background img
banner
banner

«Φωτιά» έχουν πάρει τα εμβολιαστικά κέντρα της περιοχής

6817 PFIZER – 2221 ASTRAZENECA – 4070 JOHNSON ΩΣ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Με θετική εξέλιξη και ταχύτερους ρυθμούς, συνέβαλε στην πρόοδο των εμβολιασμών η “συνέπεια” της συμμετοχής του μονοδοσικού εμβολίου ¨Johnson & Johnson¨ στους κατοίκους της Αιγιάλειας, τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Το σκεύασμα που ήρθε και προστέθηκε στα ήδη υπάρχοντα “Pfizer” και “AstraZeneca” των δύο δόσεων, είναι αυτό που έχει προσφέρει μια… “ταχύτητα” παραπάνω δίνοντας το έναυσμα σε δεκάδες κοινωνικές ομάδες πολιτών να έχουν καθοριστικό ρόλο στο πρόγραμμα “ελευθερία” και στην εικόνα των εμβολιασμών στην περιοχή. Τις τελευταίες μέρες η κίνηση στα φαρμακεία είναι ιδιαιτέρως αυξημένη. Οι φαρμακοποιοί, παρόλο που ενημερώνονται σχεδόν καθημερινά για τις όποιες αλλαγές κατ’ εντολή υπουργείου, όπως εκφράζουν σχεδόν όλοι αλλά και ο ίδιος ο πρόεδρος του Συλλόγου των Φαρμακοποιών, δημιουργείται μια σχετική “αναμπουμπούλα” λόγω της μεγάλης ζήτησης και της ταυτόχρονης αναζήτησης για “self test” από πολλές κοινωνικές ομάδες.

Το επιπλέον πρόβλημα, είναι ότι ο κόσμος δεν πληροφορείται εγκαίρως για το πόσα τεστ δικαιούται να λάβει και το πότε πρέπει να τα προμηθευτεί. Οι μαθητές και οι καθηγητές σε όλο το εύρος του δήμου, πολλές φορές δεν παίρνουν σε διαφορετικές ημέρες από ότι οι εργαζόμενοι τα τεστ και έτσι, γίνεται ένα “σχετικό” καθημερινό μπέρδεμα το οποίο όμως ελέγχεται, είτε από το ίδιο το σύστημα είτε από τους φαρμακοποιούς επί τόπου. Και ενώ οι εμβολιασμοί κινούνται γοργά, οι επόμενες παρτίδες των εμβολίων που πρόκειται να φτάσουν στην Αιγιάλεια τις αμέσως επόμενες ημέρες, θα έχουν μάλλον μια μικρή καθυστέρηση. Ταυτόχρονα, αυτή την στιγμή τα προκαθορισμένα ραντεβού στην πλατφόρμα του υπουργείου είναι όλα κλεισμένα και δεν υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες σε πολλές ηλικιακές ομάδες.

Τα εμβόλια στην Αιγιάλεια με… αριθμούς

Στο Γενικό Νοσοκομείο του Αιγίου, τα σκευάσματα που χορηγούνται στον κόσμο συνεχίζουν να είναι δύο και μέχρι το Σάββατο 15 Μαΐου, είχαν γίνει συνολικά 6817 εμβόλια της φαρμακευτικής εταιρείας “Pfizer”, το οποίο εμβόλιο γίνεται σε δύο δόσεις, ενώ το άλλο εμβόλιο που γίνεται σε ποικίλες ηλικιακές ομάδες, είναι αυτό της “Johnson and Johnson” το οποίο ξεκίνησε από τις 05/05 και μέχρι το Σάββατο 15 Μαΐου είχαν γίνει 4070 εμβόλια συνολικά. Τα σκευάσματα συνεχίζουν να χορηγούνται έξι μέρες την βδομάδα, Δευτέρα ως Σάββατο. Στο Κέντρο Υγείας της Ακράτας, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι μαζικοί εμβολιασμοί με το ¨AstraZeneca¨ το οποίο είναι και το μοναδικό εμβόλιο που χορηγείται στο Κέντρο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, από τα μέσα Μαρτίου που ξεκίνησε η διαδικασία μέχρι το Σάββατο, έχουν λάβει το σκεύασμα 2221 άτομα συνολικά. Το Κέντρο της Ανατολικής Αιγιάλειας συνεχίζει να λειτουργεί με συνέπεια 12 ώρες την ημέρα, Δευτέρα έως Σάββατο και θεωρείται ένα σημείο που έχει σταθερά ¨νούμερα¨ ενδιαφερομένων και βέβαια, από όλες τις ηλικιακές ομάδες ανεξαιρέτως.

Καρβέλης: «Ο κόσμος έχει αποφασίσει να “απαλλαγεί” πλέον από το βάσανο του covid-19»

Ερωτώμενος από το protionline.gr ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης, για το ποια είναι η συνολική εικόνα που παρουσιάζει η Αιγιάλεια μέχρι στιγμής σε επίπεδο εμβολιασμών, επισημαίνει: «Η εμβολιαστική διαδικασία συνεχίζεται με μεγάλη συμμετοχή και με πολύ εντατικούς ρυθμούς. Όλα τα ραντεβού που εκτελούνται στην επίσημη πλατφόρμα του υπουργείου, διεξάγονται κανονικά και σε γενικές γραμμές δεν έχουμε ακυρώσεις ή ματαιώσεις. Αυτό είναι ένα στοιχείο πάρα πολύ σημαντικό, γιατί αποδεικνύει ότι ο κόσμος στην Αιγιάλεια έχει αποφασίσει να “απαλλαγεί” από το,,, βάσανο του covid-19 και συμμετέχει δραστικά και με αυταπάρνηση στους εμβολιασμούς. Νομίζω, ότι ξέρει πως είναι το μόνο και αποτελεσματικό «όπλο» που έχουμε σαν κοινωνία, αυτή τη στιγμή εναντίον του ιού. Παρακολουθούμε πολύ στενά και τους δείκτες και τα ιικά φορτία και βέβαια, είμαστε σε πλήρη εγρήγορση. Υπάρχει μία μικρή επιβάρυνση τις τελευταίες ημέρες στην Αιγιάλεια και καλούμε τον κόσμο να μην εφησυχάζει και να τηρεί όλα τα μέτρα ασφαλείας. Παράλληλα, τους ευχαριστούμε που συνεχίζουν να εμπιστεύονται τα σκευάσματα των εταιρειών στον δρόμο προς την ελευθερία».

Μάρκου: «Μηδαμινή η αποχή από τους εμβολιασμούς και μεγάλη η κούραση των υγειονομικών»

«Ο κόσμος ανταποκρίνεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Αυτό όμως που… διαφέρει από τις προηγούμενες βδομάδες ως προς την διαδικασία, είναι η ζήτηση για τον εμβολιασμό από τις χαμηλότερες ηλικίες. Το ενδιαφέρον τους είναι πραγματικά μεγάλο και όχι μόνο δεν δείχνουν να ανησυχούν από όσα… ακούγονται για το σκεύασμα της ¨AstraZeneca¨ αλλά το επιζητούν κιόλας. Κλείνουν τα ραντεβού τους και συμμετέχουν, δεν δείλιασαν! Αν στις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες είχαμε αποχή παραδείγματος χάριν 10%, στις πιο νεαρές ηλικίες έχουμε αποχή μικρότερη του 1%. Υπάρχει κινητικότητα και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα», αναφέρει ο επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Ακράτας Σπύρος Μάρκου μιλώντας στo protionline.gr, ενώ για την ¨κούραση¨ των υγειονομικών που συμμετέχουν στην διαδικασία τόσους μήνες, σπεύδει να πει: «Υπάρχει κόπωση του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού του Κέντρου. Χρειαζόμαστε μια άμεση ενίσχυση από άλλες δομές, από κέντρα που έχουν τη δυνατότητα να μας παρέχουν βοήθεια, σε νοσηλευτικό προσωπικό κυρίως. Ας μην ξεχνάμε ότι πέρα από τα εμβόλια και αυτή την διαδικασία, το Κ.Υ. Ακράτας λειτουργεί και σαν νοσοκομείο εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο. Αυτή την έκκληση βοήθειας μάλιστα, την έχω εκφράζει και επισήμως προς την 6η ΥΠΕ και έχει γνωστοποιηθεί προς όλες τις δομές», λέει ο κ. Μάρκου.

Τέλος, να σημειωθεί ότι πριν τρεις ημέρες ο υπουργός κ. Κικίλιας εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία εξαγγέλλει την ενίσχυση της εργασιακής ομάδας των διασωστών με 1000 ευρώ, τα όποια θα χορηγηθούν άμεσα προκειμένου να καλυφθούν οι επιπλέον ανάγκες τους λόγω της οικονομικής τους κατάστασης κατά την εποχή του lock down.

Την ίδια στιγμή όμως, δεν έχει γίνει καμία απολύτως νύξη από το περιβάλλον του υπουργού ή τους συνεργάτες του, για την οικονομική ενίσχυση του νοσηλευτικού προσωπικού των κέντρων υγείας ή τις πληρωμές της υπερωρίας τους, κάνοντας έτσι την ζυγαριά της κοινωνικής δικαιοσύνης να συνεχίζει να ¨παλαντζάρει¨ συστηματικά, ανάλογα τις προτεραιότητες που θέτει και ¨βλέπει¨ η κυβέρνηση σαν πιο σημαντικές ή όχι. Από σήμερα δε, πρόκειται να αρθεί η αναστολή των κανονικών αδειών του προσωπικού των νοσοκομείων, των δημόσιων δομών, της Φροντίδας Υγείας και των Κέντρων Υγείας.

Δωρεάν rapid tests σήμερα και την Πέμπτη στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων

Ο δήμος Αιγιαλείας, λαμβάνοντας υπόψη την κρίσιμη υγειονομική κατάσταση αλλά και την προσπάθεια που καταβάλλεται για την επιτήρηση και την ιχνηλάτηση της νόσου, με σκοπό την αναχαίτιση της διασποράς του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, θα διεξαχθούν δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests) για το κοινό, σήμερα Δευτέρα 17 και την Πέμπτη 20 Μαΐου από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Ο έλεγχος θα διεξαχθεί στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων στο Αίγιο.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr