background img
banner
banner

Η φωτιά τους… έστειλε στα παγκάκια

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ ΛΕΕΙ Η ΕΛ.ΑΣ.

Το πρόβλημα που υπάρχει τους τελευταίους μήνες γύρω από τον Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης Αιγίου, με άστεγους και Ρομά να βρίσκουν καταφύγιο σε εγκαταλελειμμένα σπίτια, να κάνουν την ανάγκη τους στο πεζοδρόμιο κάτω από τον ναό και με ορισμένους από αυτούς να γίνονται και πιεστικοί όταν επαιτούν, κατέδειξε… ηχηρά η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής σε παρακείμενη οικοδομή. Είχε προηγηθεί βάφτιση, με ανήλικους Ρομά να βρίσκονται στο προαύλιο του ναού, ζητώντας οικονομική βοήθεια από τους καλεσμένους.

Ψέκαζε με σπρέι του περαστικούς

Το ίδιο απόγευμα, νεαρή Ρομά φέρεται ότι επιτίθετο σε περαστικούς όταν δεν ανταποκρίνονταν στην έκκλησή της για οικονομική βοήθεια, ψεκάζοντάς τους με σπρέι, γεγονός που… έσπειρε τον πανικό. Το σπρέι αυτό ήταν ακίνδυνο καθώς εμπεριείχε απορρυπαντικό, πλην όμως, κυρίως με αφορμή όσα συμβαίνουν σε άλλες περιοχές με τις επιθέσεις με τοξικό υγρό, και μόνο η κίνηση ήταν αρκετή να τρομοκρατήσει τους περαστικούς που βίωσαν την κατάσταση.

Το πρωί της Δευτέρας, βρήκε τους άστεγους που περνούν τις νύχτες τους στο κτίριο πρώην ιδιοκτησίας Σιαβελή και νυν Eurobank, στο οποίο ξέσπασε η φωτιά την Κυριακή, να κοιμούνται στα παγκάκια στην πλατεία Φανερωμένης. Τα στρώματα και τα πανιά που βρίσκονταν στον πρώτο όροφο του εγκαταλελειμμένου κτιρίου φαίνεται πως κάηκαν και γι’ αυτό τα παγκάκια παρέμειναν χθες κατειλημμένα και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

«Δίκοπο μαχαίρι» η αντιμετώπιση του θέματος

Το εάν και το πώς θα μπορούσαν να βοηθηθούν οι άνθρωποι αυτοί ώστε να βελτιωθεί η ζωή τους, είναι μάλλον «άλυτος γρίφος», αφού σε κάποιες περιπτώσεις και η οικονομική βοήθεια που μπορεί να τους παρέχει κάποιος διατίθεται για τις εξαρτήσεις τους. Ακόμη και η θέση της τοπικής Εκκλησίας είναι δύσκολη, αφού κατά καιρούς όταν το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ναού βοηθούσε τους ανθρώπους αυτούς, κατηγορείτο ότι τους κρατά έτσι γύρω από τον ναό, ενώ όταν τους απέτρεπε να παραμένουν στο προαύλιο, τότε κατακρινόταν ότι τους διώχνει και δεν τους βοηθά.

Συχνοί οι έλεγχοι της αστυνομίας στο σημείο

Καταγγελία σχετικά με επιθέσεις σε περαστικούς, έστω και με ακίνδυνο σπρέι, δεν έγινε στην τοπική αστυνομία, ωστόσο ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αιγίου Βασίλης Ροδόπουλος, σπεύδει να ξεκαθαρίσει στo protionline.gr πως άστεγοι υπάρχουν, όχι όμως και αναρχικοί. ΄΄Καθημερινά διενεργούμε ελέγχους στο σημείο, είναι άλλωστε πολύ κεντρικό, ενώ και η ομάδα ΔΙΑΣ είναι παρούσα΄΄, ανέφερε ο κ. Ροδόπουλος, τονίζοντας πως μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια καταγγελία για παραβατική συμπεριφορά άστεγου και προσθέτοντας: ΄΄Θα συνεχίσουμε να δίνουμε συχνά το «παρών» ώστε να ενισχύσουμε το αίσθημα ασφαλείας του πολίτη΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr