σημαίνει πολλά για μένα όταν έφτασα πλέον σε σημείο να αγωνίζομαι με την μελανόλευκη φανέλα, δίπλα από παίκτες που πάντα θαύμαζα. Πέρα από την συγκίνηση της συνεργασίας μου με τον Παναιγιάλειο, χαρακτηρίζω το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής ιδιαίτερα απαιτητικό. Υπάρχουν ομάδες με μεγάλη ιστορία, αλλά και ποδοσφαιριστές με συμμετοχές στις μεγαλύτερες επαγγελματικές κατηγορίες.»

Σε ότι αφορά τη διεκδίκησή του σε μια βασική θέση στην ομάδα, ο Θανάσης Σπυρόπουλος απάντησε:
«Η πανδημία μου στέρησε την ευκαιρία να διακριθώ με την Εράνη Φιλιατρών, παίρνω τώρα την …σκυτάλη από τον Παναιγιάλειο. Για όλους εμάς του νεώτερους σε ηλικία, αποτελεί η εδώ παρουσία μας μια μεγάλη ευκαιρία για την πραγματοποίηση του επόμενου βήματος. Θεωρώ πως όλοι έχουμε δικαίωμα στη διεκδίκηση μιας θέσης στο βασικό σχήμα του Παναιγιάλειου, κάτι που αποδεικνύεται από την καθημερινή δουλειά και από το πάθος που βγάζουμε στις προπονήσεις. Προσωπικά θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να πετύχω.»

«Δύσκολα θα βάλω σε δεύτερη μοίρα το ποδόσφαιρο»

Στην ερώτησή μας αν στην πορεία για κάποιους λόγους χάσει έδαφος το ποδόσφαιρο στην προτίμησή του, ο μεσοεπιθετικός του Παναιγιάλειου ξεκαθάρισε:
«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν κάποια ερωτηματικά για το ποδόσφαιρο και το μέλλον του. Για μένα το ποδόσφαιρο σημαίνει πολλά και δύσκολα θα περάσει σε δεύτερη μοίρα. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως θα παραμελήσω τις σπουδές μου, αφού δεν μπορώ από τώρα να γνωρίζω, αν μου δοθεί στον αθλητισμό μια παραπάνω ευκαιρία.»

Για τη συνεργασία που είχε με τους προπονητές, ο Θανάσης Σπυρόπουλος δήλωσε: «Αλήθεια πάντα είχα πολύ καλές σχέσεις με τους προπονητές μου. Σίγουρα το τεχνικό δίδυμο στον Παναιγιάλειο, είναι δυο άνθρωποι που με έχουν βοηθήσει πολύ. Μάλιστα με έχουν εμπιστευτεί και στην προηγούμενη θητεία μου στην ομάδα, παρά το νεαρότερο της ηλικίας μου. Δεσμεύομαι λοιπόν να είμαι άξιος της εμπιστοσύνης τους, βγάζοντας στον αγωνιστικό χώρο το μεγαλύτερο ποσοστό των δυνατοτήτων μου.»


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr