background img
banner
banner

«Πέρασαν» κατά πλειοψηφία

ΟΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΓΙΟΥ – ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΟΝΙΖΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΟΘΗΚΕ ΧΡΟΝΟΣ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν χθες από το Συμβούλιο Κοινότητας Αιγίου οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που αφορούν δύο «κομβικά» σημεία του Αιγίου. Πρόκειται για την αλλαγή θέσης των κολονακίων στην οδό Μητροπόλεως και την πεζοδρόμηση του τμήματος μπροστά από το πάρκο των Υψηλών Αλωνίων και τη μονοδρόμηση της οδού Ποσειδώνος στην Αλυκή.
Πέντε σύμβουλοι ψήφισαν υπέρ των σχεδίων της Τεχνικής Υπηρεσίας, τρεις κατά και ένας υπό προϋποθέσεις. Ειδικότερα, τα σχέδια ψηφίστηκαν από τον πρόεδρο Γιώργο Γκιώνη, τον αντιπρόεδρο Θεοφάνη Ραμπαβίλα και τα μέλη Θανάση Κάλπη, Σωκράτη Μαυρίδη και Αδαμαντία Παρίση – Μπέσκου. Κατά ψήφισαν οι Διονύσης Λουκόπουλος, Γιάννης Γιδάς και Ανδρέας Μεσσήνης τονίζοντας ότι έλαβαν την τελευταία στιγμή τα σχέδια και δεν πρόλαβαν να τα μελετήσουν, ενώ ο σύμβουλος Νίκος Τρίψας ανέφερε πως τα ψηφίζει μόνο εφόσον επιτρέπεται να διέρχονται και στις δύο περιπτώσεις, οχήματα εκτάκτου ανάγκης. Ο Παναγιώτης Ρέλλας προσήλθε με καθυστέρηση και το Σώμα έκρινε πως δεν έχει δικαίωμα ψήφου.

Μιλώντας στo protionline.gr για την απόφαση του Συμβουλίου Κοινότητας (που αύριο θα εξεταστεί και από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου), ο πρόεδρος Γιώργος Γκιώνης είπε: ΄΄Για την οδό Μητροπόλεως, μετά από αίτηση των καταστηματαρχών της δεξιάς πλευράς, από την τράπεζα Πειραιώς μέχρι Μελετοπούλων, μέσω της οποίας ζητούσαν να τους δοθεί χώρος εξωτερικά για τραπεζοκαθίσματα, κρίθηκε πως πρέπει να φύγουν τα κολονάκια που έχουν τοποθετηθεί στην αριστερή πλευρά και να μπουν στη δεξιά. Για το τμήμα Μελετοπούλων ως Ρωμανιώλη αποφασίστηκε να πεζοδρομηθεί και η κυκλοφορία των οχημάτων να εξυπηρετείται μέσω της οδού Μελετοπούλων η οποία θα μονοδρομηθεί από τη Μητροπόλεως ως τη Σωτ. Λόντου με κατεύθυνση προς τη δεύτερη. Το μέτρο αυτό θα ισχύσει ως τις 31 Οκτωβρίου. Για την παραλιακή οδό της Αλυκής αποφασίστηκε μονοδρόμηση από το πλάτωμα που έχουν τοποθετηθεί οι μπάρες ως την Αλυκόβρυση ενώ το τμήμα από τη στροφή της Αλυκόβρυσης ως την παραλία θα παραμείνει διπλής κατεύθυνσης. Επίσης, στην Ποσειδώνος αποφασίστηκε να τοποθετηθεί κολονάκια με σχοινί στην πλευρά προς τη θάλασσα, δίνοντας χώρο πλάτους 1,60μ. στους πεζούς για την ασφαλή διέλευσή τους. Τα μέτρα αυτά θα ισχύουν μόνο για τους καλοκαιρινούς μήνες΄΄.

Καλογερόπουλος: «Συνεχίζεται η στείρα αντιπολίτευση – Δεν ψήφισαν τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Μητροπόλεως και παραλία Αλυκής!»

Εν τω μεταξύ, τη στάση των μελών του Συμβουλίου Κοινότητας που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση «καυτηριάζει» με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, σημειώνοντας: ΄΄Έχουμε εγκαίρως επισημάνει στους δημότες την στείρα «ενιαία» στάση που ασκούν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στα θεσμικά όργανα του Δήμου. Είναι ξεκάθαρο πως μοναδικός τους στόχος είναι τελικά να παραμείνει ο Δήμος Αιγιαλείας βαλτωμένος και να αποτύχει το έργο της δημοτικής αρχής, έτσι, για το «γινάτι». Το ίδιο συνέβη και σήμερα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε δύο από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της πόλης του Αιγίου και για τις οποίες υπάρχουν αιτήματα συμπολιτών καταστηματαρχών αλλά και σχετικές εισηγήσεις από την αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, καταρτισμένες από επιστήμονες, γνώστες του αντικειμένου.
Με πρόσχημα την μη έγκαιρη ενημέρωσή τους (!), οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης «με ένα στόμα, μια φωνή» καταψήφισαν τις προτάσεις, οι οποίες μάλιστα ενσαρκώνουν αιτήματα δεκαετιών ειδικά για την πλέον πολυσύχναστη παραλία της περιοχής. Φαίνεται πως δεν μπορούν να αποτινάξουν τη «μανία» τους να μην προχωρήσει τίποτα στην πόλη, ακόμα και σε ζητήματα που βρίσκουν απόλυτα σύμφωνη την κοινή γνώμη΄΄.

Και καταλήγει: ΄΄Τους παραδίδουμε στην κρίση των δημοτών. Εμείς συνεχίζουμε κανονικά το έργο μας, με μοναδικό στόχο τη βελτίωση του επιπέδου της ζωής των κατοίκων, χωρίς ματαιοδοξίες και μωροφιλοδοξίες. Όσο κι αν μας πολεμά το «κοινό μέτωπο» των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, που συνεργάζονται ολοφάνερα για την παρεμπόδιση κάθε κίνησης προόδου, ώστε να επινοούν ακολούθως λόγους που διαιωνίζουν τη γκρίνια και τη μιζέρια που τους χαρακτηρίζει, προχωράμε μπροστά για να φέρουμε πνοή ανάπτυξης στον τόπο΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr