background img
banner
banner

Επιστολή Π.Α.Ε.Κ. στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ «ΦΩΤΙΑ» ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ

Επιστολή στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τις αυξήσεις «φωτιά» στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, έστειλε η Παναιγιάλεια Ανεξάρτητη Επιμελητηριακή Κίνηση. Για να αποφευχθούν οι δυσβάσταχτες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες, ζητά την άμεση παρέμβαση της πολιτείας με τη λήψη επιπλέον ουσιαστικών μέτρων στήριξης τόσο των επιχειρήσεων όσο και των νοικοκυριών και καταναλωτών.

Όπως αναφέρει, ΄΄το τελευταίο διάστημα γινόμαστε δέκτες πολλών παραπόνων επιχειρήσεων – μελών μας αλλά και εμείς οι ίδιοι διαπιστώνουμε στις επιχειρήσεις μας, για τις αυξήσεις φωτιά που παρατηρούνται ήδη στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος. Οι ανατιμήσεις έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους, ενώ το προσεχές διάστημα αναμένεται αύξηση τιμών και σε περισσότερα αγαθά πρώτης ανάγκης. Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, οι επιχειρήσεις της Αιγιάλειας, των Καλαβρύτων και της ευρύτερης περιοχής της Αχαϊας αλλά και ολόκληρης της χώρας βρίσκονται σε ιδιαίτερη δυσμενή θέση, με τις υποχρεώσεις τους να συσσωρεύονται διαρκώς (ΕΦΚΑ, ΙΚΑ, μισθοδοσίες). Η αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος έρχεται να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα, όπως είναι η έλλειψη ρευστότητας, ο αποκλεισμός πολλών επιχειρήσεων από τον τραπεζικό δανεισμό καθώς και το ιδιαίτερα αυξημένο κόστος παραγωγής΄΄.

Σημειώνει ακόμη πως ΄΄οι επιχειρήσεις, κυρίως οι μικρομεσαίες, είναι αδύνατον να απορροφήσουν αυτό το ενεργειακό κόστος και θα αναγκαστούν να το μετακυλήσουν στους καταναλωτές. Η αύξηση της τιμής των παραγόμενων προϊόντων και των παρεχόμενων υπηρεσιών έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, η οποία με τη σειρά της οδηγεί σε μειωμένο κύκλο εργασιών των επιχειρήσεων και άρα σε κίνδυνο περισσότερων λουκέτων΄΄…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr