background img
banner
banner

Γενική ανακατασκευή πλατειών και κοινόχρηστων χώρων από τον δήμο Αιγιαλείας

Η ΑΡΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ

Πράσινες «πινελιές» που θα αναβαθμίσουν κοινόχρηστους χώρους και πλατείες, ξεκίνησε να υλοποιεί η αντιδημαρχία Καθαριότητας, Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας, με το Αυτοτελές Τμήμα Περιβάλλοντος να έχει ήδη «σηκώσει τα μανίκια», μεταμορφώνοντας εγκαταλελειμμένους χώρους σε «μικρές οάσεις» μέσα στην πόλη!

Η αρχή έγινε από την υποβαθμισμένη για πολλά χρόνια πλατεία Δεξαμενής, η οποία παρότι κατάφυτη, παρουσίαζε μία εικόνα εγκατάλειψης, με άναρχη βλάστηση των φυτών και δυσοσμία. Μία επίσκεψη στην πλατεία θα πείσει και τον πιο… δύσπιστο. Οι θάμνοι πήραν σχήμα, οι διάδρομοι άρχισαν να φαίνονται, το πράσινο «ομόρφυνε», ο χώρος καθαρίστηκε και η πλατεία προσφέρεται για περίπατο, ειδικά τους μήνες της άνοιξης που είναι προ των πυλών!

΄΄Έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία της εξυγίανσης κάποιων περιοχών. Πιο συγκεκριμένα, σε συνεργασία με την υπηρεσία του Πράσινου έχουμε ήδη δρομολογήσει τον καλλωπισμό και τη φροντίδα σε πλατείες της ευρύτερης περιοχής. Η πρώτη που ξεκίνησαν τέτοιου είδους εργασίες είναι η πλατεία Δεξαμενής, όπου έγινε κλάδεμα όλων των φυτών και ολική σάρωση από σκουπίδια και πάσης φύσεως υλικά΄΄, ανέφερε στο protionline.gr ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Καραΐσκος, τονίζοντας την άριστη συνεργασία που υπάρχει με την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου και τον πρόεδρο της Κοινότητας Αιγίου Γιώργο Γκιώνη.

Τέρμα στις εγκαταλελειμμένες «γωνιές»

΄΄Αυτή η πλατεία, όπως και πολλές άλλες στις οποίες ήδη ξεκίνησαν οι διάφορες εργασίες και παρεμβάσεις, είχαν μια κάποια… εγκατάλειψη. Αυτή την στιγμή έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος των παρεμβάσεων και είμαστε πολύ υπερήφανοι για αυτό το έργο των ανακατασκευών, γιατί πραγματικά θα αλλάξει την εικόνα του δήμου σε πολλά σημεία΄΄, ανέφερε ακόμη.

Παράλληλα, σημείωσε: ΄΄Θα γίνει παρέμβαση μέχρι και στον κεντρικό κήπο των Υψηλών Αλωνίων. Η λίστα με τις πλατείες και τις όποιες παρεμβάσεις τους, είναι έτοιμη και προκαθορισμένη και έχουμε σκοπό να γίνουν όλες οι ενέργειες σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Σε όλα τα σημεία θα υπάρξει κοπή φυτών, συντήρηση πράσινου και σάρωση απορριμμάτων και φυσικά, θα γίνουν εργασίες από την Τεχνική Υπηρεσία για τη συντήρηση, καθώς σε κάθε πλατεία θα γίνεται αυτοτελώς η ολοκλήρωση. Το επόμενο σημείο παρέμβασης είναι ο χώρος γύρω από το Δημαρχείο, ενώ παράλληλα γίνονται έργα για τον καλλωπισμό της πόλης σε πολλά άλλα σημεία. Προβλέπονται παρεμβάσεις σε σημεία της παραλίας και σε χώρους που δεν έχουν γίνει σχεδόν ποτέ εργασίες΄΄.

΄΄Σκοπός είναι να αλλάξει η εικόνα της Αιγιάλειας και να γίνει μια καθολική καλυτέρευση σε κάθε πλαίσιο΄΄, κατέληξε ο κ. Καραΐσκος.
Βασική προϋπόθεση βέβαια για να διατηρηθούν αυτοί οι χώροι, δεν είναι μόνο οι δημοτικές υπηρεσίες να ασχολούνται με τη συντήρησή τους. Ευθύνη και υποχρέωση των πολιτών είναι να τους διατηρούν καθαρούς και να τους προσέχουν… σαν τα μάτια τους, διότι η εικόνα της πόλης είναι υπόθεση όλων…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr