background img
banner
banner

Τον Ιανουάριο η διεξαγωγή εκλογών για προεδρεία συμβουλίων και επιτροπών του δήμου

ΔΕΝ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠΕΣ

Με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός, Στέλιος Πέτσας και έφτασε στον δήμο την περασμένη εβδομάδα, μετατίθεται από τις 7 Νοεμβρίου 2021 στις 2 Ιανουαρίου 2022, οι εκλογές για την ανάδειξη νέων προεδρείων στα συμβούλια και τις Επιτροπές του δήμου. Με δεδομένο ότι η τρέχουσα δημοτική θητεία είναι 4,4 χρόνια και λήγει στις 31/12/2023, η θητεία των συμβουλίων ήταν χωρισμένη σε δύο μέρη από 2,2 χρόνια έκαστο. Ωστόσο, με τη νέα εγκύκλιο παρατείνεται η τρέχουσα θητεία τους για δύο μήνες ακόμα.

Με αυτά τα δεδομένα ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αιγιαλείας Γιώργος Ντίνος, θα συνεχίσει μέχρι το τέλος της χρονιάς όπως και οι πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Δημήτρης Ελευθεριώτης Α/θμιας και Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος Β/θμιας.

Το ίδιο για την Λιμενική Επιτροπή με τον Βασίλη Χριστόπουλο, αλλά και όλες τις Επιτροπές όπως η Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Αιγιαλείας, αλλά και μικρότερης σημασίας Επιτροπές που δεν είναι και λίγες.

Η εγκύκλιος όμως δεν ξεκαθαρίζει τι γίνεται με τα Νομικά Πρόσωπα του δήμου όπως το Ν.Π.Δ.Δ., η ΔΗΚΕΠΑ και η ΔΕΥΑ, κάτι που αναμένεται να διευκρινιστεί αυτή την εβδομάδα.
Εφόσον δεν προβλέπεται σε αυτά μετάθεση των εκλογών για τον Ιανουάριο, τότε την Κυριακή 7 Νοεμβρίου θα στηθούν κάλπες, με τον δήμαρχο να επιλέγει για την ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, να προτείνει τουλάχιστον για τις θέσεις των προέδρων και αντιπροέδρων τα ίδια πρόσωπα που διοικούν σήμερα, δηλαδή τον Τάκη Ανδριόπουλο στο ΝΠΔΔ «Πολιτισμός Παιδεία Αθλητισμός», την Μαρία Τσουκαλά στην ΔΗΚΕΠΑ και την Διαμάντω Βασιλακοπούλου στην ΔΕΥΑ.

Θα υπάρξουν αλλαγές μόνο σε επίπεδο μελών των συμβουλίων συνταγή που αναμένεται να ακολουθηθεί εκτός απροόπτου και με τις Επιτροπές τον Ιανουάριο.
Πρόσωπο εμπιστοσύνης παραμένει για τον δήμαρχο, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αιγιαλείας Γιώργος Ντίνος, με τον Δημήτρη Καλογερόπουλο να ζητά από τη δημοτική του ομάδα σε πρόσφατη συνεδρίαση της να ανεβάσει ταχύτητες όσον αφορά το παραγόμενο έργο.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr