background img
banner
banner

ΧΡ. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ: Συνάντηση γνωριμίας με το Εργαστήριο Σχεδιασμού Ενσωματωμένων Συστημάτων και Εφαρμογών

Το Εργαστήριο Σχεδιασμού Ενσωματωμένων Συστημάτων και Εφαρμογών του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Πάτρα επισκέφθηκε την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου, η βουλευτής Αχαΐας και Γραμματέας της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής Χριστίνα Αλεξοπούλου. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με σκοπό τη γνωριμία με το έργο, τις δράσεις και τις εφαρμογές που αναπτύσσονται στο Εργαστήριο αλλά και τη συζήτηση και διερεύνηση των ερευνητικών και αναπτυξιακών προοπτικών που προσφέρονται από τη λειτουργία και τα επιτεύγματα του Εργαστηρίου (EsdaLab).

Την βουλευτή και τον συνεργάτη της Παναγιώτη Αντωνόπουλο υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Τμήματος ΗΜΜΥ και Διευθυντής του EsdaLab, Καθηγητής, Νικόλαος Βώρος και ο Αναπληρωτής Διευθυντής του EsdaLab, Επίκουρος Καθηγητής, Χρήστος Αντωνόπουλος, οι οποίοι τους ξενάγησαν στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του εργαστηρίου με την επικουρία του υποψήφιου διδάκτορα και συνεργάτη του EsdaLab, Αλέξανδρου Σπουρνιά και φοιτητών του Τμήματος.

Η κ. Αλεξοπούλου παρακολούθησε με ενδιαφέρον την επίδειξη όλων των υποδομών και εφαρμογών τεχνολογιών αιχμής που έχουν αναπτυχθεί από την ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου και συζήτησε εκτενώς με τους κ.κ. Βώρο και Αντωνόπουλο για όλες τις αναπτυξιακές δράσεις και τις ενέργειες εξωστρέφειας στις οποίες συμμετέχει – συχνά, πρωταγωνιστώντας – το Εργαστήριο Σχεδιασμού Ενσωματωμένων Συστημάτων και Εφαρμογών, το οποίο έχει λάβει πιστοποίηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας (DigitalInnovationHub–DIH).

Συνδρομή στις αναπτυξιακές προοπτικές

Τα μεγάλης σημασίας ευρωπαϊκά έργα του προγράμματος Horizon 2020 τα οποία συντονίζει το EsdaLab ή συμμετέχει σε αυτά σαν βασικός εταίρος, και ιδιαίτερα το SMART4ALL, το οποίο –υπό το συντονισμό του Νικολάου Βώρου και την τεχνολογική υποστήριξη/επίβλεψη των Υποδιευθυντών του EsdaLab, Χρήστου Αντωνόπουλου και Γεωργίου Κεραμίδα –αποτελεί ένα εκτεταμένο δίκτυο Κόμβων Ψηφιακής Καινοτομίας, τεχνολογικής και επιχειρηματικής ενίσχυσης στην Νοτιοανατολική και Κεντρική Ευρώπη, απασχόλησαν την βουλευτή αναφορικά με τη συνδρομή τους στις αναπτυξιακές προοπτικές για την περιοχή της Πάτρας, της Αχαΐας, της ευρύτερης Δυτικής Ελλάδας και όχι μόνο.

Στην ξενάγηση που ακολούθησε του γόνιμου διαλόγου με τους επιστημονικά υπεύθυνους του Εργαστηρίου, η κ. Αλεξοπούλου έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις τεχνολογίες αιχμής που αναπτύσσονται από το Εργαστήριο και ιδιαίτερα για τις πλατφόρμες επαυξημένης πραγματικότητας, τους προσομοιωτές αιχμής για αυτοκίνητα και αεροσκάφη, την Πρότυπη Οικία Αυτόνομης Διαβίωσης(AAL House) αλλά και για το High Performance Computer Centerόπου συγκεντρώνονται όλες οι τεχνολογίες αιχμής που υπάρχουν αυτή την στιγμή διαθέσιμες.

Η κ. βουλευτής ανανέωσε το ραντεβού της με το Εργαστήριο Σχεδιασμού Ενσωματωμένων Συστημάτων και Εφαρμογών, προκειμένου να υπάρξει περαιτέρω συζήτηση, στοχευμένη στις ενδεδειγμένες, συντονισμένες και συνεργατικές δράσεις για την ενίσχυση της έρευνας, τεχνολογίας, καινοτομίας, επιχειρηματικότητας και εξωστρέφειας στην περιοχή της Αχαΐας με την συμβολή του ESDA Lab, του Τμήματος HMMY και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr