background img
banner
banner

Η στέγη του 3ου Γυμνασίου «ζητά» συνεχώς έργα

ΣΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

Συνεχείς είναι οι παρεμβάσεις του δήμου διαμέσου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την αποκατάσταση ζημιών που προκύπτουν στη στέγη του 3ου Γυμνασίου Αιγίου. Πρόκειται για ένα χρόνιο πρόβλημα που έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα, με την αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων να έχει θέσει σε προτεραιότητα και να έχει εντάξει την αντικατάσταση της στέγης στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2022.

Υπενθυμίζεται πως τα τελευταία δύο χρόνια έχει παρέμβει στο θέμα και η Ένωση Συλλόγων Γονέων ζητώντας ουσιαστική παρέμβαση από τον δήμο, δεδομένου ότι τα προβλήματα που προκύπτουν είναι πολλά και συνεχή. Είναι χαρακτηριστικό πως στα τέλη Νοεμβρίου παρουσιάστηκε τόσο μεγάλη υγρασία που υπήρξε και διαρροή στο κτίριο με αρκετές σταγόνες να μπαίνουν εντός, μετά από έντονη βροχόπτωση. Η διευθύντρια του σχολείου Ελένη Τσουρέκη ειδοποίησε τη Σχολική Επιτροπή και την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου όπου πραγματοποίησαν αυτοψία.

Μέριμνα από Σχολική Επιτροπή και Τεχνική Υπηρεσία

Μάλιστα, η Τεχνική Υπηρεσία προχώρησε σε τεχνική έκθεση λόγω επικινδυνότητας. Για το σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την στέγη στο 3ο Γυμνάσιο Αιγίου, με μέριμνα της σχολικής επιτροπής και σε συνεννόηση με την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου έχει εκπονηθεί σχετική μελέτη και η προοπτική είναι να ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου το 2022, για να αποκατασταθεί η βλάβη του σχολείου και να δοθεί οριστική λύση.

Ωστόσο, τα προβλήματα ήταν απανωτά κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά, με αποτέλεσμα οι αυτοψίες να είναι συνεχείς και οι παρεμβάσεις αποκατάστασης άμεσες.
Στην έκθεση δε της 1ης Δεκεμβρίου καταγράφηκε υγρασία στον β΄ όροφο που στεγάζεται από το τμήμα της στέγης, σε διαφορετικό σημείο από αυτό που είχε επισκευαστεί λίγο καιρό πριν. Μάλιστα, το έργο ανατέθηκε ήδη και η Σχολική Επιτροπή ενέκρινε τη δαπάνη συνολικού ποσού 3.820 ευρώ για την αποκατάσταση του σημείου.

Ερωτηθείσα από τo protionline.gr, η διευθύντρια του σχολείου Ελένη Τσουρέκη επιβεβαίωσε το γεγονός ότι παρατηρούνται συνεχώς προβλήματα στη στέγη, ενώ πριν λίγο καιρό είχαν παρουσιαστεί και προβλήματα με σοβάδες εξωτερικά. ΄΄Είναι γεγονός ότι η στέγη βγάζει διαρκώς νέα προβλήματα.
Το κυριότερο πρόβλημα είναι η υγρασία αλλά και η διαρροή που σημειώθηκε και μάλιστα σε σημείο που περνούν καλώδια, όμως ευτυχώς επιμελήθηκαν αμέσως. Έχουμε καλή συνεργασία και με τη Σχολική Επιτροπή και την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου που ανταποκρίνονται άμεσα και δίνουν λύσεις, όμως αυτά είναι ημίμετρα. Είναι εμφανές ότι χρειάζεται να γίνει ένα συνολικό έργο στη στέγη που θα αντιμετωπίσει εξ ολοκλήρου το πρόβλημα΄΄, τόνισε η κ. Τσουρέκη.

Σε προτεραιότητα το έργο μόλις ψηφιστεί ο προϋπολογισμός

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βασίλης Χριστόπουλος ανέφερε στo protionline.gr πως υπάρχει πρόβλεψη για το έργο της αντικατάστασης της στέγης του κτιρίου του 3ου Γυμνασίου, λέγοντας: ΄΄Γνωρίζουμε το πρόβλημα που υπάρχει, αντιμετωπίζουμε ό,τι προκύπτει, όμως η στέγη πρέπει να αντικατασταθεί. Στην εργολαβία που θα «τρέξει» για τα σχολεία, αφού ψηφιστεί ο προϋπολογισμός, θα θέσουμε σε προτεραιότητα το εν λόγω έργο. Θα διατεθεί ένα μεγάλο ποσό και θα επιλυθεί οριστικά το θέμα΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr