background img
banner
banner

Η «Μινάβρα» προσωρινή ανάδοχος για την ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου ΕΠΑΛ

ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΚΠΤΩΣΗ 30% ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ  ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2.331.200 ΕΥΡΩ

Η τεχνική κατασκευαστική και εργοληπτική εταιρεία «Μινάβρα», με έδρα στην Καλλιθέα Αττικής, μειοδότησε στον διαγωνισμό για το μεγάλο έργο ενεργειακής αναβάθμισης των κτιριακών εγκαταστάσεων του 1ου ΕΠΑΛ Αιγίου και αναδεικνύεται ως προσωρινή ανάδοχος. Η έκπτωση του 30% που προσφέρεται να παρέχει η εν λόγω εταιρεία ήταν η μεγαλύτερη, για το έργο μείζονος τεχνικής και περιβαλλοντικής σημασίας, που έχει προϋπολογισμό 2.331.200 ευρώ.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ).. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών ήταν η 25η Ιανουαρίου.

Την 1η Φεβρουαρίου, έγινε η αποσφράγιση, με την αρμόδια επιτροπή να παραλαμβάνει επτά προσφορές. Να σημειωθεί ότι η αμέσως δεύτερη εταιρεία ήταν η πατρινή ιδιοκτησίας Τρίγκα Βασιλείου που έδωσε έκπτωση 27,40% και τρίτη η «Άνοδος Α.Τ.Ε.» με 25,05%. Προσφορές κατέθεσαν και δύο αιγιώτικες κατασκευαστικές εταιρείες, η «ΑΚΡΟΣ Α.Τ.Ε.» με έκπτωση 14,39% και η «ΑΝΤΑΙΟΣ Α.Τ.Ε.» με 4,39%.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο έχει ενταχθεί στο ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ 2014- 2020, με ποσό χρηματοδότησης 2.331.200 €. Οι πόροι προέρχονται από το ΠΔΕ, και συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ. Η προβλεπόμενη δαπάνη έχει δεσμευτεί στον Δημοτικό προϋπολογισμό. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε έξι μήνες και αρχίζει από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Τι προβλέπει η μελέτη

Προβλέπονται παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας με αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο κτιριακό συγκρότημα, με την εφαρμογή συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης τοιχοποιίας και στέγης, την αντικατάσταση παραθύρων και θυρών, την ενεργειακή αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης και φωτισμού και την εγκατάσταση συστημάτων φωτοβολταϊκών. Συγκεκριμένα, θα γίνουν: Εξωτερική θερμομόνωση των εξωτερικών τοιχοποιιών του κτηρίου, θερμομόνωση οροφών (εσωτερικά), αντικατάσταση κουφωμάτων με νέα υψηλής θερμικής απόδοσης. Η θερμομόνωση των τοίχων και της οροφής του κτιρίου, εντάσσεται μαζί με την αντικατάσταση των κουφωμάτων, στις εργασίες θωράκισης και μείωσης των απωλειών θερμότητας του κτιριακού κελύφους. Για την ενεργειακή θωράκιση του κελύφους του κτιρίου προτείνεται η εφαρμογή εξωτερικής θερμομόνωσης της υφιστάμενης τοιχοποιίας.

H εξωτερική θερμομόνωση εφαρμόζεται ως ένας συνδυασμός θερμομονωτικού υλικού επικολλημένου σε ολόκληρη την εξωτερική επιφάνεια της τοιχοποιίας χωρίς κενά και επιχρίσματος που εφαρμόζεται επάνω στην θερμομονωτική στρώση. Επίσης, προβλέπεται η αντικατάσταση των κουφωμάτων στις πόρτες και τα παράθυρα των εγκαταστάσεων, με νέα κουφώματα κουφώματα από ηλεκτροστατικά βαμμένο αλουμίνιο, με θερμοδιακοπή. Ακόμη θα τοποθετηθούν μεταλλικές θύρες (σιδηρές) στους χώρους που φαίνονται στα σχέδια της μελέτης και αφορούν κυρίως σε χώρους Η/Μ.

Την ικανοποίησή του για τη δρομολόγηση της κατασκευής του σημαντικού έργου, εξέφρασε στο protionline.gr ο αντιδήμαρχος Βασίλης Χριστόπουλος σημειώνοντας: ΄΄Με το έργο αυτό, αναβαθμίζεται το σχολικό συγκρότημα του 1ου ΕΠΑΛ που στεγάζει κι άλλα σχολεία. Επιπλέον, πέραν της εξοικονόμησης ενέργειας με σύγχρονες μεθόδους, θα μειωθεί και το περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα της λειτουργίας του κτιρίου σύμφωνα με τις απαιτήσεις της εποχής και βεβαίως στην κατεύθυνση της προστασίας του περιβάλλοντος΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr