background img
banner
banner

Συνεχίζεται το έργο της ανάπλασης

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 152 ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΟΝ… ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΛΑΥΡΑΣ

Δεκτή έγινε από την Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152, η προσφυγή του Δήμου Αιγιαλείας κατά της υπ. αριθ. 28525/19-3-2021 απόφασης του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης, δυνάμει της οποίας είχε αποδεχτεί ένσταση δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης σχετικά με τη λήψη απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου που αφορούσε τροποποιήσεις στο έργο της ανάπλασης της πλατείας Αγ. Λαύρας. Από πλευράς δημοτικής αρχής τονίζεται πως με αυτή την εξέλιξη ξεπερνιούνται τα εμπόδια και μπορεί να συνεχιστεί το έργο της πλατείας, με την αντιπολίτευση ωστόσο να σημειώνει πως η κωλυσιεργία οφείλεται σε καθυστερήσεις που «βαραίνουν» τη δημοτική αρχή…

Δημοτική αρχή: Ξεπεράσαμε τα «εσωτερικά εμπόδια»

Συγκεκριμένα, με δελτίο Τύπου που εξεδόθη από το γραφείο δημάρχου, τονίζεται πως ΄΄λόγω της ένστασης δημοτικών συμβούλων, που αρχικά είχε γίνει δεκτή από τον Συντονιστή με βάση την προσβαλλομένη απόφαση, είχε σταματήσει η πρόοδος των εργασιών στην πλατεία Αγ. Λαύρας – όπως προκύπτει άλλωστε και από την ειδική όχληση του αναδόχου. Κατόπιν αυτής της θετικής εξέλιξης, ακυρώθηκε η απόφαση του Συντονιστή που εμπόδιζε την πρόοδο των εργασιών λόγω της ενστάσεως των ανωτέρω και επιτέλους, αφού ξεπεράσαμε τα «εσωτερικά εμπόδια», θα προχωρήσουμε ανεμπόδιστα, πλέον, στην ολοκλήρωση του έργου που είναι ηλίου φαεινότερο για ποιους λόγους καθυστερούσε΄΄.

Σημειώνονται ακόμη τα εξής: ΄΄Η μικροπολιτική συμπεριφορά σε βάρος της δημοτικής αρχής, όπως εκφράστηκε με το ζήτημα του προϋπολογισμού, με ενστάσεις κατά της ουσιαστικά ανάπτυξης ενός έργου και με εμπνευσμένες αναρτήσεις που προδικάζουν αρνητικό αποτέλεσμα σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, όπως τα απορρίμματα, καταδεικνύουν ότι κάποιοι δεν θέλουν την ανάπτυξη του Δήμου αλλά την πλήρη απαξίωση του, ώστε να ικανοποιήσουν την ματαιοδοξία τους. Δεν θα τους το επιτρέψουμε και θα συνεχίσουμε σε όλα τα μέτωπα για μια Αιγιάλεια απαλλαγμένη από τις νοοτροπίες του παρελθόντος, καθώς μοναδικός μας στόχος είναι η ανάπτυξη και η ευημερία του τόπου μας. Η δημοτική αρχή θα συνεχίσει το έργο της παρά τα εμπόδια των παραγοντέων, που το προηγούμενο χρονικό διάστημα δρούσαν ανεξέλεγκτα σε βάρος της προόδου της πόλης μας΄΄.

«Η καθυστέρηση πηγάζει από τη δημοτική αρχή και μόνον», απαντά η Βάσω Ψυχράμη

Το γεγονός ότι η δημοτική αρχή ψεύδεται και πως για την καθυστέρηση των έργων της πλατείας επ’ ουδενί ευθύνεται η αντιπολίτευση, επισήμανε στo protionline.gr η επικεφαλής της «Ποιοτικής Αιγιάλειας» Βάσω Ψυχράμη. Όπως τόνισε, ΄΄η αρμόδια υπηρεσία έχει συντάξει την τροποποίηση της μελέτης, την οποία απέστειλαν με τεράστια καθυστέρηση στα αρμόδια όργανα και, όπως ήταν αναμενόμενο, ακόμη δεν έχει λάβει την απαιτούμενη έγκριση από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής. Είναι μία επιζήμια για τους δημότες καθυστέρηση που πηγάζει από την αδυναμία της δημοτικής αρχής να ακολουθήσει τις σωστές διαδικασίες για την τροποποίηση της μελέτης. Όλα τα άλλα αποτελούν φθηνές δικαιολογίες, χαρακτηριστικό της επικοινωνιακής πολιτικής παλαιού τύπου κατά την προσφιλή τακτική του δημάρχου, προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα…΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr