background img
banner
banner

Δύο παρεμβάσεις τεράστιας σημασίας για την Κοινότητα Κούμαρη

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ «ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΚΗ» ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ «ΤΡΑΠΕΖΑ»

Μία πολύ σημαντική εργολαβία εκτελείται το τελευταίο διάστημα στην κοινότητα Κούμαρη, βελτιώνοντας τις συνθήκες για τους κατοίκους και την προσβασιμότητα σε σπίτια και κτήματα και δημιουργώντας ταυτόχρονα προοπτικές έτσι ώστε να καταστεί ευρύτερα γνωστός ο αρχαιολογικός θησαυρός της Τραπεζάς που βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων της κοινότητας. Το έργο έρχεται υλοποιήσει ένα αίτημα χρόνων προς ικανοποίηση κοινοτικού συμβουλίου και κατοίκων.

Όπως εξηγεί στο protionline.gr ο πρόεδρος της Κοινότητας Παναγιώτης Μαρκόπουλος ΄΄πρόκειται για το έργο που εκτελεί η κατασκευαστική εταιρεία «ΑΝΤΑΙΟΣ» το οποίο βαίνει προς ολοκλήρωση, δίνοντας «πνοή» στο χωριό μας. Αφορά τσιμεντοστρώσεις σε συγκεκριμένα τμήματα δρόμων, οι οποίοι ως τώρα ήταν απροσπέλαστοι, ειδικά τους χειμερινούς μήνες. Εδώ και τρία χρόνια είχαν ξεκινήσει οι προσπάθειες, είχε εκπονηθεί η μελέτη για να έρθει το πλήρωμα του χρόνου και να εκτελεστεί τώρα αυτό το τόσο σημαντικό έργο΄΄.

Αποκτούν πρόσβαση σε σπίτια και κτήματα…

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, ΄΄το ένα κομμάτι έχει να κάνει με την τσιμεντόστρωση που ολοκληρώθηκε απέναντι από τον Κούμαρη αλλά εντός των διοικητικών ορίων της κοινότητας, στον οικισμό «Άγιος Νικολάκης» έως και το «Κολοβό» και η παρέμβαση αφορά 860 μέτρα. Πρόκειται για φαρδύ δρόμο, περίπου τεσσάρων μέτρων, ο οποίος ήταν χωμάτινος, παρότι χρησιμοποιείται καθημερινά αφού υπάρχουν και σπίτια στο σημείο. Ο άλλος δρόμος είναι αυτός που οδηγεί στον αρχαιολογικό χώρο της Τραπεζάς και ο οποίος όμως εξυπηρετεί τους κατοίκους του χωριού που έχουν κτήματα. Και αυτός ήταν χωματόδρομος σε πολύ κακή κατάσταση, κάναμε παρεμβάσεις κάθε χειμώνα, επιδιορθώσεις και με γκρέιντερ, όμως το πρόβλημα ξαναεμφανιζόταν και πολύ συχνά ήταν απροσπέλαστος. Η τωρινή τσιμεντόστρωση αφορά κάπου 1.540 μέτρα΄΄.

Ευκαιρία να γίνει επισκέψιμος ο αρχαιολογικός χώρος

΄΄Πλέον, ξέχωρα από το ότι οι άνθρωποι θα μπορούν να πηγαίνουν στα κτήματά τους, αποκτούν αξία οι ιδιοκτησίες τους, ενώ δίνεται η δυνατότητα περαιτέρω ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου που πλέον θα μπορέσει να καταστεί επισκέψιμος και οι «θησαυροί» που έχουν έρθει στην επιφάνεια, να τεθούν σε γνώση κάθε ενδιαφερόμενου΄΄, προσθέτει ο πρόεδρος της κοινότητας Κούμαρη.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr