background img
banner
banner

Ομόφωνη απόφαση για δυναμική… επιστροφή του Συλλόγου

ΕΛΑΒΕ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

Επαναδραστηριοποίηση του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Αιγιάλειας αποφάσισε ομόφωνα η Γενική Συνέλευση, που διεξήχθη στα γραφεία του Επιμελητηρίου στο Αίγιο, με τη… σταθερή συμμετοχή περισσοτέρων των πενήντα επαγγελματιών, ενώ συνολικά προσήλθαν περί τα εκατό άτομα. Μάλιστα, αποφασίστηκε να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες ώστε ο Σύλλογος να οδηγηθεί σε εκλογές.

Έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε που ο ΣΚΕΑΔΑ δραστηριοποιείτο τακτικά προχωρώντας σε δράσεις και παρεμβάσεις για τα συμφέροντα του κλάδου. Τα μέτρα ενάντια στην πανδημία και άλλες «συγκυρίες» οδήγησαν σε αδράνεια το συνδικαλιστικό όργανο των ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης και αναψυχής, με τον ρόλο της προσωρινής διοίκησης να είναι ενημερωτικός προς τα μέλη.

Τα προβλήματα του τελευταίου διαστήματος και οι ανάγκες που προκύπτουν από τις νέες υποχρεώσεις των καταστηματαρχών ένεκα των μέτρων ενάντια στον covid, τους οδήγησαν σε συσπείρωση γύρω από τον Σύλλογο που αναμένεται και πάλι να… ορθώσει ανάστημα μπροστά σε όλα όσα συμβαίνουν.

Προτάσεις για τα θέματα που πρέπει να προτάξει

Τα δημοτικά τέλη, το έργο της ανάπλασης της πλατείας, οι νέες υποχρεώσεις που έχουν να κάνουν με την απαγόρευση εισόδου στα καταστήματα των μη εχόντων πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, είναι λίγες μόνο από τις έγνοιες των επαγγελματιών που εκφράστηκαν τη Δευτέρα 20/9 και αναλόγως πρόκειται να λειτουργήσει το νέο Δ.Σ. μόλις εκλεγεί.

Τα ενεργά μέλη του Συλλόγου εκμεταλλεύτηκαν τη διορία διενέργειας εκλογών σε διάστημα τριών μηνών και πλέον δρομολογούνται εκλογές στον Σύλλογο που μπορεί να διεξαχθούν και εντός του επόμενου δεκαπενθήμερου. Επίσης, από την προσωρινή διοίκηση, εκλήθησαν όσοι επιθυμούν να υποβάλουν υποψηφιότητα.

Να σημειωθεί ότι στη γενική συνέλευση συμμετείχε και ο αντιδήμαρχος Αιγιαλείας Στράτος Βαρδάκης με την ιδιότητά του ως επαγγελματία, τονίζοντας πως η δράση του συλλόγου μπορεί να επεκταθεί και σε διοργάνωση εκδηλώσεων εξωστρέφειας ή και ενημερωτικών σεμιναρίων είτε για ιδιοκτήτες είτε για εργαζόμενους.
Κοινή πεποίθηση όλων ήταν ότι ο Σύλλογος πρέπει να συνεχίσει να υφίσταται ώστε οι επαγγελματίες εστίασης και αναψυχής να έχουν τη δική τους «φωνή» σε μία εποχή που (και) ο κλάδος τους δοκιμάζεται.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr